BIM (beräknad icke mens) i mars 2023

Planerar du barn och vill följa andra med samma mål? Här pratar mammor som hoppas testa positivt på ett graviditetstest i Mars 2023.

Kvinna med Beräknad icke mens, Bim Mars 2023
Bim Mars 2023

Att testa positivt på ett graviditetstest kan vara en av de mest spännande och överväldigande ögonblicken i en kvinnas liv. Att försöka plussa kan också vara en nervös och stressande tid för kvinnor som försöker bli gravida.

Följ kvinnor med BIM (Beräknad icke mens) i Mars 2023

Vill du följas åt med andra kvinnor som har samma mål som du själv? Här är vår forumtråd med kvinnor som har beräknad icke mens i Mars 2023.

Öka chanserna för BIM i Mars 2023

Här är några av de saker som kvinnor kan göra för att öka sina chanser att testa positivt på ett graviditetstest i mars 2023.

  1. Ha sex under ägglossningsperioden: För att bli gravid är det viktigt att ha sex under tiden då ägget är redo att befruktas, vilket vanligtvis inträffar i mitten av menstruationscykeln. Kvinnor kan använda ägglossningskit eller temperaturövervakning för att fastställa när ägglossningen sker och sedan ha sex under den tiden för att öka sina chanser att bli gravid.

  2. Ät en hälsosam kost: Att äta en hälsosam och balanserad kost kan hjälpa till att förbättra fertiliteten. Det är viktigt att få tillräckligt med vitaminer och mineraler, speciellt folsyra, som kan minska risken för fosterskador. Kvinnor bör också undvika mat som är höga i socker och mättat fett, eftersom dessa kan påverka hormonnivåerna och störa menstruationscykeln.

  3. Motionera regelbundet: Regelbunden motion kan bidra till att öka fertiliteten genom att minska stress och hjälpa till att upprätthålla en hälsosam vikt. Kvinnor bör dock undvika överdriven träning, eftersom detta kan påverka menstruationscykeln och minska chanserna att bli gravid.

  4. Undvik tobak, alkohol och droger: Tobak, alkohol och droger kan påverka fertiliteten negativt och öka risken för missfall och andra komplikationer under graviditeten. Kvinnor som försöker bli gravida bör undvika dessa substanser helt.

  5. Se till att kroppen är i rätt balans: Hormonella obalanser kan påverka fertiliteten och göra det svårare att bli gravid. Kvinnor som har oregelbundna menstruationscykler eller andra hälsoproblem bör rådfråga en läkare för att få hjälp med att återställa kroppens balans.