Planerar barn

Bisolvonmetoden – öka dina chanser att bli gravid

Kan hostmedicin hjälpa dig att bli gravid? Enligt bisolvonmetoden kan det funka. Här är allt vi vet om metoden

Bisolvonmetoden – öka dina chanser att bli gravid

Mycket ska klaffa för att ett barn ska bli till – inte minst måste man se till att pricka ägglossningen som bara sker en gång per månad. Bisolvonmetoden sägs kunna hjälpa till och öka chanserna för att få till ett befruktat ägg.

Läs mer: Billingsmetoden – bli gravid med hjälp av naturlig familjeplanering

Bisolvonmetoden – vad är det?

Bisolvon är ett slemlösande läkemedel som säljs receptfritt på apoteket. Det är med andra ord en hostmedicin som du säkert stött på i förkylningstider. Det sägs att 15 milliliter Bisolvon dagligen från mensens första dag fram till ägglossningen ska öka dina chanser att bli gravid.

Hur funkar Bisolvonmetoden?

Under menscykeln förändrar slidsekretet, det vill säga flytningarna, för att kunna släppa in eller stänga ute spermier. Dagarna runt ägglossningen är flytningarna tunna och genomskinliga – som rå äggvita ungefär. Det gör att spermierna lättare ska kunna simma in i livmoderhalsen och vidare till äggledaren för att befrukta ägget. Eftersom Bisolvon är en slemlösande medicin sägs det att det kan hjälpa till att göra flytningarna ännu tunnare och därmed öka chanserna att ägget blir befruktat.

Läs mer: Befruktning - så har du störst chans att bli gravid

Mannen ska också ta Bisolvon

Tanken är att även mannen ska behandla sig med Bisolvon under samma dagar för att göra spermasekretet tunnare och därmed underlätta för de små simmarna.

Vad säger forskningen om Bisolvonmetoden?

Det finns ingen forskning som styrker att det här skulle funka överhuvudtaget. Däremot finns det beprövad erfarenhet bland par som länge försökt få ett plus och till slut lyckats – enligt de själva, tack vare Bisolvon. Det är inte farligt att testa så varför inte ge det ett försök?

Läs mer om Bisolvonmetoden och snacka vidare med andra i Familjelivs forum.