"Han vill inte ha barn" - relationsexperten svarar

När de varit ihop i åtta månader berättade han att han inte ville ha barn. Relationsexperten Charlotte Sander ger sina råd.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Läsarfråga: "Han vill inte ha barn!"

Maila en fråga till Charlotte du med!
Maila en fråga till Charlotte du med!

Jag har träffat en helt underbar man i snart tre år. Vi funkar jättebra ihop och jag älskar honom. Efter att vi dejtat åtta månader och jag redan var jättekär, berättade han att han inte ville ha barn. Sen dess har jag övervägt om jag vill fortsätta vara tillsammans med honom eller inte.

Jag kan inte tänka mig ett liv utan barn. Jag vill gärna ha barn inom de närmaste tre åren. Vi har senare tagit upp frågan igen. Han har vid vissa tillfällen verkat osäker på om han ändå inte vill. Jag sa "Kanske du ångrar dig om några år..." Då sa han: "Kanske det..." Andra gånger har han sagt att han absolut inte vill. Han verkar nästan rädd för att få barn. Vad ska jag göra?

Relationsexperten svarar: "Du behöver ta ett beslut"

Hejsan och tack för din fråga.
Ibland kan det bli en låsning mellan varandra för att man vill helt olika saker. Det viktiga just nu är att ni kan prata om det så att du förstår vad det är som gör att han inte vill ha barn. Du säger att han ibland vacklar och verkar rädd. Försök och ta reda mer på vad det kan handla om.

Om det är så att han är rädd och du märker att han blir osäker emellanåt så tycker jag att det är det du just nu ska fokusera på och hjälpa honom att få fram vad det beror på. Försök att inte lägga in dina åsikter utan lyssna bara och försök förstå.

Kan han tänka sig att gå och prata med någon professionell om detta? Är det fortfarande så att han inte vill ha barn då behöver du ta ett beslut huruvida du kan leva med eller utan barn.

Varma hälsningar från Charlotte Sander, relationsexperten.se