Roliga barnböcker att ge bort i julklapp

En rolig och spännande barnbok är en utmärkt julklapp för de yngre. Här är några förslag på populära barnböcker som du kan lägga under årets julgran.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

Populära barnböcker att ge bort i julklapp 2021

1. Häxorna av Roald Dahl

Den här spännande och läskiga barnboken handlar om häxor och är lämplig för barn från 6 år till 9 år. Boken handlar om att häxor finns på riktigt och att det kan vara vem som helst bland oss som är en häxa!

2. Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy

Den här boken skriven av Charlie MacKesy är en riktig bästsäljare och även etta på New York Times och The Sunday times topplistor! Lärorik bok som handlar om livets frågor och som dessutom passar stora som små.

3. Plupp-böcker av Inga Borg

Plupp-böckerna av författaren Inga Borg är en riktig nostalgiklassiker som är superhett just nu! Böckerna om Plupp är riktigt roliga och passar bra till barn från 3 år till 6 år. Vi rekommenderar särskilt boken "Plupp och björnungarna" som handlar om hur Plupp får lära sig hur svårt det är att vara barnvakt åt två björnungar.

4. "Jullov är ett bra påhitt, sa Madicken" av Astrid Lindgren

Ännu en riktig nostalgiklassiker. Böckerna om Madicken är roliga och igenkännande. Den här boken handlar om när Madicken får uppleva sitt allra första jullov. Språket i dessa böcker är tydligt vilket gör att den som precis har lärt sig läsa kan med fördel läsa boken på egen hand. Passar barn från 6 år till 9 år.

5. Musikmysteriet av Martin Widmark

Musikmysteriet är en spännande barnbok för barn i åldrarna 6-9 år. Boken handlar om hur biljetterna till en konsert helt mystiskt försvinner och blir stulna. Denna bok bjuder in dig till ett oemotståndligt läsäventyr! Lättläst bok som passar för barn som lärt sig att läsa själva.

6. Var är Sigges hemma? av Stina Wirsén

En berättelse om pojken Sigge som har en mamma som inte kan ta hand om honom och därför blir han tvungen att placeras i familjehem. En bok som har en tung handling, men som med sitt lätta språk och beskrivningar inger det hopp hos läsaren. En bra och pedagogisk bok som är nyttig för både vuxna och barn att ta del av. Denna bok passar barn från 3 till 6 år.

7. Maj och Zarah bråkar! av Ellen Karlsson, Laura Di Francesco

Denna barnbok handlar om kompisarna Maj och Zarah som börjar bråka, men sedan blir sams igen. Denna bok är ett bra underlag för att ta upp samtalsämnen som konflikter och att prata känslor med ditt barn. Denna bok passar barn från 0 år till 3 år.

8. I Babblarnas prylbod av Anneli Tisell, Jennie Wiik Edman

Alla barns favorit Babblarna är tillbaka med en härlig bok om deras prylbod. Denna bok stimulerar barnets förmåga att svara och gissa, träna på språkuppbyggnad och öva på språkets melodi. Rolig bok för de allra minsta, från 0 år till 3 år.

9. Norrsken av Malin Falch

För de lite äldre barnen, från 9 år till 12 år, rekommenderar vi boken Norrsken av Malin Falch. En riktigt spännande bok om ett äventyr i Norge. I boken får man följa huvudkaraktären Sonja som helt plötsligt får besök av en okänd pojke. Tillsammans reser de till Norge och får uppleva norrsken.

10. Resan till Pandoria av Carbone

Huvudkaraktären Linnea får en glaskula av sin pappa som tidigare har ägts av hennes försvunna mamma. Kulan leder Linnea till en magisk värld och hon börjar söka efter sin mamma. Resan till Pandoria är lämplig för barn från 6 till 9 år.