• Themis

    Ni som fått cytotec....långt och lite äckligt...

    Men hallå i nattmössan, vilka pappskallar till läkare har ni stackare råkat ut för egentligen?????

    Tills jag läste detta trodde jag att JAG råkade illa ut...

    Jag blev hemskickad med Cytotec vid konstaterat MA i v 13. Jag fick även med mig hem maxdos Panodil och maxdos Citodon med order att ta dem samtidigt med Cytotectabletterna.

    Det som inte funkade för min del var att det tog 3 ggr så lång tid innan tabletterna verkade som det stod i den medföljande instruktionen. Det smärtstillande hade givetvis släppt då, och timmen innan min sambo återkom med mer var inte kul alls kan jag säga-gjorde mer ont än jag hade under min förlossning.

    Men så fort värktabletterna kickade in igen så var det okej även om jag fick bo i badrummet i några timmar innan det värsta gick över.

    (Sen gjorde de bort sig på ett par andra sätt också vid efterkontrollerna men det är inte relevant för det här-jag slapp skrapning i alla fall)

    Allra sämst tyckte jag var bemötandet jag fick när jag försökte rapportera att effekten av tabletterna överhuvudtaget inte kom inom det intervall som stod i instruktiohnen-det är VISS skillnad på 4-6 timmar och 15!!! Och på det svarar läkarna "jaså"-inte kunde man tänka sig att de visar något intresse för att uppdatera instruktionen (som dessutom innehöll ett par andra fel).

    Eftersom allt inte var ute fick jag även en andra omgång Cytotec att ta oralt i tre dagar och de hade ingen effekt alls fast jag tog dubbel dos andra dagen.

    En opålitlig produkt är min utvärdering av Cytotec och jag kommer definitivt att välja skrapning om det blir aktuellt någon mer gång.

Svar på tråden Ni som fått cytotec....långt och lite äckligt...