Inlägg från: ForReal |Visa alla inlägg
  • ForReal

    Arghhh!!!!! Katt som kissar runtom hemma!

    saybing skrev 2012-09-16 22:24:07 följande:
    hej

    jag har ett problem.

    vi köpte en katt som började kissa inne på min mans arbetskläder, soffa, mina skor osv. men aldrig vår sons grejor. tilllut fick vi nog ocg gav ort honom till en annan familj. där slutade den katten att kissa inne direkt!

    och nu har vi tagit över en 16v gammal han katt av en vän. katten var rumsren där. efter 1,5 dag kissade den i vår söng på täcket.
    vi köpte get off och sprayade i hela lägenheten. katten gick ändå och kissade i vår säng efter det. vi har stängt till rummet men han smet in några gånger. max 5 min åt gången var han där inne. vad kan det bero på. behöver hjälp vill inte göra oss av med denna katten också!
    tack på förhand           

    Du har denna sida där i princip alla tänkbara orsaker listas: www.kattstatus.se/sida19.html 


     


    Vill du ha råd om just ditt fall så måste vi veta vad ni gjort och inte gjort, du skriver inget om det. Det enda jag tyvärr kan utläsa är att det verkar som om den första katten inte trivdes hos er. Den andra katten har ni nyss fått hem eller? I så fall inget konstigt om den råkar kissa utanför, en kattunge kan inte alltid hålla sig. se till att rengöra ordentligt och följ alla tips i länken om antal lådor, sandtyp osv.

  • ForReal
    Emmiizen skrev 2012-04-15 09:33:25 följande:
    Hej
    Vi renoverar vår övervåning och i samband med det för und 2 år sedan började vår kastrerade hankatt att kissa i ett hörn i köket. Han fick då ha sin låda där och det har fungerat men han sätter sig även på andra ställen, tex 1 meter i från katlådan längs hela den väggen och när han får tillfälle att gå upp så kissar han även där på flera ställen.

    Vi har provat feliway men inte märkt någon skillnad alls och köpt alla de sorters kattströ som finns. Inget hjälper.

    Det är liksom inte en hel kissfläck utan bara lite.

    vad ska jag göra.
    Var förra året hos vetrenären och tog urinprov men det var ingenting.

    Vi ska snart ha barn och vill försöka få bukt på detta innan.
    snälla hjälp!
                 
    Du verkar ha testat en del. Följ länken och kolla råden, vad ni kan utesluta och inte. Reagerar dock över att han endast kissar lite. Det brukar tyda på revirmarkering, att katten känner sig otrygg i hemmet och därför vill "kissa in" sitt revir. (Om han inte är sjuk.) Låter som ni haft en del på gång med renovering, nu är det barn på G och ni har hund om jag tolkar din bild rätt? Alla dessa saker kan stressa. Lösningen är inte alltid enkel i så fall, men brukar innefatta främst mer aktivering och tid till katten.
Svar på tråden Arghhh!!!!! Katt som kissar runtom hemma!