Inlägg från: UFS |Visa alla inlägg
  • UFS

    Åka till Spanien med buss/tåg, är det billigare?

    Vi åkte tåg från Stockholm till Alicante för några år sedan. Det var visserligen i december och vi valde X2000 i Sverige (dyraste delsträckan var Stlm-Köpenhamn). Det blev nog betydligt dyrare än att flyga.

    Vi stannade en natt i Paris och fortsatte sedan med nattåg till Spanien och dagtåg längs spanska kusten till Alicante.

    Det var en väldigt trevlig upplevelse och resan blev helt klart en del av målet. Det är lite knepigt (tyvärr) att boka internationella tågbiljetter, men det är kul att resa så om man inte har bråttom.

  • UFS

    Man kan kontakta SJ för internationella biljetter. Man måste ringa eller besöka en biljettlucka. Går inte via internet.

  • UFS

    Håhåjaja. Tänka, tänka... Jag TROR att biljetterna gick på runt 2500 per person. Men då var SJ-biljetterna hälften av detta. Det går ju att åka billigare med SJ nuförtiden har jag fattat det som. Vi åkte "bara" liggvagn" (inte sovvagn) från Paris så jag tror priset kan variera en hel del.

    Just det - vi åkte ju liggvagn från Tyskland till Paris också. Alltså totalt byten i Köpenhamn, Hamburg, Paris samt sydfransk by (kommer ej ihåg namnet).

  • UFS

    Ang. pass: kolla Polisens hemsida. Är du/ni medborgare i något Schengen-land ska ni kunna resa med bara giltigt id, men jag skulle inte chansa. Jag fick lära mig att det ofta är okej att resa ut ur Sverige, men svårare att komma ut ur Spanien/in i Sverige igen. Det kan ju bli tråkigt...

Svar på tråden Åka till Spanien med buss/tåg, är det billigare?