Inlägg från: Nyfiken gul |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul

    Våra bästa husmorstips!! Häng på o sprid din kunskap!

    upp!

  • Nyfiken gul

    Dålig lukt i kylskåp kan även tas bort med färska citroner..

    Skiva en citron i två delar o gnugga rent i kylen med citronerna. Låt lufttorka.

  • Nyfiken gul

    är osten för mjuk att skära ??

    Visst är det irriterande när osten bara smulas sönder o skivorna bara blir vågiga klumpar.,,

    värm osthyveln en stund i hett vatten o hyvla sen fina släta skivor!

  • Nyfiken gul
    Sannah skrev 2006-10-26 11:14:28 följande:
    Nån som har några fler bra tips mot äcklig lukt i kylen/svalen? Har provat de tips som gav här, men det luktar än // Sanna
    var även noga med att ha kylskåpet ÖPPET för att torka! Annars blir lukten kvar! Du måste ju även kunna VÄDRA ut dofterna!
  • Nyfiken gul
    annika81 skrev 2006-11-04 10:57:35 följande:
    Jag har en jacka med oljefläckar på, den är vit och ska tvättas i 40 grader. Är det bara att tvätta eller ska den förbehandlas?
    gnid in lite YES-diskmedel på fläckarna o låt ligga en stund - sen kan du tvätta som vanligt.
  • Nyfiken gul
    BeDee skrev 2006-11-06 17:07:58 följande:
    Jag behöver tvätt tips! Har fått morotspure fläckar på en body, den är tvättad 40 grader som det står på lappen, men det gick inte bort... nån som har tips hur jag ska få bort det?? Har även samma problem med bajsfläckar...
    gnid in fläcken med YES-diskmedel och tvätta i 60 grader.
  • Nyfiken gul

    För extremt skitiga händer :   gnugga händerna med salt - tvätta sedan som vanligt med tvål - saltet skrubbar bort den feta hinnan som oftast blir med väldigt skitiga händer.

  • Nyfiken gul
    Geckos skrev 2006-11-10 14:30:29 följande:
    Hej! Jag har fått olivolja på ett par beiga byxor. Vilket knep ska jag ta till, försökte läsa mig till ovan men vet inte riktigt vad jag ska göra. Någon som kan hjälpa mig?Är det potatismjöl över natten jag ska ta till?
    Gnugga in lite YES-diskmedel på fläcken - tvätta sedan som vanligt!
  • Nyfiken gul
    Tbulle skrev 2006-11-10 14:57:59 följande:
    Här verkar det ju finnas en hög med rengöringsexperter så jag frågar er:* Hur tar man bäst bort gammal ingrodd skit under badkaret? Det är inte städat där på många år. (Efterlämnat av förra ägarna..)* Och avloppet vid badkaret. Hur rengör man bäst där? Det kommer stundtals rätt otäck stank därifrån. Nån som har bra tips för det sitter förmodligen längre ner.Hoppas på hjälp!
    så här har jag gjort med badkaret:  Blöt ner golvet - gärna med duschslangen, ös på med grönsåpa eller YES-diskmedel eller VIM.....  ös på riktigt mycket och låt det ligga någon timma - skura sen med riktig borste - gärna en vanlig skurborste med skaft.  Spola av .  Gör sedan en gång till likadant.  Spola till sist av med riktigt hett hett vatten. Torka efter med allrengöring o mopp. NU borde golvet vara rent under badkaret!

    Avloppet: Ta bort silen och vinkla upp röret - ta gärna loss röret o skölj ur det i badkaret - skölj gärna igenom med såpa eller diskmedel så gamla tvålrester löses upp ordentligt.

    ta bort hår o annat snusk i avloppet - häll ner hett vatten i avloppet o skölj rent det - skura ur med VIM - för att motverka dålig lukt kan du hälla ner ättika och låta verka en stund i vattenlåset.
  • Nyfiken gul
    Någon som vet hur man får riktigt rena strumpor???

    Jag har ett skitigt jobb o har arbetskängor - men klampar runt i lera hela dagarna som smyger sig ner i kängorna = strumporna ser ut som lerhackor när man kommer hem.

    jag tvättar strumporna i 60 grader men det blir inte rent ändå....

    Jag kan inte tvätta med klorin eller så heller för att det är ju strumpor jag använder i vanliga fall också i alla fall dom varmare sockorna. ...

    nån??
  • Nyfiken gul
    ylledylle skrev 2006-12-02 14:03:44 följande:
    Jag skulle använda uteslutande svarta strumpor på jobbet! ;)
    he he... ja kanske det - men det hjälper inte för jag har svarta strumpor men dom ser lika ofräscha ut ialla fall.... dom är istället grå o känns inte rena när man drar dom på sig..
  • Nyfiken gul
    jtoao skrev 2006-12-02 14:09:49 följande:
    förtvättar du? Det är aldrig för sent att bli bättre...
    japp - jag lägger till o med strumporna i blöt med lite tvättmedel i när jag kommer hem från jobbet (dom är verkligen DYNGSKITIGA)  o sen får dom åka blöta med i tvättmaskinen när jag tvättar övriga kläder.

    Visst - själva leran försvinner - men det känns ändå inte fräscht trots att jag kör förtvätt, vanlig tvätt o sköljer en extra gång. Det blir som en grådaskig hinna kvar på strumporna - tydliga märken efter stortån osv...

    Tvättmedlet är grumme tvättsåpa pga allergier o kan inte använda annat tvättmedel...
  • Nyfiken gul

    men hallå.....

    Har ni mangel behöver ni inte stå o krångla med dörrar, sambos eller få sträckta muskler!!

    Skaka ut lakanet och vik det dubbelt 2 ggr. In med änden i mangeln o rulla fast - sen är det bara att sträcka ut lakanet och vika det snyggt.... mangla - klart!!!

    Tar 5 röda sekunder.... o inget krångel!!!

    så här har jag gjort i flera år....

Svar på tråden Våra bästa husmorstips!! Häng på o sprid din kunskap!