• janne j

    manlig kontra kvinlig omskärelse/könsstympning

    Att kvinnlig omskärelse anses som könsstympning och skall vara förbjudet är väl de flesta överrens om men hur kommer det sig då att manlig omskärelse är mer accepterat, det är ju också en form av könsstympning.

    Så vad anser ni skall man förbjuda manlig omskärelse på samma sätt som kvinnlig eller skall man kanske tillåta kvinlig omskärelse för att det på så sätt skall uppnå jämnställdhet. Eller anser ni att det är rätt att särskilja manlig och kvinnlig omskärelse från varandra, om ja varför då?

  • Svar på tråden manlig kontra kvinlig omskärelse/könsstympning
  • ZannY

    Marlean:

    Dom killar/ män jag stött på har sagt precis samma sak, och ska jag vara ärlig så håller jag med dig, mkt mer hygeniskt oxå :)

  • ZannY

    Marlean:

    Dom killar/ män jag stött på har sagt precis samma sak, och ska jag vara ärlig så håller jag med dig, mkt mer hygeniskt oxå :)

  • ZannY

    Måste tillägga att detta har VERKLIGEN gott FÖR långt om ni börjar med personliga påhopp och anser att mödrar till sina barn inte prioriterar sina barn i första hand ? då börjar jag faktiskt fundera på hur gammla ni egentligen är här inne !!!!

  • Vargtass

    ZannY: Jag tror inte att föräldrar som låter sina barn omskäras el könsstympas bryr sig mindre om sina barn på det viset. Jag tror de gör det som de anser vara bäst för sina barn enligt religion, tradition m.m.

    ...Tyvärr håller jag inte med. Jag tycker inte en förälder har rätten till sitt barns kropp att ta ett sånt beslut och göra ett sånt ingrepp som barnet sen måste leva med resten av dess liv. Ett sånt beslut om att göra ett så permanent ingrepp på sin kropp måste man ta själv och som vuxen.

  • ZannY

    Vargtass:

    ja precis, varför blir då folk på denna sida tokiga på dom muslimer som väljer det för sina barn ?

    Och jag kan förstå att du/ni anser att det ska vara upp till barnet MEN nu är det juh faktiskt så det går till i religonen, är lite svårt att ändra på efter så lång tid.
    Tycker iaf det är bättre att göra det då dom är små, istället för att göra det vid 15 års ålder kanske, eller hur tror du ?

  • Vargtass

    Det är fel att göra ett sånt ingrepp mot någon som inte har en chans att välja. Vem har ens sagt att barnet som vuxen väljer att tro på just det samma som föräldrarna. Jag förstår att det är svårt att ändra något som funnits i så många generationer och genom tradition, kultur och religion. Men det måste inte vara rätt! Men det som upprör är väl att man faktiskt inte "äger" sina barn. Sen är själva ingreppet inte heller så trevligt om man säger så. Men visst gör de vad de anser vara bäst. Det är jag helt övertygad om...

    Jag tycker inte det ska göras på barn alls! Tycker att man måste vara vuxen för att ta ett så bestående beslut!

  • palmblad

    Men det är ju faktiskt sant, att man inte ser till sitt barns bästa om man skär i dem. Orsaken är oväsentlig. Man skär inte i sitt barn helt enkelt.

  • klemenza

    ZannY

    Anledningen till att jag frågade var ju som du säkert förstår att du gav intryck av att ha en internationellt medveten och avslappnad inställning till kirurgiska ingrepp på spädbarn. Du gjorde lite världsvana kommentarer om "pluttiga" Sveriges syn på detta etc.

    Ditt svar visar att du inte har samma coola och avslappnade inställning till kvinnlig könstymplig/könstympling, eller vad du kallar det. Detta tillämpas ju t.ex i internationella Afrika och bygger på väl så gamla traditioner. Jag kan ju hålla med om att det finns gradskillnad i konsekvenser för individerna som utsatts för dessa övergrepp, tom stora. Dock är principfrågan densamma.

    Förresten vad är din vinkel ZannY? Är det din systers beslut som du försöker rättfärdiga eller är det hygienfrågan som du tog upp som driver ditt stora intresse för att det skall skäras i barns könsorgan.

  • Lillan7704
    Tha Princes skrev 2006-11-09 16:02:37 följande:
    klemenza :Haha mitt samvete plågar mig inte alls.. ja sover gott om natten varför skulle ja har dåligt samvete för??Lillan7704:ja ja tyck som du vill, om du skulle läsa allt ja skriver så skulle du se min fråga de bevisar bara på att du läser bara de du vill
    Du har inte ställ någon fråga direkt till mig, så nej jag kan inte svara eftersom jag inte vet vad det är jag ska svara på!
Svar på tråden manlig kontra kvinlig omskärelse/könsstympning