• xxmeyaxx

    Medlemstråd: Vi Röda/Gröna som oroar oss för den blå politiken.

    Detta är en medlemstråd för oss röda/gröna människor som oroar oss för den blå politiken och hur den kommer att påverka oss. Här kan vi lufta av oss och stötta varandra när det gäller de kommande fyra åren.

    Detta är alltså ingen debattråd, utan det är endast en tråd för att stötta varandra..


    En rörelse i ögonvrån.
  • Svar på tråden Medlemstråd: Vi Röda/Gröna som oroar oss för den blå politiken.
  • xxmeyaxx
    Silverstream skrev 2007-01-02 23:04:27 följande:
    Blir inte riktigt klok på texten, jag tjänar under 19000 i månaden, hur drabbar det mig?
    Tror man måste vara bra på matte? Jag vet inte.
    En rörelse i ögonvrån.
  • xxmeyaxx
    mulena skrev 2007-01-02 22:47:01 följande:
    Vi drabbas, eftersom vi har en pojke som är sjuk och hemma ofta. Vi åker ofta till sjukhus på olika besök och måste ta ut tillfällig föräldra penning då.så vilka drabbar det, jo de som har extra sjuka barn, drabbas hårdast.grrr
    Jag blir så ledsen när jag läser sånt här
    En rörelse i ögonvrån.
  • Molnet

    Måste bara delge er lite inside information, eller det kanske redan har kommit ut till allmänhetens kännedom, jag vet inte

    Man håller på att se över socialförsäkringen för gravida. i och med att många gravida är sjukskrivna i slutet på graivditeten kommer man att se över om det finns något man kan göra. Kanske hitta på någon ny fömån som man kan ansöka om. Jag hoppas det är till vår fördel ialla fall och inte nåt jäkelskap med att man får 50 kr om dagen om man inte klarar av att arbeta pga grav.komplikationer!

    Annars håller jag med mulena angående att försärkingen slår helt fel iom att kvinnor är de som är (långtids)sjuka mest! Man får heller inte glömma alla invandrare som det också slår mot på iom att de ofta inte kvalar in på samma sätt på arbetsmarknaden och är oftast långtidssjuka. De har minimala möjligheter att komma in på arbetsmarknaden eller ta del av rehabiliteringsinsatser som finns att tillgå.

  • Nbottning

    mulena>

    "Varför ska man förlora pengar på att vara gravid med allt vad det innebär. Det är ingen politik jag tycker är för jämställdhet precis. Det enda som uppmuntras är lönearbete. det är de som får alla skattesänkningar och fördelar. (oftast män)

    nu blev jag visst lite feminist också"

    Hej här med
    Klart du är feminist, det är väl bra?

    Ja tyvärr är det bara arbete och pengar som räknas!
    Vi springer runt i ekorrhjulet och jobbar ihop till prylarna vi tror vi vill ha medans vi allt mer tappar den trygghet vi måste ha.

    Och vet ni mina vänner, jag tror vi kommer se hur prylarna blir billigare och tryggheten dyrare...

  • Molnet

    "Och vet ni mina vänner, jag tror vi kommer se hur prylarna blir billigare och tryggheten dyrare..."

    Det tror jag med...

    Så himla trist och obehaglig utveckling att befrämja endast lönearbete för att gynna statsfinanserna utan att se till att trygga människorna. Att alla har det bra.

  • CuteElliz

    nåja... de e just därför nya regeringen har så bråttom me sina vallöften...!!! haha... för om dom uppfyller alla skamliga vallöften nu så kanske folk glömmer bort de till nästa val... tror dom iaf... men icke...!!!! de e nog många som ångrar sig o röstar rött nästa val...!!!!

  • Nbottning

    ja tänk att folk var så kåta på en tusenlapp som inte ens fanns att de sålde sina ideal..

  • mulena

    Det är omfördelningen av pengar i samhället som jag tycker är så fel. Individen ska bekosta så mycket som möjligt själv. Inget ska vara gratis.

    Den borgerliga idén att så mycket som möjligt ska bära sig själv håller inte, allt kan inte bära sig själv ekonomiskt. Kulturen kommer alltid behöva ekonomiskt stöd, om vi vill ha kultur förståss.

    Innan valet hade de ett förslag på att låneböcker skulle kosta pengar, undrar just om det kommer bli så? Någonting måste de ju göra åt biblioteken för de bär ju inte sig själv ekonomiskt.

    kanske ska de privatiseras eller införa en entréavgift?? Vad tror ni?

  • Molnet

    Problemet är den blå politiken inte tar hänsyn till människors olika förutsättningar och man förnekar strulturella problem. Det gör mig så jäkla arg!
    Är det möjligtvis kvinnor och invandrare själva som väljer lägre löner eller att bli diksriminerade på arbetsmarknaden ?!

    Hörde något om att avgiften till simhallarna kommer höjas rejält. Suck, ännu en aktivitet för höginkomsttagare..

Svar på tråden Medlemstråd: Vi Röda/Gröna som oroar oss för den blå politiken.