• MansonDust

    Varför kritiseras man jämt ?

    När folk får höra att jag gjort abort på två barn pga missbildningar MEN att de skulle överlevt utanför magen, så kommer kritiken. Hur KUNDE jag ?! Jaa, huuur kunde jag ? Jag vill inte medvetet föda så skadade barn, jag vill inte ge mina barn det livet. Därför.
    Jag har tydligen ingen rätt att sörja dom heller.

    Men gör folk abort på helt friska barn, då säjer folk inte mycket. T.ex "Barnet skulle inte fått en pappa som brydde sig, så jag gjorde abort i v 13" Folk håller med & sänder *styrkekramar*. Men jag får bara skit, för att jag inte behöll två barn med grava missbildningar - som skulle ha överlevt.

    Så trött på det. Less på att försvara mej jämt.

  • Svar på tråden Varför kritiseras man jämt ?
  • Lolilla

    Tycker inte du har något at skämmas över. I mitt tycke har du gjort rätt. Jag ser det faktiskt som en osjälvisk handling. Skit i de som dömer dig, det säger mer om dom än om dig. Kramar!

  • Meli o Neo

    MansonDust.

    Vad jobbigt att andras värderingar ska vädras framför ditt ansikte. Som att dina val du gjort är snabbt genomhafsade..Självklart har du noga tänk igenom dina beslut och själv avgjort vad du anser bäst för dig och dina barn. Precis så som alla andra föräldrar förmodligen gör.
    Det är okänsligt av andra att applicera sina värderingar i ett läge som är så känsligt.

    Sen kan man ju diskutera sakfrågan om vad som är "ett värdigt liv" men det är lätt att sitta här och tycka en massa när man själv aldrig gått igenom ett sånt beslut.
    Så därför tänker jag inte ens hävda nån åsikt.
    Jag önskar dig däremot lycka i framtiden och hoppas att du stänger öronen när andra öppnar sina munnar.

  • palmblad

    Avslutar med att säga, att de som värnar om oföddas liv, måste få reagera mot de som inte gör det.

  • Mael

    Även många av oss som avbrytit på grund av missbildning värnar om oföddas liv. Det viktigaste är inte enligt mig att göra allt som står i ens makt för att barnen ska leva till  varje pris utan att göra allt som står i ens makt för att barnen ska få ett bra liv!

    Du skriver själv att många föräldrar till svårt handikappade barn inte orkar till slut. I vissa fall lämnar de bort sina barn och träffar dem bara i undantags fall. Tycker du fortfarande att de valde rätt?! Det har jag väldigt svårt att tycka nämligen. Jag tycker inte det är rätt mot barnet att det ska behöva växa upp utan föräldrar som orkar älska det villkorslöst.

    Och visst jag kan förstå att det ifrågasätts, framförallt av människor som inte varit i eller nära situationen själv, men förstår inte varför dessa ifrågasättanden måste luftas inför de som med enorm ångest, sorg och ofta stor besvikelse över att de själva inte lever upp till bilden av sig själv moraliskt. Hade någon frågat mig för två månader sedan skulle jag säga att inget skulle få mig att avstå ett hett efterlängtat barn - det gäller inte längre. Jag tycker att jag gjort allt för mitt barn. Jag har räddat honom från ett livslångt lidande.

  • MissSummer

    om du visste att dina barn skulle få grava missbildningar så anser jag att det inte var något fel av dig att göra abort, man vill ju sitt barns bästa!
    Många kramar till dig

  • jolan27

    Stödjer dig ts! Hade gjort precis likadant själv om jag vore i samma sits!

  • englabella

    Man ska vara väldigt försiktig med att döma andra överhuvudtaget. Ofta har man ingen aning om den andre personen och dennes funderingar, liv, tankar, anledningar och orsaker till det ena eller andra.

    Och att döma en kvinna, en mamma, som har tagit sitt livs svåraste beslut är  skrämmande tycker jag.

    Känns och så underligt och aningen dubbelt att abort i detta land ska vara fritt till förbannelse, och att man inte behöver ange nåt skäl överhuvudtaget fram tom v 18(!) för sitt beslut och att ett sånt inte får kritiseras eller tyckas något om.
    Och när en kvinna har en väldigt "god" anledning och där beslutet att avbryta är oftast väldigt oegoistiskt, så blir det ramaskri på sina håll och alla ska få kritisera, för det "fanns ju en promilles möjlight att det inte var ett så allverligt fel". Knepigt.

    Och missförstå mig inte. Är för fri abort. Även om jag tycker att veckogränserna kunde och bör diskuteras och även ändras. För kvinnans skull i första hand.

    Manson dust: Styrka och tankar till dig!

  • Zocute

    Av mig får du deffinitivt ingen skit!!

    BTW har du så vackra barn!!!
    (det har jag sagt förr)



    Stå på dig...kram

  • Lolilla

    CITAT:

    "Avslutar med att säga, att de som värnar om oföddas liv, måste få reagera mot de som inte gör det."

    Jättefin tanke. Tycker också det är viktigt att värna de redan föddas liv och välmående...

  • Centurion

    Manson: Det är FL i ett nötskal. Att ni valde att avsluta graviditeterna är erat beslut och ingen annans. Jag kanske hade gjort på ett annat sätt med tanke på vad vi har i bagaget (ofrivilligt barnlös samt änglasonen) MEN jag förstår och respekterar ert val. Det handlar ju lite om vilka förutsättningar vi har också.

    Det lustiga är att jag anses ha en legitim anledning. Love dog för att jag skulle få leva vidare, etiskt sätt kan man ifrågasätta det också eftersom alla liv ska vara lika värda..

Svar på tråden Varför kritiseras man jämt ?