• ceciliaa

    Nu ställer jag till rabalder...

    I senaste numret av Vi Föräldrar fanns det artiklar om könsuppdelade kläder i butikerna och vice versa. En sjuk bild (som jag får hoppas att det var på skoj) en pojk i PRINSESSKJOL!!! Herregud ska det inte få synas att flickor är flickor och pojkar är pojkar. Ska pojkar ha kjol oxå på sig nu eller? Och flickor ha pojkkläder?
    NÄ vet ni vad, min dotter kommer aldrig ha pojkkläder på sig och får vi en pojk får han minsann inte gå runt i kjol! Rosa är och förblir en typisk flickfärg, MEN det kan va fint på pojkar att ex ha rosa tröja.
    Med detta vill jag säga att allt gått för långt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-12 12:53:55:
    Att barn klär ut sig på dagis är fullt normalt och så SKA de va. Men tänk de föräldrar som tycker det är OK att deras son går runt i kjol...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-28 12:45:00:
    Om det nu är så att många föräldrar mer än gärna skulle klä sin pojk i kjol/klänning i skolan/förskolan, varför gör ni inte det då? Vi ser ju aldrig killar i kjol. Tar ni på era pojkar trosor oxå? Eller flickorna kalsonger? Om ni nu vill ha det så "jämnställt" så kanske jag borde köpa kalsonger åt mig?

  • Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...
  • Janna84

    Varför ska man lära pojkar vara pojkar och flickor vara flickor? Varför inte ge barnen självkänsla och självförtroende och sedan låta dem utvecklas till fina individer? Jag skulle inte klä min pojke i kjol eller klänning men om han skulle säga att han vill ha det så skulle han självklart få det. Jag tänker inte stå och säga att "nej, kjolar det är bara för flickor". Jag minns min lilla kusin (idag 17 år) som älskade nagellack och självklart fick han ha det om han ville. Han är som vilken kille som helst idag. En självsäker kille som vågar vara sig själv och inte hela tiden måste följa dumma regler som inskränkta och fördomsfulla människor har målat upp. Vi kommer köpa könsneutrala kläder till våra barn fram till de själva kommer med önskemål om färger och annat.


    Gravid i vecka 14
  • Kagi

    gotland:

    "Tycker tjejer passar i tjejkläder (klänningar, glitter, rosa, lila...) och killar i killkläder."

    Så små flickor och pojkar ser olika ut utan kläder utöver könsorganen?

    "Förstår inte varför vissa tycker att jämlikheten sitter i kläderna."

    Förstår inte varför vissa tycker att könet sitter i kläderna.

    "Flickor ska vara flickor och pojkar pojkar!"

    Men vad ÄR det att vara flickor resp. pojkar?

  • listo

    Viffy: "Ni som inte håller med TS i denna diskussionen..."

    Jag har döttrar och jag handlar naturligtvis både på pojk- och flickavdelningen.
    Jag letar ju efter fina och funktionella kläder till mina barn, inte efter "flickkläder" för att de är flickor.

  • Familjelycka

    Jag tycker inte att pojkar ska kjol eller klänning på sig...bara om de klär ut sig. Tror inte heller att så värst många mammor till pojkar klär sina söner i kjol? Och pojkar som själv väljer sina kläder väljer nog inte heller en klänning?
    Har inte läst tidningen i fråga...

  • backtimjan

    Bara för att något inte är allmänt vedertaget just nu så betyder det inte att det måste fortsätta att vara så eller att det är RÄTT.

    Tex verkar det inte vara allmänt vedertaget att låta bli att ge ersättning till spädbarn, de ska ammas (och helst hemma). Är inte det något som vore bra att ändra på? Så att folk kan göra som de vill utan att andra förfasar sig?

  • Corpset

    Kan någon förklara hur ett barn blir mindre sött/mindre gulligt/passar sämre i vissa kläder för att det har vissa könsorgan?

    Funkar det verkligen så för er? Om ni ser ett litet barn i en rosa tröja med kattungar på så vet ni inte om barnet är sött/gulligt eller inte, om ni inte vet könet på barnet?

  • snart tre

    Jag handlar också på båda avdelningarna till min pojke! Köpte en röd tröja med Hello Kitty på lunchen på H&M till min pojke. Tydligen har någon bestämt att Hello Kitty är något flickor ska ha på sig eftersom den hängde på killavdelningen.

    "killar är killar och tjejer tjejer" är för övrigt ett vidrigt uttryck...burr!!!!

  • snart tre

    eftersom den hängde på tjejavd. ska det ju stå (var lite för snabb)

  • fenurila K o L t

    Jag har inte orkat mig igenom hela tråden men jag skulle inte sätta på en klänning på mina pojkar men däremot en kjol som inte skriker flicka då. Varför skulle inte mina pojkar kunna ha det när det finns många män som har det???

    Jag får måååånga konstiga blickar när folk ser mina barn (först och främst mina pojkar) när de kommer i rosa tröjor. Vad är problemet. Har t o m köpt dem på killavd. i affären. De är såååå fina i denna färg varför är det bara flickor som har ensamrätt på vissa färger och plagg?????


    v.14 bara 26 veckor kvar
Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...