• ceciliaa

    Nu ställer jag till rabalder...

    I senaste numret av Vi Föräldrar fanns det artiklar om könsuppdelade kläder i butikerna och vice versa. En sjuk bild (som jag får hoppas att det var på skoj) en pojk i PRINSESSKJOL!!! Herregud ska det inte få synas att flickor är flickor och pojkar är pojkar. Ska pojkar ha kjol oxå på sig nu eller? Och flickor ha pojkkläder?
    NÄ vet ni vad, min dotter kommer aldrig ha pojkkläder på sig och får vi en pojk får han minsann inte gå runt i kjol! Rosa är och förblir en typisk flickfärg, MEN det kan va fint på pojkar att ex ha rosa tröja.
    Med detta vill jag säga att allt gått för långt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-12 12:53:55:
    Att barn klär ut sig på dagis är fullt normalt och så SKA de va. Men tänk de föräldrar som tycker det är OK att deras son går runt i kjol...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-28 12:45:00:
    Om det nu är så att många föräldrar mer än gärna skulle klä sin pojk i kjol/klänning i skolan/förskolan, varför gör ni inte det då? Vi ser ju aldrig killar i kjol. Tar ni på era pojkar trosor oxå? Eller flickorna kalsonger? Om ni nu vill ha det så "jämnställt" så kanske jag borde köpa kalsonger åt mig?

  • Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...
  • Olgas

    Kagi,

    men man kan ju tolka som man vill. Känns som att du letar efter missförstånd. Jag sa inte att det var jobbigt att likna andra, sa att det var jobbigt att representera ALLA på en gång. Det är en stor skillnad.

    Visst är det så att det är JAG som står för åsikten att klänning ser dumt ut på män. Hade det däremot varit en vardag för oss hade man inte ansett det såg dumt ut. Då hade man varit van vid att se det.

    Precis som din åsikt om att det inte ser dumt ut, det säger mer om dig än fenomenet klänning eller ej på män.

    Vi tycker olika, jag respekterar din åsikt. Men det betyder inte att jag tycker likadant som dig, och inte att jag itne har förståelse för din åsikt. Tycker det är fint med människor som är öppna för allt, men jag har inte den förmågan gällande denna fråga.

  • Estrella

    En gång klippte mamma mig och syrran "pojkkort" när vi var små. Vi lekte på gatan och en pappa gick förbi. Han sa till sin son "titta på pojkarna där, ska du inte leka med dem?"
    Jag var kanske 4 år när detta hände men jag minns fortfarande hur arg jag blev över att han tog fel på mitt kön. Jag var ju en flicka! Och så fort vi kunde sköta våra hår själva har vi haft låååångt hår, både jag och syrran....

    Jag tycker inte man ska ta det hela så allvarligt. Jag hade alltid blått när jag var liten och älskar blått och turkos än idag. Till min kommande son kommer jag köpa alla färger. Men vid rosa prinsesskjolar går gränsen - faktiskt. Refererar till min egen "traumatiserande upplevelse". (Obs ironi :)

  • Viffy
    Listo: Nej det gör jag inte. Jag har faktiskt ett par mörkblåa mjukisbyxor till min dotter köpta på pojkavdeningen av min mamma Flört Och jag har en grönrandig klänning med tillhörande leggings, så jag har ju inte helt frusit fast vid ROSA SkrattandeMyskatt: Nej inte på de klassika affärerna som H&M och Lindéx eftersom jag anser att dom har tråkiga färger och jag tycker helt inte om deras kläder på pojkavdelningarna.
    //Lycklig mamma till Cindy och Nelly
  • qaz

    mina killar får inte ha riktiga tjej kläder,som kjol o toppar med glitter mm (och de vill absolut inte det heller!)tjejerna vill inte ha typiska kill kläder heller.men de har gärna blått på sig.vem vill sätta kjol på killar? att de klär ut sig när de leker är en sak,de gör alla barn.

  • Norrbotten
    Mums skrev 2007-02-12 14:20:22 följande:
    "Varför är det så viktigt att kunna se vilket kön barnet har? Vad händer om det inte syns eller om någon skulle gissa fel?"ja, jag har frågat två gånger men man får inget svar liksom.
    Jag kan svara på den frågan, för ett litet barn är de jätte vikgigt (inte nu alla)  men vissa barn tar jätte illa vid sig om man glömt eller inte vet va nått av barnen heter

    tycker de är onödigt och "kränka" barnen i onödan genom att tex ta på lilla kalle en klänning bara för att man som mamma/pappa vill va lite anorlunda...
    *** Stolt mamma till Alva ***
  • backtimjan

    Norrbotten - men då vore väl en bra lösning att sätta på lilla kalle en klänning som det står kalle på? För inte kan alla ens namn bara för att man har könstypiska kläder?

  • Wilowa

    Visst är det förskräckligt att titta på barnklädesavdelningarna idag. Det är mycket av kläderna som är helt gräsliga, med för mycket tryck och krimskrams (för båda könen). Jag skulle önska lite mer könsneutrala kläder. Fast bara för det så klär jag ju inte min pojke i dessa extrema flickkläder. Om de är för flickatiga och gulliga för min flicka, varför ska jag då sätta de kläderna på min pojke? Ni som tycker att TS har fel, ni menar väl ändå att barnen ska ha nmer neutrala kläder och inte att flickläderna ska bli pojkkläder och tvärt om. Det är det som TS menar när hon säger att det gått till överdrift.

    Jag har gärna könsskillnader på kläderna, men inte så stor som den är idag. Lingon och blåbärs kläder tycker jag är bra i det avseendet! Samma könsneutrala kläder, men ändå uppdelning mellan pojkar och flickor. Lite sötare och mer kroppsnära till flickorna och lite tuffare och vidare till pojkarna, fast ändå helt funktionellt!


    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • Norrbotten
    backtimjan skrev 2007-02-12 14:45:35 följande:
    Norrbotten - men då vore väl en bra lösning att sätta på lilla kalle en klänning som det står kalle på? För inte kan alla ens namn bara för att man har könstypiska kläder?
    Nu har ju inte alla kläder namn men tänk då på lilla kalle som blir jätte ledsen och stött av nya fröken som ej vet a han heter, tror du då att han blir gladare av att ny fröken tilltalar han att oj va hettter denna söta lilla tjej då ?? tror absolut inte han blir gladare av de ja barn är ju oftast väldign noga me att tala om att dom är pojkar eller flickor 
    *** Stolt mamma till Alva ***
Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...