• ceciliaa

    Nu ställer jag till rabalder...

    I senaste numret av Vi Föräldrar fanns det artiklar om könsuppdelade kläder i butikerna och vice versa. En sjuk bild (som jag får hoppas att det var på skoj) en pojk i PRINSESSKJOL!!! Herregud ska det inte få synas att flickor är flickor och pojkar är pojkar. Ska pojkar ha kjol oxå på sig nu eller? Och flickor ha pojkkläder?
    NÄ vet ni vad, min dotter kommer aldrig ha pojkkläder på sig och får vi en pojk får han minsann inte gå runt i kjol! Rosa är och förblir en typisk flickfärg, MEN det kan va fint på pojkar att ex ha rosa tröja.
    Med detta vill jag säga att allt gått för långt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-12 12:53:55:
    Att barn klär ut sig på dagis är fullt normalt och så SKA de va. Men tänk de föräldrar som tycker det är OK att deras son går runt i kjol...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-28 12:45:00:
    Om det nu är så att många föräldrar mer än gärna skulle klä sin pojk i kjol/klänning i skolan/förskolan, varför gör ni inte det då? Vi ser ju aldrig killar i kjol. Tar ni på era pojkar trosor oxå? Eller flickorna kalsonger? Om ni nu vill ha det så "jämnställt" så kanske jag borde köpa kalsonger åt mig?

  • Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...
  • K med lilla E

    Jag tycker att man skall kunna se utanpå vem som är pojke och vem som är flicka pga att jag själv inte vill bli tagen för man, och jag är verkligen inte urtypen för kvinna (har aldrig kjol eller klänning osv) men jag ÄR kvinna och det måste man väl få vara?

    Men på barnklädessavdelningarna får jag spel när jag till min dotter som är 2 år hittar tajta toppar och pyttesmå smala byxor som hon inte kan leka i. Och helt andra färger än på pojkavdelningen. Skitjobbigt tycker jag när man letar efter praktiska lekkläder till sitt barn, och för den delen praktiska färger där inte all smuts syns med en gång. Jag tycker det är skit att det inte bara finns en barnklädesavdelning utan man måste krångla och leta på flera ställen.

  • backtimjan

    Einstein - vad är det för bra med att pojkar inte kan identifiera sig med flickor och tvärtom (fast det är nog vanligare att pojkar inte ska identifiera sig med flickor, flickor ska kunna identifiera sig med alla och vara empatiska och förstående, det ingår visst också i könsrollen).

    Jag vill hellre att alla ska kunna identifiera sig med och ha förståelse för alla.

  • Wilowa

    Kritiken mot flickornas kläder idag är ju att det inte går att leka i dem, mend et går det i Lingon och blåbärs kläder! jag ser inget fel i att man gör en liten skillnad mellan könen. jag vill inte heller gå i manskläder, så varför ska min dotter göra det. Jag vill ha kvinnliga kläder som jag trivs i, varför ska inte min dotter kunna ha flickiga kläder som hon trivs i då? Varför ska inte min son kunna få klä sig i kläder som liknar sin pappas? Det är väl överdriften som ska bort? Vi kan ju inte sudda bort könsskillnaderna helt och hållet!


    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • Norrbotten
    Kaosspassageraren skrev 2007-02-12 15:02:12 följande:
    Norrbotten: Jag är inte Bonanza, men svarade likartat innan jag läst hennes svar, så jag utropar:Jag VILL ju att alla ska få vara som de är! Oavsett kön! Inte sjutton har jag mer gemensamt med alla kvinnor än med vissa män? Nog sjutton kan min man bli mer stolt över att bli jämförd med Gunvor Engström än med Robinson-Robban?Att ha ett kön kan i min värld omöjligt vara detsamma som att VARA ett kön!
    Men då hur många killar i ålder av 1-6år vill ha en råsa kläning på sig inte tror jag de är dom som går och köper den klänningen?????

    Och sen till alla anda det är skilnad på tjejer och killar
    *** Stolt mamma till Alva ***
  • studenten

    Norrbotten: Ja, när tjejer görs söta och killar vilda blir det stora skillnader på dem.

  • Kaosspassageraren

    Norrbotten: För det första: De som vill, varför skulle de inte få det?

    För det andra: Att så många inte vill, beror inte det på hur omvärlden reagerar på pojkar som har kjol/klänning? Tom om det gäller utklädningskläder får ju pojkar reaktioner som visar att det där inte var särskilt passande. Sådant plockar ju barn upp direkt.

    Det är ju ingen naturlag att män inte kan ha kjol/klänning. Flera exempel har ju redan getts i tråden på yrken (ex präst) eller andra kulturer (ex arabvärlden) där klänningsliknande kläder är helt accepterat för män.

  • Wilowa
    backtimjan skrev 2007-02-12 15:05:34 följande:
    Einstein - vad är det för bra med att pojkar inte kan identifiera sig med flickor och tvärtom (fast det är nog vanligare att pojkar inte ska identifiera sig med flickor, flickor ska kunna identifiera sig med alla och vara empatiska och förstående, det ingår visst också i könsrollen). Jag vill hellre att alla ska kunna identifiera sig med och ha förståelse för alla.
    Att identifiera sig med sitt eget kön är inte samma sak som att ha förståelse för alla! Jag kan då inte förneka att mina kvinnliga drag är dominerande över vem jag är. Jag är en kvinna och jag identifierar mig bland annat som det! Det är det väl inget fel med, eller? Då måste ju våra barn också få den chanssen att kunna identifiera sig med sitt kön. Längre fram kommer intresset för det motsatta könet.
    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • Wilowa
    Bonanza skrev 2007-02-12 14:56:27 följande:
    Einstein - men varför ska tjejernas kläder vara tightare? Finns det någon funktion med det? Det är ju ren idioti! Ny fejkmamman: www.familjeliv.se/Bloggar-3-50/b4106p494146.h...
    Kalla gärna mina åsikter för idioti du om du har nöje av det! jag tycker som sagt var inte att det är fel att det syns liten könsskillnad även på barns kläder! Lagom är bäst!
    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • studenten

    Einstein: Men varför måste barnen identifiera sig med andra människor av samma kön? Kan de inte identifiera sig med människor med samma musiksmak, intressen, humor, temperament eller ögonfärg?

Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...