Inlägg från: studenten |Visa alla inlägg
  • studenten

    Nu ställer jag till rabalder...

    Ela: Det låter ju trevligt om de "vanliga" krogarna vore till för alla. Men då skulle väl inte alla som inte är cispersoner (altså, ej transpersoner) och icke-heterosexuella ha skyldighet att förklara sig?

  • studenten

    Det finns ju biokvinnor som transar till män. Det är verkligen inte säkert att du hör det på rösten...

  • studenten

    Ela: Tyvärr tycker ju många andra människor att alla som inte är cispersoner och icke-heterosexuella har en skyldighet att förklara sig. Eftersom en relativt stor andel av de snubbar som vistas på "vanliga" ställen inte bryr sig ett skit om att respektera att alla tjejer inte är intresserade av dem, oavsett anledning, så upplever jag att vanliga krogar inte är för mig.

  • studenten

    Apropå att trådar om pojk- och flickuppdelning på kläder ofta börjar handla om sex: Det kan ju tolkas som att det är en rädsla för att barnen inte ska bli heterosexuella som är roten till viljan att könsmärka barnkläder. Välkommen till heteronormativitetens högborg, Det Heliga Föräldraskapet!

  • studenten

    blåbärspappa: Visst är det knasigt men det är ju just det heteronormativitet handlar om, att se till så att män och kvinnor till varje pris kopulerar med varandra. Att det är så viktigt att skilja på killar och tjejer som barn så att de växer upp till riktiga män och kvinnor som vill ligga med varandra är ju vad den här diskussionen verkar handla om.

  • studenten

    Ela: Jag har förstått att du inte tycker att "vanliga" ställen bara är för de som passar in i mallen .

    Kul konversation från Tjyvlyssna .

  • studenten

    Idapida: Jag har aldrig påstått att det är hemskt att vara heterosexuell, däremot att heteronormativitet innebär en hel del negativa saker.

  • studenten

    veladis: Du har rätt. Det går utmärkt att fortplanta sig utan att tända på det motsatta könet. Jag kan ju skaffa barn och dela föräldraskap med någon utan att vara sexuellt attraherad av honom, om det nu är viktigt.

  • studenten

    Skrattmås har en poäng. Ni som jobbar på att bevara trånga könsmallar åt era barn, hur tror ni att ni kommer känna om ni eller någon av era närstående en dag bryter mot könsreglerna? Om era söner som tonåringar klär sig i traditionellt kvinnliga kläder eller om ni själva råkar bli kära i någon av samma kön? Skulle ni då inte önska att samhället var lite mer öppet och flexbielt så att ni och era barn kunde bli respekterade som människor, oavsett könsuttryck och kön på den ni blir kära i?

  • studenten

    Här är en TS jag skrev för ett tag sedan som handlar om det som har diskuterats här:

    "Är det viktigt att barnen uppfostras till ett traditionellt heterosexuellt beteende? Alltså, där könen man och kvinna ses som motsatser och där just motsatserna är grunden till sexuell attraktion. Vad gör du för att dina barn ska passa in i det heterosexuella mönstret? Vad gör du för att de inte ska behöva följa det?

    Jag är nyfiken då just detta med manligt och kvinnligt som något motsatt och nödvändigt för sexuell attraktion ofta kommer upp i debatter med kläder till barn.

    (Givetvis finns det massvis av heterosexuellt orienterade människor som bryter mot dessa normer, det jag är ute efter är en stereotyp föreställning om manligt, kvinnligt och heterosexualitet.)"

    www.familjeliv.se/Forum-5-175/m17341577.html

  • studenten

    ruffe4:

    "Ordet talar väl för sig själv, som "bögig" fjollig (extremt feminin kille) osv osv osv..."

    Du menar alltså att män kan vara feminina med hjälp av vissa kläder. Då sitter alltså femininiteten, i alla fall delvis, i kläderna. Eftersom ingen naturlag på något sätt hindrar människor från att ta på sig feminina kläder, även om de har snop, måste det betyda att femininitet inte alls är något endast för kvinnor. Hurra, både män och kvinnor får vara feminina! Så öppensinnad trodde jag inte att du var ruffe4.

  • studenten

    Indianica:

    "Har för mig att någon känd feminist tvingade sin son gå klädd i klänningar och han upplevde det som ett övergrepp har jag för mig."

    Det låter som en ren och skär hörsägen för att bevisa hur fel det är att låta pojkar ha kjol. Inte ett enda inlägg i den här tråden förespråkar att någon pojke ska tvingas till att bära kjol. Däremot att även pojkar ska få ha kjol om de vill.

    Så länge du inte vet att någon har tvingat sin pojke till kjol är det grymt onödigt att sprida sådana rykten. Vad tillför de debatten?

Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...