• Missne

    Lite mens - är det svårare att bli gravid då?

    Finns det någon eller några som vet hur chansen att bli gravid påverkas av att man har lite mens? Jag har nämligen själv spekulerat i att det kanske är svårare, att det är mindre slemhinna för ägget att fästa i i livmodern.

    Jag har nämligen alltid haft väldigt sparsam mens även om jag blöder under 6-7 dagar. Jag behöver i princip aldrig mer än trosskydd. Är det nån annan som har samma problem eller som vet hur det ligger till med det? Jag funderar på om det kan vara anledningen till att jag inte blir med barn...

  • Svar på tråden Lite mens - är det svårare att bli gravid då?
  • Missne

    Åh, vad skönt att det finns fler med samma undran.
    Jag har försökt sen december -04 och jag har aldrig plussat, så jag vet ju inte vad det kan bero på alls. Har påbörjat utredning i februari men vet inte så mycket ännu om provsvaren. Även jag tycks ha ägglossning varje månad, har testa med stickor i över ett år och det är alltid utslag.

    Hoppas att det finns nån annan där ute som kanske har svar...

  • Missne

    Papegoja: Membrasin sade du, tack för tipset. Har du haft mensen efter att du började med det och i såfall har du fått mer mens då?

  • Missne

    Tänk att man vill ha mer mens nu... Det har ju alltid varit så praktiskt att slippa blöda så mycket. Men det får man äta upp nu.

  • Missne

    Oliwa: Ja det var ju skönt att det inte är helt kört därför iallafall.

    Papegoja: När du fick besked på VUL att slemhinnan var för tunn undersökte de dig bara därför då eller såg de bara det när de gjorde VUL. Det jag menar är var det en speciell cykeldag de gjorde VUL. Jag har ju gjort både VUL och även spolat äggledarna men de har aldrig sagt nåt om slemhinnan .

    eve 82: Jag har också sökt här på FL men inte hittat nåt om detta problem och lade därför ut denna tråd som jag genast fick så otroligt många svar på. Vad kul!!!

  • Missne

    eve82: Jag är också 173 och väger 66 och det är ju inte underviktigt, snarare rätt så medelviktigt. mitt i BMI-spannet tror jag. Du kanske skrev fel vikt???

    Papegoja: Men du skrev att de såg att din slemhinna var för tunn när du gjore VUL. Jag bara funderar på om jag ska be att de kollar det på mig nästa gång jag ska dit på besök.

  • Missne

    Dag 21 alltså? Jag var ju där dag 20 och gjorde VUL och då sade de att allt såg bra ut. Och dag 11 (har oftast ägglossning dag 12)gjorde jag spolning av äggledarna och då sade de heller inget om slemhinnan. Hmmmm man undrar ju om de kollade tjockleken på slemhinnan? Måste kolla detta nästa gång med dem.

  • Missne

    eve 82 och alla andra: Det vore som sagt jättekul att följas åt i den här tråden och se om vi kan få nån rätsida på det här med lite mens och tunna slemhinnor och om det kan påverka chansen att bli gravid.

    Oliwa: Tack för att du visade på att det inte var nåt problem för dig att bli gravid trots lite mens.

    Papegoja: Ja, prova och ring och se om du får komma och göra ett nytt VUL. Håller tummarna för att det funkar. Jag ska gå och köpa Membrasin redan imorrn. Apropå min slemhinna så är det nog bäst att fråga nästa gång om de kollade slemhinnans tjocklk eller inte iallafall.

    Jag måste också logga ut nu för idag, men håll ögon och öron öppna för nya rön om detta ämne och dela med er här i tråden.

    Och kämpa på i sänghalmen

  • Missne

    thj: Skönt att höra att du lyckats få så många barn trots lite mens. Det ger oss hopp!! Jag har alltid velat ha många barn, men den drömmen är väl svår att uppnå nu när åren bara går och inget händer. Man får vara glad om man får ett! Annars får det bli tvillingar eller trillingar så att det blir många fort.

    Jag har frågat gynekologen för flera år sen om det kan vara ett problem med lite mens men de sade då att det inte var det. Det var dock innan jag hade försökt bli gravid så då kanske de säger så för att inte skrämma upp en.

Svar på tråden Lite mens - är det svårare att bli gravid då?