Inlägg från: delifi2 |Visa alla inlägg
  • delifi2

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    hej hej

    hoppar in här om jag får.

    jag går på komvux i 3 terminer och jag är nu innne på min 2 termin, ska ut på praktik vecka 17 och då något som har med psykatri att göra.

    Har varit på ett demensboende förra terminen

  • delifi2

    vi har en super bra lärare som inte vill att vi bara ska vra på äldreboende och demensboende på APU utan se mer verklighet, så hon försöker ordna plats på psyk, barnpsyk gruppboende os¨ch allt som har med psykatri att göra.

    ska lämna in arbet nu under påsklovet men har bara gjord hälften av sakerna.

    Ska skriva en recenstion av American HIstory i ämnet "människan socialt och kulturellt"

  • delifi2

    Jag är inne på 2 terminen så jag blir kvar till dec.

    har inte fått reda på vilken apu jag ska vra på men jag hoppas vi får veta det nästa vecka, vi ska ut vecka 17 och då vill man ha ringtg de innan så man får reda på lite mer om arbetsplatsen.

    har en klasskompis vars syrra gick förra omgången och hon fick bara ha demensboende i 3 terminer, det kan jag säga att det vägrar jag. Hade inte tänkt jobba inom äldreomsorgen eller demensvård utna mer akut och på sjukhus typ.

    just nu läser jag, psykatri, männsikan socialt och kulturellet, etik och livsfrågor och social omosorg.

    förra terminen läste jag vård och omsorg, medicinskt grundkurs, social omsorg, data.

  • delifi2

    får ni oxå 3 olika apu??

    förra var som sagt på ett demensboende den här terminen på psyk eller nåt somhar med det att göra och nästa termin nånting med sjukvård. det jag vill hamna på är förlossningen eller bb

  • delifi2

    ska snart till plugget, har etik och livsfrågor nu på em.

    Vi kommer läsa sjukvård nästa termin, den är lixom obligatorisk, det är bara psykatri och utvecklingstörning som är valbara kurser.

    Är klar med social omsorg, äntligen, den kursen var så trist på slutet, kan bero på att vi har en dålig lärare i det ämnet dock, hon bör pensionera sig tycker vi alla i klassen men som vanligt kan man diskutera det på rasten men så fort det kommer upp i klassrummet så är det knäpptyst.

    det var som igår, alla klagade på att kursen var trist (social omsorg) vi har läst klart hela boken gjord alla teman som finns i studiehandledningen, jag räckte upp handen och frågade varför vi ska gå mer på tisdagar eftersom vi gord klart allting, det kändes meningslöst tycker jag sa jag. Alla de andra som suttit å babblat om hur tråkigt det var oxå, var totalt knäpptysta, men sån tur var tog läraren sitt förnuft till fånga och sa att kursen var slut. Så nu är jag ledig både på tisdagar och fredagar.

  • delifi2

    jag har tur och får tbx pengar på skatten så den månaden klarar vi oss precis, hoppas jag iaf. Sen kommer jag jobba 4 veckor och sen är det dax för plugg igen ska bli skönt med sista terminen.

    Jag har fått alla mina veckor jag har rätt till enligt csn, men nu har jag skrivit till dem och ansökt iaf för nästa termin, är det nån som vet hur hårda de är på eller om man kan få nåt annat bidrag någon annanstans==

    Fick reda på min apu, ska vara på ett gruppboende för psyk sjuka, är så glad över det
    en del fick inte alls bra platser utan på demensboende där de redan ahr varit eller så har några komit på demensboende fast de jobbar med det.

  • delifi2

    äntligen är det praktik, så skönt att slippe skolan nu.
    Min handledare verkar jättebra, förstående och snäll.

    kan inte fatta att jag ör ledig nu i 3 dar innan jag börjar praktiken nästa vecka.

    har lite uppgifter att göra, ska skriva nånt om 2 filmer vi har sett sen är det klart med det. sen 1 bokrecencion.
    Nu ska jag bara läsa på lite om schizonefri?? (stavning) eftersom det är många vårdtagare som är det där jag ska vara.

  • delifi2

    ska lämna in 2 st film saker i människan.... men här sitter jag nu och pallar inte, sen kommer jag vara arg på sig när jag hämtar Ellliot kl 3 föratt jag inte gjord något, men de ska vara inne innan fredag så lite tid har jag på mig.

    Vi såg American history X och Boys don´t cry, tyckte inte om någon av dem, de var så råa och tyvärr så är ju världen den som den ser ut idag, och Boys don´t cry var baserad på en verklig händelse *usch usch usch*

  • delifi2

    vad skönt att snart vara klar.

    jag läser på komvux 2 terminen och just nu läser jag människan..., psykatri, och etik och livsfrågor.

    Vi ska skriva lixom varför det hände, om de kunde gjord något annorlunda. Varför folk ser på dem som man gör osv osv.
    det är så många frågor i en lixom. tex hur kunde läraren i American.... påverkat att han inte skulle bli nazist osv osv

  • delifi2

    hihihihi...........

    hmmm... hjärtsvikt?? snacka om att man glömd bort allt man läst i medicisnk grundkurs, ska se efter i min agamla pappaer om jag har något

Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III