Inlägg från: SystraMi |Visa alla inlägg
  • SystraMi

    Sötningsmedel är INTE farligt!

    Bra TS! Blir så irriterad varje gång jag kommer med min cola light (kanske max 1 ggn i veckan) och någon måste skynda sig att påpeka "man blir tjock ändå", eller "man får cancer" men åh, nej, det är inte farligt och jag bryr mig inte om vikten men vill inte ha blodsockertoppar. Och framförallt, varför ska någon annan bry sig?!

  • SystraMi

    Jennie med ie skrev 2007-04-24 11:33:25 följande:


    Visst är kommentarerna tröttsamma. "Det där är inte heller bra" kommer på direkten, men vadå? Som om de som säger det bara och alltid enbart äter och dricker nyttiga saker??!!
    Tror det ofta är såna som inte äter lightprodukter och tar för givet att alla som äter/dricker sånt är hälsofreaks eller bantare och måste "upplysas".
  • SystraMi
    RebelRose skrev 2007-04-24 11:48:22 följande:
    Blir också sjukt trött på alla dom kommentarerna man får när man köper lightläsk,lättgrädde,minimjölk osv osv.."man lurar kroppen""man får CANSER""man blir fet!!!"oerhört ofta(åtminstonde i mitt fall)så är det överviktiga människor som "klagat"på mitt kostintag.Jag har dock aldrig sagt nått om deras gräddbakelser,1-2 liter läsk om dagen mm,för det är förbannat ohyfsatÄt gärna onyttigt,men sluta för fan upp med att döva ditt dåliga samvete genom att klanka ner på mig!
    Förresten, på tal om kommentarer, läste faktiskt i en vett och ettikett-artikel att det är ngt av det oförskämdaste man kan göra att kommentera vad/hur/hur mycket någon annan äter och dricker.
  • SystraMi
    Cullinan skrev 2007-04-24 12:39:07 följande:
    Det är för att sötningsmedel inte mättar på samma sätt som socker. Så om man inte har någon självkaraktär så sätter man i sig en massa annat onyttigt för att "mätta" sig och då blir man följaktligen fet. Det har således inte med sötningsmedlet att göra, utan om självkaraktären.
    Karaktär och karaktär... tycker det är betydligt mer hälsosamt att följa sina hungerkänslor än att ignorera dom. Men håller med om att man kan välja nyttigare saker att äta.
  • SystraMi

    Det spelar ju ingen roll vad man äter eller dricker, uten det handlar ju om hur mkt man rör sig i förhållande till hur mkt kalorier man får i sig...
    Men lihgtläsk gör att man får i sig sött utan sockertoppar och t.ex. Becelproactivesmör innehåller nyttigt fett istället för mättat fett.
    Lightprodukter handlar ju inte alltid om att gå ner i vikt... och tillsatsämnen och sånt är ju inte bra men det får man ju i sig nästan oavsett vad man äter såvida man inte odlat det själv.

Svar på tråden Sötningsmedel är INTE farligt!