Inlägg från: Troll1 |Visa alla inlägg
  • Troll1

    Roliga händelser under förlossning del 5

    !! Catti, nu förstår jag varför din sjukgymnast skulle få lov att agera som BM på din förlossning! Hahahahahaahahahahahaha! Det är nog inte så vanligt att BM vill byta patient/rum!
    Sladdis igen...
  • Troll1
    Marianova skrev 2007-05-08 18:51:59 följande:
    Älskar dessa trådar! Måste bidra lite också... Vill börja med att berätta att både jag och maken är brunhåriga. När då dottern skulle födas så halvlåg jag i gynställning och bm kollar om huvudet syns därnere. Jag är då hyfsat packad på lustgasen och hon säger: - Nu ser jag ett blont huvud. Varvid jag slänger mig upp, a la exorcisten och vrålar: - BLONT???? Sen dimper jag lika snabbt ner i sängen igen mumlandes att vi faktiskt har en kvinnlig brevbärare...ööööh? Det blev många fniss i det rummet men det bjuder jag på! Kan nu berätta att dottern är fortfarande är blond men håret börjar bli lite mörkare nu, tydligen var maken också blond fram till skolåldern...(mitt försvar )
    !!
    Sladdis igen...
  • Troll1
    Krickelin: Jösses, vilken traumatisk upplevelse... Tur att du hade starka nerver!

    Jag hade också en smått nervös ambulansman med mig bak i ambulansen. Vattnet hade gått, jag bodde ute på vischan och dottern var helt rörlig. Han tjatade hela tiden på mig o frågade om "det tryckte på"?? För i så fall skulle han klippa upp mina byxor....  Dåvarande sambon satt käckt därfram med en annan ambulansman och kallpratade. Inte en enda koll på hur jag mådde där bak. Jag bedyrade mellan s-dragningarna att det INTE tryckte på (gubevars!) men han försökte lugna mig (fast jag var lugnare än han) med att han hade minsann erfarenhet och jag skulle inte oroa mig. Jag undrade då om han varit med om förl. i ambulansen tidigare? Naä, det hade han ju inte "MEN jag har kossor hemma!!" Efter det var jag inte lugn längre.....
    Sladdis igen...
  • Troll1

    isako: Jadu, det var en speciell upplevelse. Var lite gramsen på sambon som glatt samspråkade i framsätet. Kände mig lite lätt frustrerad med "månskensbonden"!

    Förresten, hade det inte varit smart av den skånska kärringen att tala om för er hur det låg till?? Jisses!


    Sladdis igen...
  • Troll1
    Ja en sak är då säker, man vill aldrig mer sitta på ballen i det läget och man ångrar att man någonsin fick den idéen överhuvud(!)taget!
    Sladdis igen...
  • Troll1
    jenine skrev 2007-05-20 10:58:35 följande:
    Hej alla!Jag hade suttit här innan och läst alla trådar och tänkte att det skulle hända ngt kul under min förlossning som jag kunde bjuda på.. Men så mkt hände inte faktiskt..Mitt mål var att vara hemma så länge som möjligt. det startade kl 8 på morgonen (jag som hade fått för mig att det alltid startade på natten =)) 11.30 började det göra riktigt ont men jag låg å vilade som man skulle göra i första fasen och bad sambon packa väskan.. Det viktigaste jag kunde komma på att få med oss var TP-frågorna.. Vid ett tar vi taxi in och precis när en värk börjar avta tittar jag ut genom fönstret då har vi kommit till rondellen i Gullmarsplan och gissa va jag säger mellan andningarna (profylaxandades).. KOLLA!! En rondellhund!!! Taxichaffören måste trott jag var helvirrig... =)Väl inne på BB gick jag bakom barnmorskan in på rummet och muttrade.. Härmade henne eller vad jag trodde hon skulle säga ;) Du är bara öppen två cm.... Du får gå ut å gå eller åka hem.. Min sambo asgarva.. Slapp dock åka hem för när jag undersöktes var jag öppen 10 och hade redan fått första krystvärken.. Då säger jag men jag har läst att jag skulle få vila ju... Hon sa att det kan du glömma! Lilla knytet var ute 55 minuter efter vi kom in.. :)Lycka till alla som har det framför sig.. Det var otroligt häftigt!!
    Grattis, vilken perfekt förlossning!
    Sladdis igen...
  • Troll1
    Mozarts Nachtmusik skrev 2007-05-23 11:46:25 följande:
    hände inte så mkt skoj under själva förlossningen för mej.de gick undan, sambon frågade hur de kändes ( satt på sängkanten med mitt vattenglas) o ja säger att sov du en sväng för de här kommer ta tid,20 min efter när bm kommer in så säger ja att de känns märkligt och jag kan inte sitta still under värkarna ( sitter fortfarande skräddare på sängen) får ett benstöd o lägger mej. Då ser bm att bebisen kronar ( eller va de heter) o larmar med en gång på en till bm. BM hade ju inte förberett något, inga skyddskläder, lakan eller handskar. sambon sover ( på första parkett eftersom fotöljen står fint placerad vid fotändan)Sambon vaknar av att de gastas order hit o dit o folk springer med saker.. sen när liten va ute ( 14 min senare) och ligger på mitt bröst så filmar sambon med digitalkameran.va han INTE tänker på är att samtidigt som han filmar oss så sitter en BM och syr mig mellan benen!!!kan säga att ja gör fina grimarser på den filmen
    Jisses!
    Sladdis igen...
  • Troll1
    FörvånadJösses, det var snabba förlossningar!
    Har BF 15/6 och bääävar just nu......
    Sladdis igen...
  • Troll1
    Jolie skrev 2007-05-24 13:16:22 följande:
    en lite rolig grej hände oss efter själva förlossningen. jag hade haft barnmorskestudenter med i alla arbetslag under min förlossning (hann avverka 3 st...) och den sista studenten kom in i vårt rum ett tag efter att vår dotter fötts och frågade om han kunde ställa en fråga. javisst sa vi och då tänker man att han ska fråga typ hur det har känts och så där.men då säger han till min man: "jag måste bara få fråga var du har köpt dina jeans?! de är såå snygga!!" han var verkligen helt allvarlig och vi fick verkligen anstränga oss för att inte skratta! det var roligt.
    !!!
    Sladdis igen...
  • Troll1
    fixarmamma skrev 2007-05-30 03:36:42 följande:
    Oj halkade in här HA ha haaaaa härligt!!! Kom till att tänka på när jag fick sista tösen.Det var en stackars praktikant från england som skulle vara med jag tyckte det var ok när jag inte hade så jätte ont men när det värst med smärtor o jag skrek att nu skiter jag i detta o bm tyckte att gumman lilla det är lite sent påtänkt var det droppen "råkade" få in en sååån fullträff med benet att han flög, opps.Tror inte att han var med på fler förlossningar den dan:)
    Ujujuj!
    Har BF 15/6 och börjar oroa mig lite lätt....
    Sladdis igen...
  • Troll1
    stolta andreas skrev 2007-06-10 02:40:11 följande:
    När min sambo låg och hade som mest ont skulle jag försöka massera henne så gott jag kunde och lutade mig över henne och just då kom en värk så hon skrek rakt ut....och in i mitt öra.....och jag då....sade......aj fan...vad ont det gjorde!som kille skulle jag nog då inte klaga kom jag på efteråt=)
    !
    Sladdis igen...
  • Troll1
    LinnéaC skrev 2007-06-11 22:33:16 följande:
    Jag mådde ganska kass av lustgasen, men några roliga stunder fick min man allt. Bl a så tyckte jag att min hand vid ett tillfälle var väldigt lik Barbara Streisand. Detta skulle jag förklara för min man men jag kunde ju inte komma på vad hon hette! Han kom dock på det efter en stund när jag föklarat att det inte var Bette Midler men hon som är ganska lik... Detta skrattar min man fortfarande gott åt, förstås.
    Men jisses, det var riktigt kul!!
    Värsta fyllesnacket....
    Sladdis igen...
  • Troll1
    jindo skrev 2007-06-14 14:08:22 följande:
    mera mera.. 18 dagar kvar och behöver peppning
    Jag har BF i morgon och behöver peppning jag med!
    Mer roliga historier!!
    Sladdis igen...
  • Troll1
    Disela skrev 2007-07-12 19:30:35 följande:
    Jag fick min dotter 19/5 och hade en låång och uttdragen förlossning. När jag fick lustgasen var det som att komma till himmlen.. eller till Hogwarts. Jag upplevde nästan hela min förlossning tillsammans med Harry Potter och hans polare. En gång sa jag att jag var röksugen (rökte endel innan jag blev gravid, men kanske 1 igg/dag) men att madam Sprout (en av lärarna på hogwarts) förbjöd mig att röka. När barnmorskan sa att jag skulle röra på höfterna när jag stod upp började jag att dansa.. Jag är inte direkt pryd av mig, men var det under förlossningen.. Jag sa hela tiden "ursäkta mig, men jag tror jag bajsar på mig, ni får ursäkta språket".. Jag kommer inte ihåg allt detta men har sett på film som sambon så gladeligen har visat mig.
    Jisses!
    Gaiia skrev 2007-07-11 07:37:45 följande:
    Min kompis som fick barn förra veckan hade ropat till sin man under förlossningen: -Ring Jenny och säg att hon tar ett snitt istället!Jenny är då jag och jag har 45 dagar kvar till BF, men det var väl lite gulligt att hon tänkte på mig under all den uppsståndelsen
    hahahhahaaaaaaaaahahahah!
    Sladdis igen...
  • Troll1
    Tina med ängeln Christoffer skrev 2007-08-02 01:11:09 följande:
    När jag fick nr 2 så satte jag lustgas masken på örat och började prata precis som om det var en telefon. Oturligt nog så hann min man ta foto på det. Så det finns bildbevis när jag ligger över sängen och är hög som ett hus med lustgasmasken på örat.
    !!!
    Sladdis igen...
Svar på tråden Roliga händelser under förlossning del 5