Inlägg från: Fjällbruden |Visa alla inlägg
  • Fjällbruden

    Tråd 2 - GBS - vad alla gravida borde veta! LÄS!

    Hej....


    Först av allt: GRATTIS till liten bebis Ciccilionaa!!!
    Tillbaka efter en kort semester... och besök på östersunds BB eftersom jag har så ont i magen... fast de visste inte var det var så jag fick åka hem.
    Dock gjordes en odling på Urin och konstaterades GBS igen (10000 enheter/ml) trots att det bara var 5 dgr efter avslutad Furudantinkur....


    Var en synnerligen virrig underläkare som ringde upp och svamlade om att hon inte visste vad som skulle göras, trots att hennes kollega skickade med mig Furudantin hem...


    Tog det säkra före det osäkra och ringde "min" specialist i Umeå... han skulle genast kolla upp om de resistenodlat GBS:en... vilket de tydligen INTE gjort!


    Så nu i måndags fick jag lämna nytt urinprov hos BM och sen blir det den antibiotika som biter i tio dagar + en tablett i veckan resten av grav för att undvika att den kommer tillbaka. Är ju ingen idé att äta Furudantin om "mina" bakterier är resistenta mot det.  


    MEN, jag får all denna behandling för att jag fick njurbäckeninflammation av GBS och höll på att få i v.25 och detta är ett sätt att undvika en ny infektion.


    Blir givetvis dropp vid förlossning och ev. en igångsättning eftersom jag bor 23 mil från BB så vi vet att det verkligen hinns med.
    Har sagt ifrån att jag inte klarar att gå över v.40 och har fått full förståelse för detta, känns oerhört skönt, ska bara bli spännande att se vad läkarna i Lycksele säger om det.... fast annars får väl min BM och spec.mödra i Umeå köra över dem


    Så ett litet svar till Lady X:


    1: har ingen aning men vill inte pröva.... så jag har krävt igångsättning och fått gehör, skönt!! 

    2:Sorten på antibiotika vid upprepade GBS infektioner kan ju vara olika, beror på vilka resitenser dina bakterier visar så KRÄV att de resistensodlar (verkar som att om man får antibiotika så gör det så automatiskt fast man kan ju få igen det i alla fall)


    3:Jag tillhör Västerbottens läns landsting, har min BM i Vilhelmina, sjukhuset jag ska föda på  (hoppas jag ) är Lycksele lassarett (undebar bb/förlossning) och behandlas av läkare på Umeå spec.mödra eftersom det var där jag tillslut hamnade pga. njurbäckeninflammationen och hotande förtidsbörd.


    Tycker detta med GBS är så j-vla jobbigt men försöker tänka positivt.... och blev verkligen peppade av att ett litet barn fötts nu här i tråden och är friskt!!! Jipppiiiiii!!


    Lycka till allihop!


    Kram

  • Fjällbruden

    Ocean WoW:
    Kul att du är så nära
    du och gubben får väl börja med inteniva gympa-övningar
    Sägs ju kunna sätta igång det mesta...
    Hoppas allt går bra för dig!!

    Tack för svaret martina 3, nu  har jag ytterligare ett skäl att kräva igångsättning om det skulle behövas!! Beklagar också djupt att du miste din lille!!
    Kramar om dig lite extra!! 

  • Fjällbruden

    Ocean Wow:
    Grattis till ditt neg. test!! Vad kul att höra!!
    och jag förstår dig fullständigt, hu så hemskt att krysta med trasigt revben... räcker väl med att det är en melon som ska ut

    Fast min  sits är ju lite annorlunda, har 23 mil till BB och det är mitt tredje barn... med 2:an hann vi knappt dit... Skulle kännas tryggt att veta att i alla fall första dosen av AB var insatt när lilla knodd tänker komma ut..
    Pratade just med min spec.läkare från Umeå och jag ska äta en kur Furudantin (1*3/Dag) nu i sju dagar och sen stå på en tablett dagligen tills knodd kommit. Allt för att hindra ny tillväxt av GBS. Ändå ska mitt urin odlas var 14:e dag + från tappen för att kolla att eländet inte blivit resistent mot PC:n.
    Ävenhan tycker att igångsättning vore kanske att föredra om jag kommit längre än v.39 just pga. av avstånden. Elelr rättare sagt, han pratade om efter 37, jag tycker att 39 känns ok
    Så just nu känner jag mig jättetrygg och och har en riktigt bra dag  

    Mothersong: Jag tror inte att Martina 3 skulle skriva här att det var GBS hennes som dog av om det inte var så, som "GBS-mamma" vet hon ju faktiskt hur ororande det är för oss alla! Och läser du på hennes sida så får du ju faktiskt veta att ja, det var det som orsakade att hennes son blev en ängel.

    Mona83:


    Du får väl gympa precis som Ocean WoW och sen peppas av hennes lugn och försök njuta sista tiden, du kommer att sakna den där magen... jag lovar

  • Fjällbruden

    Mona 83:
    Förstår hur du känner det...  mina två tidigae grav. har varit helt utan komplikationer, men med båda har jag börjat öppna mig innan det satt igång, känns enormt stressande nu men jag är också otroligt glad för att jag får AB under resten av denna grav. Och jag behövde inte ens be om det, spec.läkaren sa bara att så ska jag ha!! Sköööönt!!
    Och jag njter av varje spark med, även om de är ganska häftiga just nu... hela magen böljar runt

    Hoppas allt går bra för dig!!

  • Fjällbruden

    Inte för att jag förstår riktigt varför man ska ha två användare, om det nu var så att hon hade det. Men kunde hon inte fått behållit en då??
    Hoppas att hon kommer tillbaka så vi får höra hur det går!!
    Själv har tröttheten tagit mig idag så jag slumrade i tre timmar på dagen... tur att jag har stora barn sen tidigare Dessutom har de hjälpt till att laga middag, gjort sallad och sköljt potatis och varit i landet och plockat sallad... idag älskar jag verkligen mina sessor
    Så ikväll ska vi mumsa färsk röding som jag fått av svärmor och sen blir det tv:mys med tjejerna. Ibland är det rent lyxigt att vara sjukskriven
    Och bebis bullrar som attan så just nu mår alla bra utom jag som är trött om en gris och kissar knallgult av furudantinet

  • Fjällbruden

    tack för snabbt svar Mona83, då förstår jag bättre
    Hoppas i alla fall att det går bra för henne!
    Och att det går bra för dig, hur känns det, nåt på gång än??
    Insåg att om jag blir igångsatt när jag vill så är det bara 5 veckor kvar!!!
    Läskigt men kul

  • Fjällbruden

    Mona83:
    vad skönt att bebis ändå vände sig av sig självt, det verkar inte vara kul att göra vändningsförsök... har bara sett det på tv men inte ser det nåt vidare ut!!
    Fast hoppas liten bebis vill komma till er snart
    Min mage sjönk ner i förrgår så nu kan jag andas igen
    Fast jag får göra det på toa eftersom jag är kissnödig jämt
    Har rätt mycket sammandragningar redan och nu kan det ju inte bero på GBS eftersom jag står på medicin mot det så jag tror inte jag går tiden ut i alla fall... får väl se om de hinner sätta igång mig Men jag vill åtminstone gå till v.36 får då får jag föda på lassa som ligger närmast min hemby... annars hamnar jag 35 mil bort... lite jobbigt med tanke på mina tidigare sessor!!

  • Fjällbruden

    Hej tjejer.... är tillbaka efter några dagars hysteriskt boande....
    Ha bakat bullar och 8 sorters kakor (bara för att det var så jäkla kul) och skurat toa och kokat lingonsylt... insåg att jag är totalrubbad och packade bb-väskan istället
    la ner journalen och njöt av att se att det står att jag SKA HA AB vid förlossning!!
    Jag står nu på Furadantin resten av grav så jag är inte llika nervös för att vattnet ska gå först... har ju 23 mil till BB.Och nästa fredag  (då jag går in i v.36) får vi tiden för igångsättning Får den nog mest just för att jag ska hinna få mitt AB och för att vi har så långt, men som Martina3 skrev, bebis är ju bra skyddad iochmed att jag har Furudantin hela tiden nu.
    Skickade odling igår för att kolla att GBS inte blivit resistent mot Furadantinet och funkar det så är det i så fall första gången som mitt svar blir neg. denna lååååånga graviditet!!
    Bestämde mig också för i slutet av förra veckan att våga glädja mig åt bus*n i magen så nu har jag bäddat vaggan och packat bebis kläder...
    Visst är jag ute i god tid men mina sessor komlite tidigare  
    Jag hoppas så innerligt att det går bra för oss alla!!

    Kram

  • Fjällbruden

    Suzzi66: Verkar som vi alla får lite olika pencillin mot GBS, viktigast är att de har resistenodlat just dina baktrier så att de sätter in ett pencillin som tar på dina bakterier.
    Furadantin, kåvepenin och cefadroxil verkar vara det som är vanligast.
    Och får man tillbaka eländet, vilket inte alls är ovanligt ska man resistenodla igen!
    jag som nu har AB resten av grav får ändå skicka in urinprov varannan vecka för att kolla att skiten inte blivit resistent. Men jag hoppas att jag äntligen får ett neg prov!
    Nackdelen för mig är nog att Furadantinet gör att jag inte får upp mitt järnvärde trots två järntabletter om dagen, så nu blir det infusioner from. nästa vecka. Järn direkt i blodet
    Då kanske magen blir normal igen

  • Fjällbruden

    Hönan Agda:
    Eh... jag har haft pencillin i olika behandlingar flera ggr...
    Började med en vaginal behandling med Dalacin(tror jag det var) i tre dagar.
    Sen var det koll och allt var lugnt, men helt plötsligt blev jag kanonsjuk med 40 gr feber och frossa,blev inlagd och hade en sänka på 189.. Visade sig att det var GBS trängt in i urinen och blivit till en njurbäckeninflammation! Låg på förlossningen i ca5 dgr eftersom jag fick värkar ( var då i v.25) men allt gick att stoppa.  Sen har jag haft återkommande GBS-bakterier i urinen och med tanke på vad som hände i v.25 har nu min spec.läkare (som tog hand om mig i Umeå) valt att efter en ordentlig AB-kur sätta mig på långtidsbehandling med Furudantin för att jag ej ska få tillbaka skiten i urinen.
    Detta började jag med förra veckan. Är nu i v.34.
    Vet ej om det biter på bakterierna i vagina... jag hoppas det för mina SD är betydligt mer "normala"

    Turkos 78: Jag hoppas att du blivit sjukskriven så du kan vara hemma och ta det lugnt och om det konstaterats att förlossningen höll på  att starta av GBS hoppas jag innerligt att du blivit behandlad med AB.
    Kräv sedan fortsatta odlingar, har du tur kommer inte eländet tillbaka
    Och så AB vid förlossningen, då ska det nog gå bra!!
    Kram

Svar på tråden Tråd 2 - GBS - vad alla gravida borde veta! LÄS!