Inlägg från: Sasseluring |Visa alla inlägg
  • Sasseluring

    Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!

    Hejsan!!!


    Usch, jag vet precis hur du har det!!!! Efter att ha varit med om den del under det senaste året så började mitt hjärta oxå hoppa o fladdra mest hela tiden. Det är HEMSKT!!!!
     Efter att ha åkt in akut 2 gånger så fick jag gå med ett ekg på mig i en hel vecka för att de skulle se vad det var frågan om.


    Läkarna kom fram till att det var ofarliga extraslag som kan komma av stark psykisk stress...att man kanske inte alltid släpper fram alla sina känslor... Ju mer man tänker o känner efter..desto värre blir dem.  Jag fick rådet att skippa kaffe o alkohol ett tag. Plus att jag fick en tablett som heter Inederal att ta vid behov. Jätte svag dos dock. Jag har tagit tre tabletter på 4 månader så det har verkligen blivit bättre.


    Men när det var som värst höll det på lika mycket som du beskriver.


    Efter att jag fick beskedet att det inte var något farligt så har det blivit mkt bättre eftersom jag slutat oroa mig...nu dricker jag tom kaffe ibland!!!!


    Det är super att du kollar upp det- om inte annat för att kunna slappna av efter att ha fått ett lugnande besked.


    Lycka till!!!


    KRAM

  • Sasseluring

    Det blir bättre...jag lovar!!!!!
    Försök lugna ner dig o känn inte efter så mycket!!!!! Vet att det är super svårt!!!!!!!!!!

    Jag fick den svagaste dosen Inderal att ta vid behov!!!! De få gånger jag har behövt ta en tablett så har det hjälpt mig massor. Extraslagen försvinner helt i minst ett dygn.
    Men för det mesta hjälper det mig bara o veta att jag har medicinen inom räckhåll. Känner jag några extraslag så tänker jag bara att det är ingen fara...blir det värre tar jag en tablett. Och då förvinner det oftast!!!

    Tror att man kan bära på en inre stress o oro som man kanske inte ens är riktigt medveten om, kroppen måste få ut det på något sätt!!! Varva ner ordentligt minst en gång om dagen, lär dig andas rätt och skippa kaffe o alkohol ett tag.

    Det är sorgligt att vi är så många som lider av det här fenomenet- samtidigt som det är skönt att inte vara ensam...

    Hoppas att du känner dig lite bättre snart!!!!

    KRAM

  • Sasseluring

    Mira26 

    Från att inte ha tränat på flera år började jag springa o styrketräna mycket i våras... Då blev mina extraslag värre o värre....kunde känna av dem när jag tog i på styrketräningen. Så obehagligt!
    Nu har jag inte tränat mer än lite gympa en till två gånger i veckan o kanske en långpromenad då o då.. Extraslagen har nästan helt försvunnit.

    Jag har läst att om man är mycket otränad kan man få extraslag o då ska man trappa upp långsamt istället.

    Hoppas allt är bra med dig annars, kämpa på!!!!
    KRAM

  • Sasseluring

    Hoppas att du får ha en event recorder....ett ekg man har på sig i upp till en vecka.

    Jag tyckte oxå att hjärtat hoppade huller om buller HELA tiden...o det killade i halsen o jag hostade osv.... Men när läkaren kollade mitt långtidsekg så var det ända bara ENSTAKA extraslag registrerade trots att jag kände det HELA tiden. Alltså behöver inte allt man känner vara rytmrubbningar...

    Håller med om att bms.se är en kanon bra sida när man har dåliga dagar.
    Jag har inte känt av så mycket alls i sommar, men i morse blev jag uppstressad när sambon missade bussen o vi fick köra han till jobbet...jag fick springa upp för alla trappor o hämta plånboken osv.... När jag sedan satte mig i bilen kände jag hur hjärtat verkligen skenade iväg helt oregelbundet o lustigt.... Som tur var lugnade det sig rätt snabbt...men det är garanterat stressrelaterat!!!!!

Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!