• Katie

    Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!

    Jag har haft extraslag sen jag var 17 år..alltså 10 år nu. Först var det mera som att "hjärtat gallopperade upp i halsen".. Men sedan 2004 kommer det i skov, perioder. Ofta efter att jag har motionerat, tex arobics är helt uteslutet för mig. 1 timme motion och 1-3 dagar extraslag

    Har gjort all möjlig utredning men man hittar inget fel. Jag har VES men de säger att det är ofarligt. Man kan få Selocen utskrivet men det är då en livslång behandling och det vill jag inte börja med..

    Jag tror inte att det är psykiskt, inte i mitt fall. Jag kan få extraslagen när som helst, om jag är glad eller arg spelar ingen roll. Kan tom drömma om att jag har extraslag och sen vakan och ha extraslagen..skumt..

    Min mamma har också samma grej. En kusin till mig har också haft extraslag men det slutade med pacemaker så hennes hjärta var det nåt riktigt fel på..vet inte vad tyvärr..

  • Katie

    Ondella: Jag får det alltid efter arobics, precis som att hjärtat inte kan lugna ner sig efter allt hoppande och studsande. Vanlig motion och joggning är inget problem.

    Sen får jag också mina extraslag tex om jag jobbar natt, dricker kaffe, är mätt, dricker alkohol..är gravid..

    Jag misstänker att det är pga dålig kondition som jag får extraslagen efter arobics..men jag vet inte.

    Min läkare sa att jag inte skulle ta nån ny kontakt om mina extraslag förrän jag svimmar..öhhh.. Nåja..jag har lärt mig leva med dem.

    Oftast går de över om jag sover eller andas kall luft..

  • Katie

    Har förresten hört att extraslag kan bli värre utav hormonsvängningar, tex graviditet, amning och övergångsåldern..

    Konstigt att så många av oss får problem vid motion! Motion skall ju vara så bra.. Har vi så dålig kondition? Undrar om det blir bättre när man tränat sig till bra kondis?? Men man vågar ju knappt försöka. Jag "drar mig" för att träna hårt eller ofta för jag vet att det slutar med extraslag. Även om jag går tex mer än 3 ggr per vecka blir det värre med extraslagen..och då GÅR jag bara typ 30 min åt gången..

    Mysko..

    Så hur frisk är man egentligen..??

  • Katie

    Ok..då har du samma som mig! Jag har också VES. Det är "den kompensatoriska pausen" som är värst tycker jag. När hjärtat "står stilla" och sen slår ett kraftig slag..

  • Katie

    Fick göra hjärtUL och 24 timmars EKG. De såg att jag hade extraslag men ville inte göra nåt åt det. Inte gav dom mig nån diagnos heller..en massa hymmel.. Typiskt Linköpings US (skitställe..ursäkta). Men jag har ju förstått nu efteråt sen jag jobbar inom branschen att det är det jag har. Känner tydligt av pausen och sen ett kraftigt slag när hjärtat börjar slå igen.

    De sa att jag inte skulle ta nån ny kontakt förrän jag svimmat.

    Jag har mest problem efter en lång promenad, eller ett tufft aerobicpass. Eller när jag var gravid..usch! Kommer i skov. Kan vara bra nån månad och sen har jag extraslag varje dag i nån vecka.

    Haft det sen jag var 17.

  • Katie

    Som mest när jag har mina skov har jag upp till 10 i minuten.

    Vanligen kanske 3-4 i minuten.

    Nu har jag inte haft några på en tid, kanske 2 månader. Skönt!! Men det ligger alltid och lurar. När jag minst annar det så dyker dom upp.

    Värst är om det kommer på jobbet. Jobbar som sköterska och det är skittungt med extraslagen om vi får nåt akut. Då stiger ju min engen puls och extraslagen bli ännu mera. Värst efteråt!

    När jag blev akutsnittad fick jag extraslag efter att dom plockat ut tjejen. Apparateran pep och höll på. Narkosläkaren sa att det var helt ok??

    Sen efteråt på postop hade jag puls på 180-190. Hjärtövervaket pep konstant. Då stängde en ssk av apparaten och kopplade bort elektroderna??

    Jag trodde jag skulle dö, hög puls och extraslag och mådde piss!!!

    Men ingen brydde sig.. Jäkla L. US!!!

Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!