Inlägg från: Leonie |Visa alla inlägg
  • Leonie

    Att va gravid är ingen sjukdom!

    Det är inte bara män! Även min svärmor hintade om det då och då när jag på slutet vägrade vara själv en hel helg med min då nästan 2-årige son för att jag helt enkelt inte orkade. Hon minsann har själv uppfostrat två barn själv (ja, med 5 år emellan!) och bodde längst upp utan hiss och bla bl a bl a.
    Hon tyckte att vi var knäppa som skaffade diskmaskin också senare, vi som var två friska människor osv (Själv har hon städhjälp! Eeeehhh...?)  

  • Leonie

    Hade själv lindriga foglossningar (kan fortfarande känna av två år senare) vilket begränsade mig en hel del.  Självklart ville jag ta det lugnt så att det inte förvärrades, vilket jag också fick råd om.
    Har alltid tränat och rört på mig och gjorde så även under båda mina graviditeter, tills att det på slutet gjorde för ont.
    Vägde inte överdrivet mycket, jag gick upp 15-17 kg varav 2 kg kanske, berodde på onödig godis/glass-konsumtion.

    Undrar hur det hade låtit om det var männen som var gravida? Kanske obligatorisk sjukskrivning från vecka 12? (Eller, om illamående, ännu tidigare!)


    Bubban81 skrev 2007-07-26 08:15:41 följande:
    Jag har last och hort annan information. Men det ar ju ratt latt att skylla allt pa hormoner sa fort vi kvinnor mar daligt/blir tjocka/har ont/ar sura....
  • Leonie
    Xemma74 skrev 2007-07-26 08:21:24 följande:
    Nu har jag inte läst precis varenda sida i trånden, men många skriver att gravida är sjukare i Sverige än "utomlands". Jag skulle vilja se referensen för det påståendet. Skulle vara kul att se den undersökningen/sammanställningen.
    Ja, och vilka länder det rör? Är det de länder där kvinnorna inte jobbar kanske, där de förväntas vara hemma och föda barn?
  • Leonie
    CloudBerry skrev 2007-07-26 08:32:33 följande:
    Den som inte ens vet att foglossningar har med hormoner att göra vet inte mycket vad gäller graviditet...
    Word!
  • Leonie
    Bubban81 skrev 2007-07-26 08:15:41 följande:
    Jag har last och hort annan information. Men det ar ju ratt latt att skylla allt pa hormoner sa fort vi kvinnor mar daligt/blir tjocka/har ont/ar sura....
    Bonanza skrev 2007-07-26 08:38:54 följande:
    www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.aspär står klart och tydligt det jag sagt hela tiden om foglossning:- Det beror på hormoner- Det går inte att träna bort- Det drabbar alla sorters kvinnor
    Ser fram emot en kommentar, Bubban81 när du är inloggad igen...
Svar på tråden Att va gravid är ingen sjukdom!