• NyfikenRosa

    Vita hem del 5

    Välkommen till tråd nummer 5, gamla som nya medlemmar!
    Vi fortsätter här att diskutera vitt, romantiskt, klassiskt, skärgårdstil, manhattan/upper east och så vidare.. Alla stilar är välkomna!

    ♥Vi älskar saker som ♥
    Linne, hjärtan, vitt, naturligt, betonghjärtan, hissgardiner, Lexington, Gantkuddar, loppisfynd, klassiska gummistövlar, att pyssla, Yankee candles "clean cotton", trämöbler, lapptäcken, äppelkaka, porslin, fågelkvitter, öppna spisar, olika vita nyanser, att måla om möbler, förvaring, att behålla bara det viktiga framme, tidningen Lantliv, att julpyssla, att påta i trädgården, Ralph Lauren-tapeter mm.
    ♥ ♥ ♥
    Tråden "vita hem" är skapad för att vi som älskar vitt, vitt och vitt ska ha ett ställe att prata om allt det vita. Självklart gillar vi också att ha detaljer i naturliga färger som beige, brunt och olika nyanser av dessa. Men basen är alltid vit och vi älskar att inreda med linne, ull, trä och bli blandar gärna nytt och gammalt för en personlig look. Vi fegar lite med färgerna men kan någon gång vara modiga att slänga i en ljusblå kudde hihi... Du är kanske är mindre förtjust i skrikiga färger och vill ha ett rogivande hem!
    I denna tråd ska inga måsten finnas. Du är välkommen in när du vill, du ska kunna missa 20 sidor och ändå vara en i gänget, kunna slänga in en kommentar när du känner för det (och inte för att du måste) och själv göra ett inlägg när du så önskar. I tråden finns har vi alla ett gott hjärta, vill varandra väl, ingen är utstött. Får du inget/få inlägg så beror det inte på att du inte är omtyckt, helt enkel så hinns alla inlägg inte att svaras på.
  • Svar på tråden Vita hem del 5
  • nublu

    lasseliten: Jag har fet tapetångest. Den ska sitta på väggen rakt fram i rummet så den kommer verkligen att synas också. Man ser ju rakt igenom huset från gavel till gavel s a s så det gäller ju att alla i familjen blir nöjda. *suck* Det kommer inte att bli lätt!

    På måndag ska jag till loppisen här i vår lilla byhåla och lämna in urvuxna kläder (de skickar mycket sådant till välgörenhet i Litauen)och saker som jag inte vill ha kvar längre. Typ whiskyglas med färgglada tryck på ala whiskyreklam. Fick en uppenbarelse när jag såg dem - Jag har varit WT en gång i mitt liv!

  • Lynn84

    Godmorgon!

    Om två dagar väntar visning på "drömhuset". Vi väntar med spänning och sambon är nu helt säkert på att det är DET HUSET vi ska ha. Vi får väl se hur långt vi hänger med i budgivningen.

    Hans stora dröm är ju att få ha en egen hemma bio. Nu verkar det som att jag får ge upp "lekrummet" i det huset för hans lilla hobby. *hrmmm* Känns så där. Jag blir tokig när han ska spela högt så fort man kollar på en film! Å så ska ha förstöra ett helt rum genom att ha det mörkt! *bläää*

    Fast han får ju stå ut med mitt vita...så ....jag får väl ge med mig.
    Någon annan med hemabio tokig karl???

  • Det ljuva livet

    Godmorgon!

    Lynn: Min make ska få ett biorum i källaren. Fast jag har tänkt att jag ska få inreda det . Det ska ha vita gardiner från vägg till golv på tre väggar, belysning bakom gardinerna. Och en svart och vit vägg. Sen vill jag hemskt gärna ha en svart platttv och nya svart och vitrandiga ektorp soffor. Vi får väl se hur det blir ..

    Nubulu: Vad svårt det är att välja tapeter, kan ni inte måla alla väggar? Mina yngsta söner (2 och 5) har helt vita väggar. 9-åringen ska få ett rum med två högblanka svarta väggar. (snedväggar)

    Idag blir det tvätt och undanplockning hemma.


  • nublu

    Värsta Supermamman: Jo, jag har funderat på att måla helt vitt också. Det går ju att sätta en tavellist på den väggen och rama in "idolerna" (Spiderman mfl). Ha, det var en riktigt bra idé! *lycka* Förresten, din hemmabio lät riktigt snygg!

    Lynn: Jag har tur. Min man vägrar lägga en massa pengar "bara för att se på TV" som han uttrycker saken. Han lägger dem hellre på sina folkracebilar.

  • Skogsstjärnan

    Nublu: Vi kommer att ha ALLA väggar vitmålade. Förutom i groventré och tvättstuga för där blir det vit panelskiva. Och ja, badrummet och toaletterna blir vitkaklade (liggandes rektngulärt).

    Det var någon som frågade om vad vi ska ha för golv till det kaklet. Minns ej vem. Vi ska ha ett grått klinkergolv med ojämna kanter. Har visat bild här för inte så länge sedan!

    Sedan var det också visst någon som undrade om tips före man drar el. Igår tror jag att jag skrev att jag inte hade några tips med efteråt kom jag på ett. Gör så att man kan trycka på alla fönsterlampor på en brytare på väggen istället för att behöva knäppa på varje enskild lampa skilt för sig. Rumsvis såklart, mn ni fattar? Var det kanske PEAK som undrade???

    Här har jag städ och tvättdag idag!

  • Hanna E

    Sitter och kikar runt på alla era fina hem! Har precis skrivit på papper på ett hus vi ska få flytta till 1 November, så jag känner att jag behöver inspiration från alla håll och kanter. Har alltid gillat vitt och ljust och loppisar har en given plats:)
    Var hos min mamma i helgen och rotade runt i deras källare: Bättre än den bästa loppis! Där finns saker från alla gamla släktingar och min mamma skulle själv aldrig få för sig att ha det framme. Så jag fick en hel låda med mig hem; ni vet sånna där vita porslinsburkar med blått mönster och text (mjöl, socker osv), min mormor fick sånna i bröllopspresent för 70 år sen, och hela setet (14 delar) låg i källarn och väntade på mig. Nån del kan man ju ha framme ialla fall. Även en gammal kaffekvarn, jättesöta vita kaffekoppar på fat, kakfat i olika våningar mm.. =) Har inga bilder än, men oj så glad jag är över mina gratis-fynd! : ) Ha en bra dag allihopa!


  • nublu

    Hanna: Välkommen! Jag tror att nästan alla i den här tråden skulle vilja ha din mamma och hennes källare.

  • LCroft

    Hanna: Välkommen och håller med nublu, din mammas källare låter som ett suveränt ställe NU behöver jag hjälp! Min syster ringde nyss och var lagom glad, hennes sambos kompis hade suttit i deras vita soffa med jeans som färgat av sig, sittdynorna får man bort och tvättat men inte tyget på armstödet och det är också färgat. Soffan är inte kritvit. Hur ska man få bort färgen, snabbt! Hon fyller idag och har gäster på kommande!

Svar på tråden Vita hem del 5