• NyfikenRosa

    Vita hem del 5

    Välkommen till tråd nummer 5, gamla som nya medlemmar!
    Vi fortsätter här att diskutera vitt, romantiskt, klassiskt, skärgårdstil, manhattan/upper east och så vidare.. Alla stilar är välkomna!

    ♥Vi älskar saker som ♥
    Linne, hjärtan, vitt, naturligt, betonghjärtan, hissgardiner, Lexington, Gantkuddar, loppisfynd, klassiska gummistövlar, att pyssla, Yankee candles "clean cotton", trämöbler, lapptäcken, äppelkaka, porslin, fågelkvitter, öppna spisar, olika vita nyanser, att måla om möbler, förvaring, att behålla bara det viktiga framme, tidningen Lantliv, att julpyssla, att påta i trädgården, Ralph Lauren-tapeter mm.
    ♥ ♥ ♥
    Tråden "vita hem" är skapad för att vi som älskar vitt, vitt och vitt ska ha ett ställe att prata om allt det vita. Självklart gillar vi också att ha detaljer i naturliga färger som beige, brunt och olika nyanser av dessa. Men basen är alltid vit och vi älskar att inreda med linne, ull, trä och bli blandar gärna nytt och gammalt för en personlig look. Vi fegar lite med färgerna men kan någon gång vara modiga att slänga i en ljusblå kudde hihi... Du är kanske är mindre förtjust i skrikiga färger och vill ha ett rogivande hem!
    I denna tråd ska inga måsten finnas. Du är välkommen in när du vill, du ska kunna missa 20 sidor och ändå vara en i gänget, kunna slänga in en kommentar när du känner för det (och inte för att du måste) och själv göra ett inlägg när du så önskar. I tråden finns har vi alla ett gott hjärta, vill varandra väl, ingen är utstött. Får du inget/få inlägg så beror det inte på att du inte är omtyckt, helt enkel så hinns alla inlägg inte att svaras på.
  • Svar på tråden Vita hem del 5
  • nublu

    Om det prompt ska vara stående så väljer jag pärlspont. Hade det varit liggande så hade jag valt brädor...eller råspont...eller, nej brädor...tror jag!

  • Peak

    Skogsstjärnan skrev 2007-08-18 17:32:45 följande:


    Peak: När börjar ni på med själva huset då? Jag var också likadan, funderade på allt möjligt redan före vi hade påbörjat grunden Hurdant hus var det ni skulle bygga? Borde visst läsa på mig i bygg-tråden
    Huset kommer v39 eller 40 (skulle egentligen ha stått där nu, men viss kommunikationsbrist från säljaren försenade det hela i minst 7 veckor!!!! (arg!) Och sen har vi köpt entreprenad på innerväggar, innertak och elen. Sen gör min sambo och vänner resten, han räknar med att det ska vara klart till nyår...men men man vet ju aldrig

    Gick förbi BQ efter en tur till stadsparken där Söndagsskolan hade heldag för alla barn (blev lite mycket Jesus efter ett tag...sorry om nån tar illa upp ) Och jag vill ju sååå gärna ha en Loveseat-fåtölj! Den ska bara in i mitt hus sen! En beige hade de på lite rea 7000:- Villa ha!

    Gemelli - nu har ju inte vi börjat bygga vårt hus än som sagt Men jag ändrar mig hela tiden!! De på husfirman är säkert trötta på oss. Kommer på att jag ska ha ett till fönster, en altandörr till osv. Det invändiga gör inte så mycket än...eftersom det är sambon som då får stå ut med ändringarna Men även om det kommer bli bra tror jag man alltid kommer på en massa saker i efterhand som man hade velat göra!!
    (därför tar jag nu tacksamt emot tips!!)
  • LCroft
    mimmamum skrev 2007-08-19 17:36:44 följande:
    Amanda, det låter spännande, berätta allt sen om den nya butiken och ha en trevlig tripp!Om ni fick välja.... Vad skulle ni vilja ha på väggarna i en hall, ni får välja på följande tre alternativ: 1. pärlspont, 2. råspont eller 3. brädor. Allt i stående riktning och vitmålat!  
    Pärlspont skulle jag nog ta när det ska vara stående Skrattande
  • mimmamum
    nublu skrev 2007-08-19 17:38:20 följande:
    Om det prompt ska vara stående så väljer jag pärlspont. Hade det varit liggande så hade jag valt brädor...eller råspont...eller, nej brädor...tror jag!
    Hur ska du ha det egentligen!? Skrattande Tror du inte det skulle bli konstigt med en hel hall med liggande? Tänker att det blir svårt i hörnen och så! Vill gärna veta vad ni tänker!
  • nublu

    mimmamum: Jag vet ju inte ens själv vad jag tänker så vad begär du egentligen?

    Jag vet inte om det blir för mycket med liggande brädor i hela hallen. Vet inte alls vad vi ska göra med den. Vet bara att den läskiga mörkblåa tapeten ska väck före jul! Gravida deppiga kvinnor borde inte få gå in i tapetaffärer och handla, tycker jag iaf.

  • MariaV
    mimmamum skrev 2007-08-19 17:36:44 följande:
    Amanda, det låter spännande, berätta allt sen om den nya butiken och ha en trevlig tripp!Om ni fick välja.... Vad skulle ni vilja ha på väggarna i en hall, ni får välja på följande tre alternativ: 1. pärlspont, 2. råspont eller 3. brädor. Allt i stående riktning och vitmålat!  
    Eftersom jag själv har pärlspont i hela hallen så röstar jag på det. Fast råspont gillar jag också supermycket.
  • Skogsstjärnan

    mimmamum: pärlspont!

    lcroft: Bra att det hjälpte!

    Peak: Spännande!!!

    Gemelli: Vi håller jupå och bygger vårt hus nu, och eftersom vi bor på landet ville vi ha ett traditionellt lantligt hus, men i liiite modernare tappning än en gammaldags bondgård. Eller nåja, modernare och modernare... Utvändigt är det väl burspråket som står för den delen Men ditåt. Visst kan jag tycka att arkitektritade hus och funkishus i sten är snygga, men i långa loppet skulle jag trötta på det. Ville också ha ett hus som "står sig med tiden". Dessutom är jag lantis ut i fingerspetasarna och en annan typ av hus skulle skära sig Bådse med mig OCH med naturen runtomkring! Det är mycket man ska ta hänsyn till när man väljer hustyp!

    Du undrade visst också om det var DRÖMHUSET. Jo det är det väl Visst drömde jag om både glasveranda, amerikansk veranda och mycket annat, men någon stans måste man skära ner och då blev det som det är idag. Så hundra procentigt DRÖMhus är det väl inte, men nog till 99.99 % då man tänker på pengar och vad man i verkligheten har för möjligheter. Om man inte vill betala skulder på huset tills man är pensionär...
    Enkelt men fint enligt oss själva

  • Skogsstjärnan

    Ursäkta igen för alla stavfel. Skriver snabbt då jag skriver på datorn och läser inte alltid igenom det jag skrivit före jag skickar iväg... Snubblar på tangenterna!

  • Salmiak6

    Gemelli

    Vi byggde hus för snart 3 år sen. Och det beställdes för nästan 4 år sen. Och på de tide har det hänt otroligt mkt i husväg. Vi var lite fega och valde ett klassiskt hus. Jag har många ggr ångrat att vi inte vågade oss på funkisstilen. Men nu ångrar jag inte det längre, däremot skulle jag vlja ha ett gammalt hus istället, med vinklar och vrår och uppvuxna äppelträd i trädgården osv.

    Nu har vi bestämt oss för en utbyggnad. Den blir ganska rejäl och kommer kosta en slant. Men vi har plats på tomten och vi kommer ha råd med lite dyrare lån. Den nya utbyggnaden kommer vara lite modernare på utsidan med pulpettak för att få en härlig rymd och takhöjd. Utbyggnaden kommer bestå av vårt nya master bedroom med en stor klädkammare och ett stort inglasat uterum. Vi kommer då ta bort väggen mellan vårt nuvarande sovrum så att vardagsrummet blir större.

    Nu gäller det bara att en arkitekt ska rita upp det och sedan skriva entreprenadkontrakt.


Svar på tråden Vita hem del 5