• NyfikenRosa

    Vita hem del 5

    Välkommen till tråd nummer 5, gamla som nya medlemmar!
    Vi fortsätter här att diskutera vitt, romantiskt, klassiskt, skärgårdstil, manhattan/upper east och så vidare.. Alla stilar är välkomna!

    ♥Vi älskar saker som ♥
    Linne, hjärtan, vitt, naturligt, betonghjärtan, hissgardiner, Lexington, Gantkuddar, loppisfynd, klassiska gummistövlar, att pyssla, Yankee candles "clean cotton", trämöbler, lapptäcken, äppelkaka, porslin, fågelkvitter, öppna spisar, olika vita nyanser, att måla om möbler, förvaring, att behålla bara det viktiga framme, tidningen Lantliv, att julpyssla, att påta i trädgården, Ralph Lauren-tapeter mm.
    ♥ ♥ ♥
    Tråden "vita hem" är skapad för att vi som älskar vitt, vitt och vitt ska ha ett ställe att prata om allt det vita. Självklart gillar vi också att ha detaljer i naturliga färger som beige, brunt och olika nyanser av dessa. Men basen är alltid vit och vi älskar att inreda med linne, ull, trä och bli blandar gärna nytt och gammalt för en personlig look. Vi fegar lite med färgerna men kan någon gång vara modiga att slänga i en ljusblå kudde hihi... Du är kanske är mindre förtjust i skrikiga färger och vill ha ett rogivande hem!
    I denna tråd ska inga måsten finnas. Du är välkommen in när du vill, du ska kunna missa 20 sidor och ändå vara en i gänget, kunna slänga in en kommentar när du känner för det (och inte för att du måste) och själv göra ett inlägg när du så önskar. I tråden finns har vi alla ett gott hjärta, vill varandra väl, ingen är utstött. Får du inget/få inlägg så beror det inte på att du inte är omtyckt, helt enkel så hinns alla inlägg inte att svaras på.
  • Svar på tråden Vita hem del 5
  • nublu

    Jag gillade stenhuset men är skeptisk till stilkrocken mellan de två alternativen.

  • Sagalin

    Salmiak, lycka till på nya jobbet imorgon!

    There; vad fin sänggavel.

    Enji, låter snyggt, förstår att du längtar.

  • Skogsstjärnan

    Jag gillade också stenhuset men är precis som nublu skeptisk stil stilkrocken. Jag har jättesvårt för dylika saker. Tyvärr. Men Gemelli, det är DU som ska bo där och jag VET att du får det att bli snyggt oberoende av om det blir stilkrock eller ej!!!!

  • Skogsstjärnan

    Just ja,

    Salmiak: Du vet ju att jag håller tummarna för dig

    Therre: Fin! Jag som trodde att du redan hade gjort en sänggavel, men blandade säkert ihop dig med någon annan!

  • gemelli


    Men om jag visar det här huset då, då kanske ni fårstår mig mer....

    www.naturastenhus.se

    För det är så här det kommer och bli ungefär, men med gemellis stil
    En liten Vide i magen enligt ul
  • vårsol

    gemelli - jag gillar stilbrott, förutsatt att man har en röd tråd, tex den vita färgen. Ett hus med sån yta och sånt inre blir inte ett dussinhus utan ett ovanligt och personligt hus som passar just er och för en besökare blir det oväntat och spännande

  • mimmi006

    Gemelli- Jag tycker absolut stilkrock ! Tycker att huset var jättefint, älskar skånelängor, men planlösningen var lite muggig. Inredningen var underbar i "nyfunkisstilen", det kommer att bli så bra.

    Kan vara så att jag är partisk, för vårt hus är en fusion av olika stilar. Men det gäller ju att skapa sin egen stil, eller hur?

    Vi ville nog ha ett typ 20-talshus, men de nyfabricerade husen med det utseendet var inte bra planerade... mörka med små rum. Och funkishusen passade inte oss exteriört och var lite ofunktionella, men vi gillar ljus och luftighet. Stilkrock var ordet!

  • lasseliten

    Gemelli - har tittat och funderat. Jag tror att det visst går att blanda de stilarna. Jag skulle dock inte ta för mycket av plankväggarna och även blanda upp dem med målade putsväggar som du visade i det senaste exemplet...då tror jag att det blir klockrent!

  • gemelli


    Tack alla för era synpunkter. Vi ska göra en egen ritning på planlösningen och skicka in och se vad kalaset skulle kosta. Då ska jag försöka förtydliga mig
    En liten Vide i magen enligt ul
Svar på tråden Vita hem del 5