Inlägg från: Häxan Jia |Visa alla inlägg
  • Häxan Jia

    Vad tycker du om rasen pitbull?

    Jag gillar pitbull blandningar, kanonbra hundar. Tyvär har jag inte fått äran att träffa en renrasig pitbull då de inte är en förekommande ras i vårt land, eller nåja mitt land, sverige.

    men det jag läst om dom och det jag sett, så tycker jag att de verkar vara en ypperlig hundras hos rätt person, familjevänlig, barnvänliga och robusta hundar helt enkelt.

    Däremot i fel ägarens hand en fruktansvärt farlig hund både för sig själv och andra OCH de där jävla aset till djurplågare som har dom sakll vi inte ens snacka om...

    Bara skicka dom till mig så skall jag fan bara dom i kautiksoda och väteperoxid!!!!! Bättre förtjänar dom inte!


    KAN SJÄLV, FÖR ATT JAG MÅSTE!!!!!!!!!!! Överlevnadinstinkt!
  • Häxan Jia
    Sicali skrev 2007-08-21 11:54:59 följande:
    På ts låter det som det bara finns två alternativ. Antingen älskar man dem eller också har man bara bildat sni uppfattning från tidningen. Finns det ingen möjlighet att man kan ogilla rasen om man vet mycket om den och upplevt den på riktigt?
    Eller så kan man rösta på 4 har ingen uppfattning eller så kan man ta 3 om man ogillar rasen och förklara varför, tex jag har bara mött riktiga idioter med den rasen och känner att de är ingen hund för mig. Den åsikten har ju inget med tidningar att göra
    KAN SJÄLV, FÖR ATT JAG MÅSTE!!!!!!!!!!! Överlevnadinstinkt!
  • Häxan Jia
    Lår skrev 2007-08-21 12:28:49 följande:
    Jättefina hundar och en prefekt familjehund...De som svarat annat läser för mycket skräp i tidningarna
    Eller så kan man ha en annan åsikt ändå oavsett vad media skriver och utmålar enskilda hundar som.

    det finns ju folk som ogillar vissa raser eller gillar vissa raser oavsett vad media utmålar saken som.

    Jag vet inte hur de är för dig, men medias åsikt om saker är ganska orellevant för min del när jag skall skaffa mig en uppfattning om något och de tror jag det är för många andra också.

    Att tro att alla människor skaffar sig en uppfattning om tex en hundras genom diverse tidningar är inte bara fördomsfullt det är även något mindre belevat!
    KAN SJÄLV, FÖR ATT JAG MÅSTE!!!!!!!!!!! Överlevnadinstinkt!
  • Häxan Jia
    Joppis skrev 2007-08-23 15:27:35 följande:
    Fast en bra hund...får inga "snetändningar"...nånsin
    Och där minskade vi genast lämpliga hundar med ca 90%
    Sug min röv genom en vattenslang!!!!!!!
  • Häxan Jia
    Joppis skrev 2007-08-23 16:00:25 följande:
    Men nu pratar vi ju inte människor...eller hur? Jag tycker inte att det är acceptabelt att en hund får en "snetändning"....Det är dock en sak om man pratar om försvarslust och andra egenskaper...men "snetändningar" är förkastat...iaf hos mina hundar.
    Det är inte acceptabelt, men det är de ju inte hos människor heller i detta civilicerade samhälle

    Sen beror ju allt på vad man anser vara en snedtändning. Jag anser inte att en hund som markerar genom att morra när den inte vill längre har en snedtändning och jag anser inte att om den biter männsikan som efter morrning fortfarande inta fattat att hunden inte vill, jag anser inte att den hunden har en snedtändning.

    Jag anser dock att en hund som omotiverat attackerar andra levande varelser har ett problem. Men hur vet man vad som är omotiverat????? I alla lägen alltså?

    För min del så är snedtändningen verkligen något helt annat än att en trängd hund försvarar sig själv eller sin flock.
    Sug min röv genom en vattenslang!!!!!!!
  • Häxan Jia
    Maddeliix skrev 2007-08-23 16:05:39 följande:
    håller starkt med..och nej då gäller det inte bara PBHäxan Jia skrev 2007-08-23 16:04:58 följande:
    Nej nej inte enbart pitbull blandade hundar utan alla hundraser, så tänkte jag iaf. Hundar är hundar oavsett ras.
    Sug min röv genom en vattenslang!!!!!!!
  • Häxan Jia
    Joppis skrev 2007-08-23 16:06:52 följande:
    Häxan Jia: 90% är nog liite överdrivet iofs....Men visst faro åkte ett gäng med på den "listan"
    Ja de var lite ironiskt överdrivet, men de är ett stort antal hundar inom alla raser som åker fetbort iaf.
    Sug min röv genom en vattenslang!!!!!!!
  • Häxan Jia
    logg81 skrev 2007-08-23 16:07:29 följande:
    Min Vovve morrade ganska illa emot mej häromdagen när han skulle bada... Jag hade inte gjort mer än att försökt att locka in honom i badrummet... hmm... Fick han en snétändning eller visade han bara hur enormt rädd han var?
    Frågan är väl mer om du accepterade det och lät honom få rätt???

    Jag hade aldrig gjort det, den hunden skulle till vilket pris som helst in i badrummet, iaf enligt min åsikt. Säger dock inte att jag hade badat den den dagen, men in skulle den och den skulle gå dit själv och stanna där, på kommando.

    Min förra hund sysslade med sånna där grejor, han älskade aldrig att bli discha, men han fick lära sig acceptera det, först i badkar, vilket ja kan förstå om han ogillade och jag älskade inte själv att lyfta i 50 kg hund i karet. sedan fick vi dusch då blev de något enklare och på sommaren så spolade jag av honom med vattenslangen ute. I början kopplad med de sista åren lös, han smet ibland men fick vackert komma tillbaka så jag fick avsluta jobbet och han blev dusch en bra stund extra.
    Sug min röv genom en vattenslang!!!!!!!
  • Häxan Jia
    Joppis skrev 2007-08-23 16:12:17 följande:
    Häxan: Ja det finns många raser/individer...som inte alls är lämpade att ha på gator och torg... Många av fallen beror det på ägarna självklart....men det finns mycket hundar med väldigt dålig mentalitet oxå... Det är bara det att ägarna ofta inte ens själva...vill se det.
    Absolut är det så många gånger. Jag möter folk dagligen med icke lämpade torg hundar såsom chiuaua och pappilon och lite annat smått som ägarna gett tusan i att varken träna eller uppfostra, dessa individer är inte lämpade att bli bundna utanför affärer eller släppas fram till småbarn, då dessa hundar är ledare enligt sig själva, icke hälsosamt i längden.

    Jag har förbannat svårt att generalisera i raser, då jag personligen aldrig haft direkta dåliga erfarenheter av raser, föruotm åd golden och schäfer, vilka än idag är två raser jag verkligen inte älskar. Men det handlar fortfarande mer för mig och dessa enskilda individer och inte om hela rasen i sig.

    det jag avskyr mest inom alla raser är dessa översexuella monster till hanhundar som avlas fram, det är sjukligt med hundar som skall jucka på ALLT och som inte accepterar när en tik säger ifrån. En hane är underlägsen en tik och om han inte förstår det så är det fel på honom!
    Sug min röv genom en vattenslang!!!!!!!
  • Häxan Jia
    Joppis skrev 2007-08-23 16:10:30 följande:
    Ja för mig är snetändning just en snedtändning... Att hunden bär på vissa egenskaper som ex. försvarlust är en sak... Frågan är bara om hunden vet när vissa egenskaper skall änvändas eller ej....
    Absolut är det viktigt att hunden själv lär sig OCH det gör dom när de bor i en vettig flocl med regler och struktur och träning och aktivitet.

    det är när djur försummas som de ofta hittar egna lösningar som lätt blir fel.
    Sug min röv genom en vattenslang!!!!!!!
Svar på tråden Vad tycker du om rasen pitbull?