• Anonym (vilsen)

    Hur mkt ångrar man en abort?

    Konstig fråga kanske...som kanske ingen vill svara på. Men jag undrar om ni som gjort abort har ångrat er mycket efteråt. Jag är gravid men inte behålla barnet. Eller egentligen kanske jag vill, men jag har två barn 20 månader och fem månader gamla. Känner mest att jag knappt orkar med dem. Så en graviditet och framför allt en bebis till i vår känns uteslutet. Samtidigt känns det fel att göra abort för jag tänka mig ett tredje barn. nån gång ....Är rädd att ångra mig för resten av livet OCH att jag skaffar ett barn jag inte orkar med. Hur skulle ni gjort?

  • Svar på tråden Hur mkt ångrar man en abort?
  • hmmhmm

    kommer alltid ångra att jag tog bort de två i magen i våras....

  • Amatea

    Jag gjorde abort när jag var 20 och inte hade någon bra relation till pappan. Ville utbilda mig och göra en massa annat först också. Jag sörjde aborten då men har aldrig ångrat den en enda minut, inte ens när jag sedan visade mig ha svårt att få barn ihop med min man.
    Nu har vi två barn.


    Men jag skulle aldrig göra abort om jag levde i en bra relation med barnets far och ändå vill ha fler barn så småningom.

  • Anonym

    Anonym (vilsen)

    Har du bestämt dig? Jag sitter själv i samma sits faktiskt, jättejobbiga känslor!

  • Anonym
    Tjofsen skrev 2007-09-01 17:14:04 följande:
    Man ångrar sig så mycket som man kände anledningen till att avbryta graviditeten. Vill man verkligen inte ha barn - ångrar man sig inte. Man får ta ett beslut och sen acceptera att man tagit det. Om man däremot inte vill avbryta kan man få det jobbigt - speciellt om det är komplikationer senare i livet kanske. Då kan ju tankar som "varför tog jag bort det då" komma. Överväg hur mycket och varför man vill göra abort - så får man leva med det beslutet.
    Instämmer helt!!!! Om DU har valt, helt utan andras inverkan, såkommer du inte att ångra dig. Det är de som inte var säkra i sitt beslut, de som egentligen ville behålla barnet, som ångrar sig.
  • Anonym (Zäta)

    Jag har gjort en abort och nej jag ångrar mig inte. Det jag ångrar med aborten är att jag var tvungen att ta det beslutet, hade önskat att jag sluppit det... Å andra sidan gjorde jag min abort innan jag fått barn, jag kan tänka mig att det är jobbigare med en abort efter att man har fått barn. Då vet man liksom vilka känslor som dyker upp etc.

  • Taniqua

    Jag har gjort 2 aborter för massor av år sedan jag vart gravid när jag åt p.piller...
    Och det var absolut rätt beslut, pga av min livs situation.
    Jag ångrar inte detta men jag tänkte på dem ofta!

  • Anonym (....)

    Gjort en abort då sonen var 3 månader gammal, har aldrig ångrat den.

  • Anonym

    Han ville inte, så jag lyssnade nog mest på hans önskemål än mina egna. Har två barn nu med en annan man, men ångrar det jag gjorde för så många år sedan. Hade ju haft 3 älskade barn istället för två. Har man inga barn sen innan så vet man inte vad man går miste om. Så mycket ändlös kärlek de ger en varje dag, som man aldrig vill vara utan. Sörjer min lilla bebis än...

  • Verkligen

    Jag ångrade inte min abort dom första 6 åren utan sket totalt i det, men nu när man sitter här efter 2 års försök till att bli gravid så ångrar jag mig rätt hårt.. Jag skulle ha behållt, men på den tiden tog jag allt så jäkla lättvindigt..
    I ditt fall kan jag inte yttra mej, men om du känner att du inte skulle bli en bra mamma till ditt tredje barn så kanske en abort är ett bra alternativ..Svårt att säga, helst ska man ju kunna undvika aborter kan man tycka..


    Vad du än tycker så tycker jag tvärt emot...
Svar på tråden Hur mkt ångrar man en abort?