• Anonym (vilsen)

    Hur mkt ångrar man en abort?

    Konstig fråga kanske...som kanske ingen vill svara på. Men jag undrar om ni som gjort abort har ångrat er mycket efteråt. Jag är gravid men inte behålla barnet. Eller egentligen kanske jag vill, men jag har två barn 20 månader och fem månader gamla. Känner mest att jag knappt orkar med dem. Så en graviditet och framför allt en bebis till i vår känns uteslutet. Samtidigt känns det fel att göra abort för jag tänka mig ett tredje barn. nån gång ....Är rädd att ångra mig för resten av livet OCH att jag skaffar ett barn jag inte orkar med. Hur skulle ni gjort?

  • Svar på tråden Hur mkt ångrar man en abort?
  • Anonym
    Anonym skrev 2007-08-30 20:08:18 följande:
    Jag ångrar min abort ngt enormt, ångesten och skuldkänslorna är inte att leka med. Det går inte en dag utan att jag tänker på mitt lilla pyre...Men vad är egentligen rätt och fel ?! Det är dock inte lätt vare sig för psyket eller kroppen att genomgå en abort...och det finns inga måsten. Jag kände mig nästan tvungen till abort, men nu i efterhand känns mina dåvarande värderingar IDIOTISKA !! Gah, så tänk före, sen e det för sent...
    Känner så igen mej i denna anonyms berättelse. Gråter nästan varje v pga den abort jag gjorde för 3 år sen!!!!Jag kommer aldrig att komma över det. Jag hade 2 barn som du TS, de var nog i ungefär samma ålder som dina är nu.
    Tänker mest på VARFÖR jag inte skyddade mej när jag inte ville ha fler barn just då??????
    Idag vill jag ha ett till barn men blir inte gravid. Har försökt allt även pergotime men inget händer. Så denna lilla människa som jag valde bort från vårt liv var antagligen den sista baby jag fick ha inne hos mej, usch börjar nästan gråta igen.
    TS_ tänk noga innan du tar beslut om du inte redan gjort det.
  • jenny99

    Mina två nära vänner har gjort abort,och de har aldrig ångrat det.Det var det rätta beslutet för dem.Kanske därför.

    Ena har barn,andra har inte.

  • missfarsta

    Jag ångrar min abort som jag gjorde för 3 år sedan..har mardrömmar fortfarande...drömmer hur en liten ailien potatis liknade figur skriker efter mig, som jag bara kastar i en påse o kastar...vissa dagar gråter jag fortfarande över att jag var så dum...kan aldrig leva med att jag tog bort ett liv...att jag var både bödeln och dommaren...skulle aldrig i hela mitt liv vilja göra det igen....

  • Anonym (Jobbigt!)

    jag gjorde abort 2003 mår fortfarande dåligt ibland av det än idag men låt ingen annan påverka ditt och din killes beslut...
    Min dåvarande kille stod inte emot trycket från omgivningen....
    Det var därför han ville att vi skulle göra abort. Fick dock veta det 4dagar efter aborten att det var andras vilja inte hans...
    Själv så sa han att det kändes som hans liv var slut efter jag gjort aborten...
    Gick som det gick.. Jag hamnade på psyk!
    Mår bättre idag och sambo med en kille som vet vad han vill och som ej låter sig påverkas av andra!

    *kram*

  • buffyla

    Jäkligt mycket! Men det beror nog på vad man är i för situation. är säker på att du gör det som är bäst för dig. Lycka till!

  • Anonym (livet)

    Passa på av att njuta av det liv du har nu, jag har inga barn men har gjort två aborter och det jag lärt mig att det som känns rätt är det oxå. Så får folk tycka vad de vill.. Nog är det jobbigt med en abort men det är värt det när man inte är redo. Lycka till!

  • Anonym (SMÄRTA)

    Jag ÅNGRAR mig så innerligt!......gråter fortfarande efter 1 år tid!
    Det smärtar, men jag vet också att om jag hade behållt barnet så hade jag kanske mist allt det jag och min man byggt upp!
    Vi kämpade länge att få våra twins som kom till på vårat 6 ivf försök, och är nu snart 3 år!
    En fruktasvärt lång tuff tid fram till våra änglar!..
    Och hur livet än varit och har varit tänkt, så blir det aldrig som planerat!!!!
    Svor genom våra år som barnlösa på de som gort abort mm.
    Nu hamnade vi själva där!.....och vad gör man
    Något som JAG själv kommer få lida för resten av mitt liv!!!!.......men innerst inne så vet jag att vi GJORDE RÄTT!
    För vårat äktenskap och våra barn skull, så va det inte rätt tillfälle!...
    Men hoppas att jag någon gång kommer frölåta mig själv va jag gjorde och utsatte mig för!
    KUNDE inte få barn naturligt, varför då skydda sig!!!!!.....och vipps så står man där

    Gör det som känns rätt i hjärtat ditt, men det kanske inte blir som du väntat dig!
    Ta han om dig vännen!

  • Sealion

    Jag gjorde en abort för fyra ½ år sedan och jag ångrar det varje dag jätte mycket...

  • Anonym

    Jag har gjort en abort och det ångrar jag inte. Men tror det hade varit svårare att göra en abort idag då jag redan har barn.

  • Anonym

    Jag skulle ha behållt barnet absolut, sedan steriliserat mig om jag inte ville ha fler barn för då slipper man den situationen..
    Den saken förstår jag inte, de som absolut bara VILL ha två barn t ex och aldrig mera fler..varför inte sterilisera sig?
    Barn är värdefulla gåvor med eviga själar, bara för att man tar bort dem från jorden betyder inte att deras själar inte hamnar i himmelen då deras liv tas ifrån dem..
    Detta vet jag eftersom jag hört berättelser om folk som varit i himmelen och sett tusentals själar till aborterade barn, leva där och leka med änglar..

Svar på tråden Hur mkt ångrar man en abort?