• 68an

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    Någon vaken?!

    VIll ha eran hjälp nu då jag ska träffa en ny tarmläkare i morgon för min uc.

    För er som inte har koll....fick diagnos för 20 år sedan, efter 5 år med diagnos så börja jag blöda i tid och otid, jag var bara blödningsfri nån vecka då och då under nästan 5 års tid. Sen blev dte lite lugnare men blödningar några ggr/år iaf.
    -01 blev jag gravid och fick barn och amma -02 så då var min bästa tid med magen.
    Sen öka det å igen o blev sig mer likt och det ha rnog försämrats sakta men säkert igen. Jag har inte stenkoll på hur ofta jag är blödningsfri längre men det är i regel inte mer än 2-3v åt gången som jag slipper se blod.

    Min underhållsmedicin är ju asacol 3900mg/dygn men det hjälper ju inte ett dugg, eller hjälper gör dte kanske för jag vet ju inte hur det hade varit utan men det känns som att det borde finnas nåt annat som kunde hålla borta skoven bättre. Jag tar jukompleterande mediciner vid behov, för det mesta då men ibland lessanar jag vilket jag gjort dom senaste veckorna.

    VAD ska jag komma med för förslag till min nya läkare????
    Ska jag gå in stenhård för op eller att få ta bort all asacol och tets anån annan underhållsmedicin och vad isf???

    Hoppas jag hinner få nåt svar innan jag somnar ikväll, kikar in om jag hinner i morn fm ifall det kommit nåt svar då.

  • 68an

    Bcsvensk.se Oj vad trött jag är känner jag nu, ögonen vill inte hänga med riktigt *L*
    Jo de är som det är och allt för ofta tyvärr vilket jag inte kan förstå, varför kan man inte värdesätta livet mer och sina medmänniskor, vara glad åt det man har osv =/
    Kram på dig iaf i dina motgångar och du är skön, possitiv i ditt sätt trots att det kanske är kämpigt :-

  • 68an

    Lss.se Stark?! ÄN är jag inte där så ropa inte hej redan ikväll
    Men jag är helt klart mer för op nu än vad jag var för 1 år sen då jag fann er

    Sen ger det mig kanske en extraskjuts....jag inbilla rmig att det är bättre att göra en tarmop före pacemakerop. Ha rnånstans en oro att det inte är bra att bli sövd och op. då man väl fått pacemaker så då är det bättre att gå in för tarmop. nu eller aldrig...fast det borde ju vara ok at bli sövd med pacemaker?! De är nog bar ajag som är okunnig *L*

  • 68an

    Grådis.se Absolut!
    Du är tuff du...jag är rädd för el, kanske för att jag fått stöm i mig då jag var yngre men meka ihop kablar, kontakter osv går bra men ä rjag inte 100 på att inget är strömförande så vill jag helst inte röra i det.
    Minns inte...men visst var du utbildad electriker eller nåt i den stilen?

    Men gud så underbart! Klart man ska vara omogen ibland, jag älskar att vara omogen

    Ja här har helgen förlöpt..i lugn o ro idag iaf. Jag var ut emed dottern o 2 kompisar till henne i 5 timmar. Jag känne rmig sliten så det blev många gäspningar men det var så skönt att bara ta det lungt och att få vara ute. På sluttampen kapa jag några grenar från äppelträdet, kunde inte hålla mig till våren.

    Sen fick jag ett brev av dottern innan hon la sig ikväll *L*
    Då jag själv inte kunde läsa henne stil läste hon det för mig...
    "Mamma, jag ska älska dig för alltid, jag ska älska dig i graven, jag ska älska dig då du är i graven, jag ska älska dig för alltid" Hon är ju för söt men...graven?! Nä digt ska jag väl inte än får jag hoppas.

    Kram kram på dig och jag längtar så att det ska bli en annan helg nu, att få surra och va LITE omogen iaf

  • 68an

    LLS och ALLA ANDRA som vill ha ett boktips!!!

    Ni som gärna läser böcker som Gömda, Asyl osv och inte har läst Magdalena Graafs relativt nyutkomna bok "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" ...den rekomenderar jag er att läsa!

  • 68an

    LLS och ALLA ANDRA som vill ha ett boktips!!!

    Ni som gärna läser böcker som Gömda, Asyl osv och inte har läst Magdalena Graafs relativt nyutkomna bok "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" ...den rekomenderar jag er att läsa!

  • 68an

    Oj :-O Det bara postades av sig självt?!

    Ja boken av Graaf finns iaf i pocket så den går att få tag på billigt och om någon av er har den tråkiga erfarenheten själv, som boken handlar om så läs den OM ni är mogen!
    Jag har inte läst ut den än, är halvvägs och redan nu har den hjälpt mig jättemycket från mina svåra erfarenheter. Ingen liknande bok har gett mig sån personlig hjälp som denna. Klart läsvärd!!!

  • 68an

    FruU.se Salazopirin är dte länge sne jag fick....tror dom böt ut den mot asacol för 15-20 år sen nånting...då minns jag att salazopyrin var gratis, är den det idag också???
    Då dom tog bort den från mig sa dom..sulfa är onödigt i sammanhanget så vi tar asacol ist. Idag funderar jag på om det ändå vore bättre för mig med tanke på min ledsjukdom?!

    Pentasa, colazid, flagyl, methotrexate ocg remicade ha rjag inte provat.
    Är inte flagyl nåt för allergi eller könssjukdommar?!

    Men ni som har op. er, har ni verkligen provat ALLA mediciner som finns först? Tänker att dte borde va svårt att hinna då jag fått uppfattningen att flera op. sig rätt snabbt efter dom blivit sjuka.

    Konstant stress är ju inte bra...nä

  • 68an

    FruU.se Då jag fick salazopyrin så kunde jag själv inte se att jag blödde från magen...tror det tog 4 år med diagnos innan jag börja se det i toalettstolen och då blev det vardagsmat bara över en natt och jag minns inte om jag hade bytt till asacol då eller inte men det var nån gång i den svängen.

    Kortison har funkat si o så för mig, likaså annat jag provat oxå men det end ajag kan minna snu som jag fårr för infl. i tarmen som jag stoppat i munnen är salaz. asacol o kortison.

    Mitt stora lage rpå asacol är på upphällningen nu så då är jag än mer motiverad att prova nåt nytt.

  • 68an

    Fruu.se Mina skov med inflam. börjar alltid längst ner i ändtarmen och sen klättrar det uppåt till tjocktarmen, så har det varit sen jag fick diagnos för 20 år sen.
    Vet de med cancer och det är väl just den biten som gör att jag känner mig lite otryg med Huddikläkaren för jag blir så sällan kollad i tarmen då jag är där.

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!