Inlägg från: Nallatalla |Visa alla inlägg
  • Nallatalla

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    Hej Mumlin och välkommen tillbaka! Du är en riktig kämpe!!
    Vad skönt att höra att du kommit hem till familjen och att du mår ok trots att det gått så pass kort tid sedan op.

    kram / nalla

  • Nallatalla

    Lone star state,jobbig situation när man känner så där. Ni behöver kanske mer tid för varandra? Jag kan känna lite så ibland då min man jobbar mkt men den känslan försvinner snabbt bara vi får lite ensamtid på tu man hand. Det kanske är så att Ni verkligen behöver prata med varandra?
    Hoppas att det löser sig till det bästa!

    Kram / Nalla

  • Nallatalla

    Härligt att du mår så bra Mumlin! Visst är det ofta så att kriser och motgångar i livet svetsar ihop folk på ett särsklit sätt? Jag och min man har även vi haft en del jobbiga saker att gå igenom och det har gjort oss starkare tillsammans.
    Se nu till att äta massor av god mat som du själv gillar!

    Jag hinner inte skriva mer nu,måste äta lite men jag ska försöka att kika in senare.

    Kram på er alla / nalla

  • Nallatalla

    Hej alla! Nu kikar jag in en sväng efter att ha fixat mat,pluggat och sett till att få sonen i säng. Vill passa på att välkomna alla nya tarmisar hit till vår tråd. Visst är det trist att tråden ska behöva finnas men jag är såååå tacksam för att den finns! Ni kan aldrig ana hur mkt stöd man får här av alla likasinnade.

    Dalkulla,med mig är det ok,magen har växt en hel del sista veckan och det är kul att känna bebisen leva om därinne.
    Magen sköter sig,det är bara stumpen som bråkar lite men jag tror att graviditeten kanske påverkar en del.
    Vad tråkigt att du känner dig sämre igen! äter du full dos med Imurel nu? Det verkade ju som om det blev bättre ett tag iallafall. Har Ni pratat om andra alternativ?
    Hur går det på jobbet? Det är väl ovant att pendla förstås.

    JajjaB,hur går det med ditt Imurelknaprande? Hoppas att du kan slippa kortisonet och att magen sköter sig.
    Jag förstår precis hur du känner inför tanken på en op men tänk på att det är sista utvägen när verkligen inget annat hjälper. Jag ångrar inte min op för den har gett mig livet tillbaka.
    När jag mådde som sämst så bestämde jag mig för att ta tillbaka kontrollen över mitt eget liv och inte låta den eländiga sjukdomen vinna över mig.
    Hur går det med skolan och allt?

    Nä,nu måste jag fixa iordning köket efter middagen och allt,det ser ut som en krigszon....

    Kram på er alla / nalla

  • Nallatalla

    Lällas,härligt att vara nykär igen! Visst är det en underbar känsla? Trist bara med hostan... har du fått någon diagnos?
    Jag har ju också en envis hosta som aldrig ger sig och det känns jättejobbigt. Jag har både Mollipect och Cociliana som jag tar för att lindra detta men jag vill ju bli helt fri från hostan!
    Läkaren är inne på att jag har känsliga luftrör men det vete 17 om det stämmer. Jag känner ju ingen direkt försämring av starka dofter och sådant.
    Hoppas att vi båda snart slipper hosta för det tar på krafterna.

    Kram / nalla

  • Nallatalla

    willow82.Vad tråkigt att du inte blir bra! Tänk på att op verkligen är sista utvägen när inget fungerar. HAr Ni provat andra behandlingar som tex Imurel? Ang op så anser många läkare att det är bra att ha stomi ett tag innan nästa op då kroppen får en chans att återhämta sig efter en långdragen sjukdom.
    Jag har ju själv tillfällig stomi och kan nästan garantera att livet blir så mkt bättre med stomi än med den sjuka tarmen. Jag var så himla medtagen av min sjukdom och min ändtarm var inflammerad så troligtvis skulle min kropp inte orkat med en IRA direkt. Ärligt talat är det inte alls läskigt med stomin eftersom jag ändå vet att den inte är permanent men skulle det bli det så är det ingen fara med det heller.
    Jag är bara så himla glad och tacksam över att ha fått mitt liv tillbaka och slipper knapra kortison.
    När det gäller själva på så är det nog ganska inviduellt hur man mår efteråt men för mig tog det ganska lång tid att återhämta mig men det var ju bara för att jag var väldigt sjuk.
    Ang IRA op så kan lällas säkert ge dig svar eftersom hon gjort den.

    Nu måste jag rusa! Hoppas att det snart vänder för dig så att du blir bättre.

    Kram på er alla / nalla

  • Nallatalla

    Joannakba,vad skumt att din läkare var så negativt inställd till detta med operation. Min läkare var det absolut inte även om han drog på det ett tag för att ge medicinerna en chans. Enligt honom så var oddsen för att få ett mer normalt liv väldigt bra! Jag har nog inte hört talas om särskilt många fall där det inte blivit någon förbättring. Jag håller med dig helt när det gäller stomin! När man är så sjuk att absolut ingen behandling hjälper så vill man inget hellre än att slippa tarmen. Jag ångrar mig inte en sekund! Nu kan man gå och shoppa i flera timmar utan problem,innan op så kunde jag få lämna affären i panik för att hinna på toa. Det är verkligen socialt handikappande att alltid gå runt och vara rädd för att skita på sig.Nu när jag mår så bra så är jag lite tveksam inför min IRA men jag tror att jag ska ge det en chans. (efter att bebisen kommit ut)

    Det är kul att se att du verkar trivas med din stomi och att även du som många andra här har upptäckt vilken frihet det innebär!

    Kram / Nalla

  • Nallatalla

    Hej alla goa vänner! Jag smiter in en snabb vända innan det är dags att gå till dagis med Emil.

    Joannakba,på mitt sjukhus finns det också en läkare som är inne på op så fort tarmen visar inflammation typ.Han gjorde en rektoskopi på mig när jag låg inne och det enda han sa var att det han rekommenderade var op. Min läkare tyckte att det var lite förhastat beslut eftersom han ändå har all info om hur mina skov brukar uppföra sig. Tyvärr blev det den andra läkaren som fick rätt,det blev op någon vecka efter trots allt eftersom proverna envist visade på en kraftig inflammation. Visst är det helt rätt att prova olika typer av medicinering först men jag hade inga kvar att prova eftersom jag har en lever som inte tål för mkt.

    68an,visst är ungar för härliga? Jag var på julfest på dagis förra veckan och då sjöng en av de små "goderafton,goderafton både herre och gud" .
    Ja,när det gäller magsjuka så är jag livrädd för att drabbas! Jag skulle inte klara av att kompensera vätskeförlusten så det skulle bli sjukhusvila med dropp för min del.
    Hoppas att ni slipper eländet!

    JajjaB,grattis! Känn dig stolt över Jur. tentan! Passar även på att gratulera faster!

    Nu måste jag rusa!

    Ha en underbar Lucia på er alla!!! Kram / nalla

  • Nallatalla

    Hej alla! Jag hinner bara in en snabbis nu men ser det dis
    diskuteras en hel del kring laxering och sådant och det är inte så kul.... men ack så nödvändigt.

    Tussan,grattis till lilltjejen! Härligt.
    Själv har jag ca 3 månader kvar till BF.

    Ha en bra kväll på er alla.jag ska lägga sonen snart.

    Kram / Nalla

  • Nallatalla

    BCsvensk,jag har inte en aning om vem som bor därinne hos mig. Det spelar absolut ingen roll vad det blir bara det blir en frisk liten krabat.Det vore iofs kul med en tjej för könsfördelningen här hemma....
    Hur är det annars med dig? Jag blir såååå himla avis på er som har snö! Här i Stockholm är det bara grått och trist,ingen snö i sikte här inte. Jag hoppas på att det blir snö till Jul,vi ska ju fira Jul i Dalarna så chanserna kanske är lite större där än här.

    68an,hoppas att magsjukan håller sig borta! Jag var livrädd att drabbas förra veckan då en tjej i vår klass hade med sig sin dotter som visade sig vara magsjuk. Stackarn lade en rejäl pizza på golvet i klassrummet,jag tyckte så synd om henne!
    Vi andra i klassen låtsades helt oberörda för mamman och tjejens skull,läraren tog hand om det på golvet.

    I fredags var jag på MVC och allt såg bra ut,tack och lov! Mitt HB ligger på 144 vilket är himla bra med tanke på att jag inte har någon tjocktarm. Jag tar inget extra järn förutom Mitt val Kvinna så jag tror att det är min mans matlagning som gör susen. Han har verkligen ansträngt sig för att lära sig att laga järnrik mat dels under min förra graviditet samt under tiden som jag var så himla sjuk.
    Än så länge har jag inga som helst problem med stomin och gravidmagen och har jag tur så blir det inte heller några problem framöver.

    Nä,nu måste jag fortsätta att städa lite här hemma. Av olika anleningar har just den biten blivit lidande under den gångna hösten. Nu när skolan i stort sett är slut hinner man med att röja upp i krigszonen.

    Ha en bra dag alla och kram på er / nalla

  • Nallatalla

    Halloj alla vänner! Jag kikar in en sväng innan det är dags att lämna Emil på dagis. Här är det bara bra,magen sköter sig i stort sett perfekt vilket är skönt. Jag tror att inflammationen i stumpen därbak börjar att gå tillbaka nu men för att vara på den säkra sidan tänker jag fortsätta med supparna läääänge. Det är så slarvigt av mig att inte ta dem som jag ska och på sätt och vis får jag skylla mig själv när det blir inflammerat.

    Croft,välkommen hit till oss! Vi är ett blandat gäng tarmisar som ger varandra stöd,råd och peppning när det gäller både det ena och andra. Alla här inne är helt underbara och jag måste bara få säga att tack vare er så har jag klarat av att leva med min sjukdom och acceptera den trots att det var tufft i början. Jag har själv UC sedan hösten 2005 och förra året opererades jag och fick en tillfällig stomi. Tack vare op så fick jag tillbaka mitt liv!! Jag vet hur tufft det är att ha en bebis och vara sjuk. Min son var bara några månader när jag lades in första gången och jag har varit jättesjuk under hela hans bebistid. När jag opererades var min son bara 1 år och förstod inte varför mamma var borta på sjukhus i 3 veckor och det var en jobbig tid.

    Jag vet inte om jag missade det men vad får du för mediciner,förutom kortison?

    dalkulla,dumma tarm! Du har varit sjuk så länge så är det någons tur att må bra så är det din!! Självklart önskar jag ju att alla blir bra men lite extra åt dig nu. Äter du fortf kortison? Vad säger din läkare om detta,ska du få prova något annat som afares tex? Du ska veta att jag tänker på dig och att jag verkligen hoppas att ni hittar en behandling som ska hjälpa dig att komma tillbaka till ditt normala liv.
    Kram kram!!

    68an,japp här lagas det mat i gjutjärnspannor mest hela tiden. Min käre man är hemskt noga med detta. Han är verkligen för underbar och omtänksam trots att han jobbar jämt och knappt hinner med sig själv. Jag får lite dåligt samvete för att han har dragit det tunga lasset här hemma under en så pass lång tid då jag varit sjuk osv...
    Han vet att jag skulle göra samma sak för honom om han blev sjuk. Det är väl bla det man ska göra när man är gift.
    Hihi,jag ser bilden av en magsjuk familj som sitter ihopträngda i en bil och spyr ikapp i varsin påse.... Usch,det är inte så kul me själva bilden som dyker upp för mitt inre är lite komisk faktiskt. Hoppas verkligen att ni slipper det!

    Ojoj,nu måste jag försöka få på Emil klädernaoch gå till dagis.
    Själv ska jag gå på min sista lektion för denna termin,jippi!!
    From Onsdag har jag och Emil Jullov ända till den 14/1-08.

    Ha en bra dag alla och kram på er!! / nalla

  • Nallatalla

    Hej alla! Jag kikar in en snabb vända för att hålla mig uppdaterad. Jag är mitt i allt julstök och håller på att packa inför Julfirandet på landet. Nu är det äntligen Jullov både för mig och Emil och det är helt underbart! Vi ska passa på att bara umgås och göra en massa roliga saker som man aldrig hinner med i vanliga fall då skolan tar all min tid.
    Jag ser att ni varit flitiga med att skriva som vanligt och jag ska läsa ikapp allt och skriva lite mer senare men nu ska jag fortsätta att fixa här hemma medan sonen sover middag.

    LLS,det måste kännas skönt att ni båda tar separationen så pass bra som ni verkar göra. Visst är det väl trist när en relation rinner ut i sanden men ni ju kvar varandras vänskap iallafall. Det är skönt att slippa skiljas som ovänner för det är det tillräckligt många som gör iallafall.

    Nu måste jag fixa vidare här

    Kram på er alla! / nalla

  • Nallatalla

    jenny F, jag är opererad och på mig har de snittat lodrät dvs uppifrån och ner så det kommer bli himla snyggt om jag skulle få snitt i Mars... Då kan man snacka om rutor på magen

    / nalla

  • Nallatalla

    Hej alla underbara vänner!
    Jag kikar in en snabbis för att önska er alla en underbar Jul och ett gott nytt år! Vi åker till landet idag och kommer hem nästa år
    Hoppas nu att alla magar därute sköter sig trots all god Julmat och allt godis!

    Kram på er alla / Nalla

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!