• BettanB

    Tips på ursäkter att inte dricka alkohol

    Varför inte bara säga att du inte vill dricka alkohol, punkt slut. Frågar de varför har man väl all rätt att fråga vad de har med det att göra.


    MajaLinnéa skrev 2007-10-15 08:31:12 följande:
    Man KAN ju skylla på t ex en urinvägsinfektion, och att man äter penicillin... Det verkar vara den klassiska ursäkten dock, kanske lätt att genomskåda.Dessutom finns det inte bevisat någonstans att det skulle vara farligt att dricka samtidigt som man äter penicillin, det är bara en myt Som dock de flesta tror på.
    Finns i och för sig antibiotika som man absolut inte får dricka alkohol med. Jag fick någon ruskig variant en gång när jag hade problem med en tand och då fick jag absolut inte dricka alkohol. Tandläkaren sa till mig två gånger och sen sa de till mig på apoteket också så jag antar att det verkligen inte var bra att dricka alkohol med den medicinen. Vågade aldrig utmana och testa kan jag ju säga.
  • BettanB

    Låter bekant. Var kanske den jag knaprade för min tand. Hua! Slog ut varenda bakterie i hela kroppen; god som ond.
    Ingen trodde på mig när jag sa att det var saft i flaskan på festen den helgen och de som trodde mig var övertygade om att jag var med barn. Var ju tvungen att dementera och förklara att jag hade en infektion på grund av en elak tand.


    Jennie med ie skrev 2007-10-21 17:54:16 följande:
    Flagyl är ett antibiotikapreparat (inte penicillin utan annan antibiotikagrupp) som absolut inte ska kombineras med alkohol.
  • BettanB

    Va? Vem svarar du till?


    Malmö tjej skrev 2007-10-21 19:30:55 följande:
    Alkohol påverkar ditt barn mycket mer än du tror. Jag har en vännina som jobbar med gravida missbrukare och man får ju höra ett o annat av henne.
  • BettanB

    Var har du fått det ifrån? Att alkohol skulle "nollställa" antibiotikan? Kan tala om att det inte är något vare sig jag eller någon av de läkare jag talat med hört talas om. Förutsätter att du har en bra referens till det påståendet?

    Du kan annars läsa en del på följande sidor bl.a.:
    www.vardguiden.se/Article.asp
    http://sjukvårdsrådgivningen.se/artikel.asp

    Men visst har du rätt i att man skall vara lite försiktig när man tar antibiotika; inte äta i onödan och inte avbryta kuren till exempel, men det är ju ganska OT.


    Stinastygg skrev 2007-10-23 17:42:07 följande:
    Och angående pratet om penicillin:NEJ det är inte _farligt_ att kombinera alkohol med penicillin. Men det som dock händer är att antibiotikan slutar göra verkan mot det man nu fått den för, och man nollställer sin kur.Det recept man fått gäller väl som regel bara för ett uttag, och det är viktigt att ta hela kuren och inte avbryta den, det kan vi alla vara överens om, eller? Har man druckit alkohol under pågående penicillinkur och nollställer den, varpå man inte blir frisk, måste man således knata till doktorn igen och få utskrivet nytt. Och tar man penicillin för ofta riskerar man också, som väl känt är, att bakterierna blir resistenta... Något som nog ingen av oss önskar, speciellt inte när de handlar om nåt så obehagligt som urinvägsinfektion.. Rys!Jag skulle alltså inte rekommendera alkohol i samband med ätande av penicillin i vilket fall... Och på sätt och vis är det heller ingen myt att alkohol och penicillin är en dålig kombo.
  • BettanB

    Väntar fortfarande på en referens, du kanske kan ta en titt på mina under tiden?

    Om kåvepenin står till exempel "Alkohol påverkar inte effekten av medicinen", så står det på samtliga antibiotikatyper jag tittar på vid en stickkontroll. Med andra ord får man nog vara ganska precis om man vill använda pencillin eller annan antibiotika som anledning att inte dricka (vilket ju är vad tråden handlar om).

    Titta på följande sida så kan du titta igenom olika sorters antibiotika och se vilka man kan/inte kan dricka alkohol ihop med:
    http://sjukvårdsrådgivningen.se/im_sokresultat.asp

    Studenten; antar att han tog den sent om han skulle dricka på sin student, annars är det väl inte konstigt att läkaren avråder från alkoholkonsumtion.


    Stinastygg skrev 2007-10-23 21:36:08 följande:
    Var jag fått det ifrån? Samtliga läkare som skrivit ut penicillin till mig såklart. Senast i juni i år blev min sambo sjuk och fick peniclillin, det sammanföll tråkigt nog med hans student, och hans läkare avrådde från alkohol och han kunde inte dricka med sina kompisar.
  • BettanB

    Då måste det i och för sig var ganska stora mängder eller väldigt väldigt ofta (nästan dagligen). Att ta alvedon med alkohol någon enstaka gång är inte särskilt farligt även om det väl inte är bra.


    lövet2 skrev 2007-10-24 08:14:17 följande:
    Det kan ge svåra leverskador, så försök att undvika det! Kan rentav vara en dödlig kombination ...
Svar på tråden Tips på ursäkter att inte dricka alkohol