• Catti

    Roliga händelser under förlossning del:7

     =  

    En fortsätningstråd om roliga händelser under förlossningen. Citerat från första trådstartaren:

    //xxmeyaxx :

    Det finns nog många kvinnor som oroar sig för sin förlossning och jag tänkte att vi kunde släppa lite på den nervösa linan. Det kan hända mycket roligt under en förlossning och DÄRFÖR vill jag att i denna tråd - så ska man skriva ner roliga händelser under eran förlossning! Något som ni skrattar åt idag.

    Kom igen nu, tjejer! //Slutcitat

    De gamla trådarna
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m8704943.html Del:1
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m10749993.html Del:2
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m14175508.html Del:3
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m17239985.html Del:4
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m20443665-42.html Del:5
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m23480094.html Del:6
    ♥ A♥ L♥ F♥ S♥ IN MY HEART!!!
  • Svar på tråden Roliga händelser under förlossning del:7
  • annie80

    little mommy skrev 2008-01-23 11:17:05 följande:


    åh tackar!! man klarar mer än man tror!
    Ja, man gör nog det. Man gör ju vad som krävs, har inte så mycket val.
  • Miew

    Min första förlossning tog ca 80 timmar, men den var inte rolig så den nämner jag inte här. Min andra däremot var lite roligare så den har jag redan skrivit för ett tag sen.,..


    Viggo & Grys mamma
  • Annie82

    Vet inte om detta är så roligt att höra återberättat, men men.

    När vi kom in till förlossningen så hade jag öppnat mig 5 cm och fick jätteont på en gång. Hade tidigare inte kännt värkarna. Jag hade redan bestämt mig för att få en ryggbedövning och då smärtan verkligen överraskade mig så tillkallades narkosläkaren illa kvickt.
    Vi blev visade till vårt förlossningrum och in kommer en jättekraftig munter bm som verkligen tog allt med det lugnet som man själv hade önskat att man haft. Hon skrattade och pratade. allt på en gång.
    Narkosläkaren kom jättesnabbt och jag sätter mig i position med bm framför mig för att han ska kunna sätta nålen. Då får jag värsta värken och blir skitsur för att de inte kan låta mig få vara ifred när värkarna kommer. Jag skriker för fullt att vänta tills efter värken, men det tycker inte bm är en bra ide tydligen.
    Hon tyckte det var bättre att känna smärtan av nålen samtidigt som smärtan av värken. Hon tar mig då bakom nacken och trycker min överkropp mot sig och detta resulterar i att jag helt plötsligt har hela ansiktet begravt i hennes byst. Jag blir helt chokad, narkosläkaren sätter snabbt nålen och smärtan är borta.

    I efterhand har min man berättat att han höll på att skratta ihjäl sig för det såg jättekomiskt ut tydligen.
    Nu för ett par veckor sen så var jag på gyn och träffade då på denna bm och jag kunde inte låta bli att skratta för mig själv.

  • little mommy
    Annie82 skrev 2008-01-23 11:41:05 följande:
    Vet inte om detta är så roligt att höra återberättat, men men.När vi kom in till förlossningen så hade jag öppnat mig 5 cm och fick jätteont på en gång. Hade tidigare inte kännt värkarna. Jag hade redan bestämt mig för att få en ryggbedövning och då smärtan verkligen överraskade mig så tillkallades narkosläkaren illa kvickt. Vi blev visade till vårt förlossningrum och in kommer en jättekraftig munter bm som verkligen tog allt med det lugnet som man själv hade önskat att man haft. Hon skrattade och pratade. allt på en gång.Narkosläkaren kom jättesnabbt och jag sätter mig i position med bm framför mig för att han ska kunna sätta nålen. Då får jag värsta värken och blir skitsur för att de inte kan låta mig få vara ifred när värkarna kommer. Jag skriker för fullt att vänta tills efter värken, men det tycker inte bm är en bra ide tydligen.Hon tyckte det var bättre att känna smärtan av nålen samtidigt som smärtan av värken. Hon tar mig då bakom nacken och trycker min överkropp mot sig och detta resulterar i att jag helt plötsligt har hela ansiktet begravt i hennes byst. Jag blir helt chokad, narkosläkaren sätter snabbt nålen och smärtan är borta.I efterhand har min man berättat att han höll på att skratta ihjäl sig för det såg jättekomiskt ut tydligen.Nu för ett par veckor sen så var jag på gyn och träffade då på denna bm och jag kunde inte låta bli att skratta för mig själv.
    asgarvar!!ha ha
  • jelena2

    Jag sattes igång, men det ledde ingenstans och det beslutades om snitt. Inne i op-salen fick jag spinalbedövningen och sen sa de att jag skulle rakas.
    Helt plötsligt hör jag mig själv säga: å får jag muffen ansad? Det var på tiden!
    Jag är inte särskilt pryd eller blyg, men brukar välja mina tillfällen bättre....

  • little mommy
    jelena2 skrev 2008-01-23 11:59:18 följande:
    Jag sattes igång, men det ledde ingenstans och det beslutades om snitt. Inne i op-salen fick jag spinalbedövningen och sen sa de att jag skulle rakas.Helt plötsligt hör jag mig själv säga: å får jag muffen ansad? Det var på tiden!Jag är inte särskilt pryd eller blyg, men brukar välja mina tillfällen bättre....
    ha ha priceless!!! får jag muffen ansad det var på tiden!!
  • Fröken Småland

    När man lämnat in bilen på den lokala bilverkstaden för någon större reparation så tvättar de alltid bilen, som en extra service liksom. På samma sätt borde det ju egentligen vara standard med en ansning efter en förlossning.

    -Sådärja, då var du sydd och hel igen. Hur vill du frisyren, standardansning eller brasilianskt?

    Skicka BM på kurs vetja.

  • Morsan M

    När vi kom in till BB vid två tiden så ryckte en barnmorska tag i mig på en gång (så fort vi kom innanför dörren)och tröck in mig i ett rum fullt med gravida kvinnor, och sa: nu är vi sena. Här är rundvandringen..
    Min sambo skratta!
    Jag sa: jag har ONT jag ska födda. Barnmorskan sa: ojoj förlåt.
    Vissa gravida fnissa och vissa stirra av skräck.
    Jag sa er tid kommer. och log :)

    Sen när vi kom in i förlossningsrummet kom ena barnmorskan in. Och från den första stunden kalla hon mig för Emma. Vill du ha lustgas Emma? vill du bada Emma? mat Emma?mm
    Jag hörde att hon sa fel men jag var så nervös och hade små ont och bryde mig inte.
    Efter ett tag sa min sambo kalla hon dig för Emma?
    Ja sa Jag.
    Då sa han: hon heter Mona inte Emma. Barnmorskan bröt på finska och sa: jaha oj förlåt Mona mona.
    Det lät bättre när hon sa Emma. Tänkte jag:)

    Efter ett tag kom barnmorskan in när jag börja få riktga värkar..
    Hon kom in med en utlänsk kvinna och sa: Det här är ...... (kommer nte ihåg namnet) och hon kommer ifrån kallekutta(vet inte hur det stavas)och hon ska vara med under din förlossning och lära sig hur det är att föda i sverige. Toppen tänkte jag!
    Går det bra om hon är med fråga barnmorskan?
    Ja visst ska jag glatt. vad skulle jag säga:D
    Efter ett tag upptäckte vi att hon tala rätt dålig engelska och ja! haha det gör jag med!
    Tänkte de här kommer ju bli haybabberiba..
    Hon kom in själv många gånger och fråga mig saker. Tänkte finskan hallå vart är du??

    De gick ju bra när jag inte hade å ont men när jag fick ondare o ondrare och hon fråga mig saker. Behövde jag bara kolla på min sambo så prata han för mig..:P

    När jag hade vart på förrlossningen i 6 timmar (mina värkar avtog till och från) då fråga jag om ryggbedövning. ONT!!
    Barnmorskan gick ut och ringde läkaren. Hon kom in igen och sa: hon är här om 30 minuter. Hon är på oprationen nu.
    Jag sa: ta hitt grejerna, jag kan sätta in skiten själv. Dom skratta. Jag blev irreterad. Dom 30 minutrarna kändes som flera timmar..
    Nu kommer det värsta!!
    När väl läkaren kommer in i rummet då säger barnmorskan: Du kan gå igen vi hinner inte sätta den. För det kommer bli bebis snart. Jag trodde jag skulle dö.
    Vet inte om jag längta mer efter bedövningen än bebisen just då hehe.
    Jag skrek KOM TILLBAKA. barnmorskan sa: nejnej gå.

    Men sen helt plötsligt avtog dom där jäkla värkarna så läkaren kom tillbaka.
    När hon satte den på mig sa jag fan så ont det gör men gud vad jag älskar dig!
     *fniss*
    Någonstanns där imellan när jag och min sambo var själva. Och när jag var som mest borta sa jag till min sambo: Ena barnmorskan ser ut som den där jäkla häxan i rediret! Hon har säkert spindlar i fickan oxå. usch! (kommer inte ihåg att jag sa det) haha..

    Innan jag skulle börja krysta. skrek jag: nästa barn ska jag fan adoptera ifrån kallekutta. Hon från kallekutta sa: kallekutta och log. sedan smekte hon mig på huvudet. Hon hade ingen aning om vad jag sa hahaha! Dom andra i rummet skratta :D

    krysta två gånger och vipps var vår dotter ute.. När jag kom in på förlossningen var jag öppen 7 cm men förlossningen tog 11 timmar bara för att mina värkar avtog till och från.
    De blev mycket skratt under min förlossning:)


    ♥ ♥ ♥Tindra 061130 Lillebror i magen Bf 080611 ♥ ♥ ♥
Svar på tråden Roliga händelser under förlossning del:7