Inlägg från: Anonym (televäxel) |Visa alla inlägg
  • Anonym (televäxel)

    Biomamman ringer hela tiden!

    Har bonusbarn vv. Den veckan bonusbarnet är här så ringer telefonen jämt jämt jämt. Genomsnitt 4 gånger om dagen. Tidigt på morgonen för biomamman vill säga god morgon. Eftermiddagen för att fråga hur bonusbarnet haft det i skolan, kväll för att höra vad bonusbarnet gjort på eftermiddagen och sen måste hon ringa på kvällen och säga godnatt. Jag tycker inte bonusbarnet kan koppla av hos oss och komma till ro hos oss. Bonusbarnet har inte behovet, inte i den utsträckningen.

    Bonusbarnet fick en mobiltelefon för att vi ska kunna nå h*n när h*n är ute och leker med kompisar, men VIKTIGAST att h*n kan nå oss om det händer något! Om barnet blir ledsen, slår sig, någon är dum osv. Nu är pengarna slut på kortet för att barnet ringer till sin mamma för mamman har sagt att h*N MÅSTE ringa. Jag blir lite förbannad faktiskt! Det var inte därför vi köpte telefonen. Vi har liksom en hemtelefon till sånt! Nu sa vi till bonusbarnet att h*n inte får använda telefonen utan bara den vanliga om h*n vill ringa. Mobilen ska användas för att nå oss när h*n är ute och leker. Då blir barnet ledsen och säger att mamman har sagt att hon SKA ringa. Jag tyckte hela diskussionen blev fel. Vi vuxna måste komma överense och säga samma sak. Nu får inte bonusbarnet ha mobil av mamman för hon är emot det helt. Vilket jag kan se lite som en dubbelmoral eftersom hon hela tiden propsar på att barnet ska ringa henne annars ringer hon.

    Det känns som att detta tar större delen av dagen och tiden med bonusbarnet, mamman ringer hela tiden. Jag blir galen på det. Vi har sagt till mamman och hon tog väldigt illa vid sig. För henne är allt svart eller vitt. Vi sa ring inte så ofta hela tiden och hennes tolkning var att du får ALDRIG ringa. Helt galet!

  • Svar på tråden Biomamman ringer hela tiden!
  • Anonym (televäxel)

    Hur och vad ska man göra eller säga? Det är fel att ta diskussionen med barnet tycker jag. Min sambo gjorde ett försök till det men jag håller nog inte med honom där. Vi får ju ta upp det med mamman. Och det måste vara svårt som mamma att släppa helt, det begära jag inte heller men jag tycker det är överdrivet som det är nu.

    Anonym inlägg 2. Hur pratade de med dig? Blev du ledsen? Vad stark du är måste jag säga!

  • Anonym (televäxel)

    Vad skönt att ni lyckades och att du kunde släppa lite. Skönt för dig också!!! Ja, vi får göra ett försök till men sist blev det så fel eftersom mamman blev väldigt upprörd. Tyckte vi la fram det väldigt finkänsligt och fint men det blev ändå fel. Svårt sånt här..

  • Anonym (televäxel)

    Jag vill inte driva detta så hårt som till familjerätten. Jag vet ju om att det handlar om en mamma som saknar sitt barn, vill ha kontroll och hon ringer ju inte för att skada eller vara elak. Men det blir väldigt jobbigt. Inte minst för barnet. Eftersom mamman inte vill förstå oss när vi sa till henne kanske det hade varit bra att få en utskrift från familjerätt eller BRIS att det faktiskt påverkar barnen negativt och inte är något som vi hittar på för att klaga. Finns det en länk till en sådan sida om denna problematik?? Kanske hade hon förstått det bättre om hon läst en sådan text? Eller vad tror ni andra?

Svar på tråden Biomamman ringer hela tiden!