Rival skrev 2014-06-28 00:23:14 följande:
Självklart!
Dillkött:
Häll upp en gryta med vatten och tillsätt
- en näve pepparkorn
- salt
- Alt (morötter el svamp)
Och låt högrev/lamm-köttet koka 3 timmar.
Dilllsås:
- häll upp en liter mjölk i en kastrull + dilll
- ca 3 msk mjöl till varje liter mjölk i såsen
- tillsätt lite vitpeppar
- låt det skuda upp på låg värme innan köttet hälls i grytan
- häll i sockerblandningen, utspätt med ätticka ( jag brukar utgå ifrån 50% socker & 50% ätticka), resten smakar jag mig till beroende på hur stor grytan blir.
- låt köttet koka in på lägsta värme ytterligare en timme
Servera sedan med färsk potatis och inlagd gurka...
Lapskojs:
- Häll i grytbitar i en kastrull och salta väl innan locket läggs på för kokning!
- Låt koka i 3 timmar
- mosa sedan köttet med hjälp av en slev el dylikt
Potatismoset:
- Koka upp potatis av mjölig sort i ca 40 minuter
- mosa potatisen i en bunke
- tillsätt salt, lite peppar och smör
- blanda ut moset, med uppvärmd mjölk och och lite sirap, tills konsistensen blir rätt
- tillsätt därefter köttet och blanda ihop