Inlägg från: pers nagel |Visa alla inlägg
  • pers nagel

    Hur får man bort nagelsvamp?

    ETT TIPS FÖR ATT BLI AV MED NAGELSVAMP


    Bekämpa nagelsvamp kan vara ett utdraget elände där många misslyckas. Apotekens medel att pensla på nageln kräver att man ska slipa ner nageln ordentligt men det är ofta svårt och tidsödande och ibland omöjligt att komma åt ordentligt. Då ligger en massa dött jox kvar som håller kvar fukt och svampsporer och medlet kommer inte åt att verka.


     


    Till tipset.


    Jag köpte ett sk slip och graververktyg (ibland kallat multiverktyg) men förväxla inte med större verktyg typ Fein, Bosch m fl. De är små lätta maskiner man håller med en hand och sätter in stift av olika slag längst fram. Finns på bl a Clas O och Jula för 300kr och uppåt. Välj ett stift med liten konisk slipsten på ca 1cm och slipa på lägre hastighet. Jag slipade bort all nagel som sticker ut framför nagelbädden samt tunnar ut hela nageln ordentligt. När nageln är mjuk och ändrat färg från beige färg till rosa är det lagom. Torr död hud kan du också fila ner med maskinen. Ingen risk att skada sig om man tar det lite lugnt. Nu kan nageldödande medel verka. Jag låter det rinna över kanterna på nageln. Använd inte slipstiftet till något annat. Smittspridnng!
     


    Övrigt: Luftiga skor, absolut torr på fötterna om du har fotsvett. Ta eventuellt svampsalva på foten mot fotsvamp. Kanske ska man byta ut sina strumpor eller tvätta i 95 grader om de överlever det (osäker).

Svar på tråden Hur får man bort nagelsvamp?