Inlägg från: norgesessan |Visa alla inlägg
  • norgesessan

    Hur tröstar man någon som har förlorat sitt barn??

    Jag har aldrig upplevd det, varken forlorat, eller varit anhörig..Men det är nog viktigt att bara säga beklagar, jag är så ledsen ol. och prata om barnet.
    Det känns naturligt att säga du är så stark och liknande, men en som har forlorat ett barn är nog så känsligt att man lägger för mycket i saker, istället för att bara låta det gå vidare/överse det som blev sagt (självklart forståeligt). Vissa i större grad än andra...resultatet av detta blir att ingen vågar säga nåt tillslut, som också tas fel...
    Så saker som att jag är här för dig, är nog bra att säga...

    SKulle till att skriva hur mår du också, men har sätt exempler på "krassa" svar på den också...(typ "vad tror du"). Fast jag hadde nog forfarande frågat hur mår du..fast jag vet personen mår skit..

    Får man krassa svar av en som forlorat ett barn är det viktigt att vara den som tar ett steg tillbaka, och inte blir arg, för det är skillnad på känslometern hos tex. mamman, och tex. mig...

  • norgesessan

    JAg har läst lite i den tråden....du har skrivit för mycket, det är ingen vanlig diskutionstråd....så du skulle dragit dig tillbaka efter et par inlägg med tanke på hur känsligt det är.

  • norgesessan

    nej, elak var du inte på det sättet, men det var fel tråd..hadde du startat en egen tråd, som du har gjort nu, som en motsats till deras trådstart, så hadde du kunnat skriva som du skrev, men inte klampa in i en känslig tråd och bråka om rätt och fel, fast du hadde rätt....

  • norgesessan

    ang. bilderna...Hadde jag forlorat ett barn kan jag föreställa mig att jag hadde gjort i ordning en hylla eller ett hörn med foto på det döda barnet (om det var dödfött) och ljus, minnessaker ol, hadde aldrig gömt bort det...Dom som inte hadde klarat det hadde inte behövt komma igen..

    ang. här på fl tycker jag var och en skal få bestämma själv...vissa tycker det är hemskt att titta på bilder på döda barn, det tycker jag är konstigt, man bör forsöka komma över det...En som har forlorat ett barn tycker kanske det är känsligt att titta på foto på andra barn, men inte kan man ta hensyn till det???

  • norgesessan

    Forstår du inte skillnaden på en tråd om tex. amning (där alla kan säga sitt) och en tråd där föräldrar som har forlorat ett ban samlas? Självklart har du rätt att protestera, men inte i deras tråd!!! Då startar man en egen tråd i almenna rubriker...Forlorade barn är för dom som har forlorat barn...(säkert inte enligt skrivna "lagar", men etisk är det så)

Svar på tråden Hur tröstar man någon som har förlorat sitt barn??