Inlägg från: fancydream |Visa alla inlägg
  • fancydream

    strypkoppel till 15 veckors valp

    Hej

    Jag och min sambo var in i idag på djuraffären och skulle köpa nytt koppel till våran hund. Vi hittade ett bra (tyckte vi) ett silverhalsband (strypkoppel) som passade honom perfekt men då tyckte inte dom det på djuraffären dom tyckte det var aldelles för tidigt för att köpa sånt och frågade varför vi ville ha sånt.
    Det blev inte det endå. Vi ska kolla efter nåt annat koppel efterssom det inte var bra för honom. Han är en liten Jackrussel/Chihuahua. Nån som använder strypkoppel till sin valp? När kan man börja med det isåfall?

  • Svar på tråden strypkoppel till 15 veckors valp
  • fancydream
    LillTållon skrev 2008-01-04 18:52:54 följande:
    Det finns ju "halv" strypkoppel! Det vill säga med en del rem och en del kedja! Skulle hällre sätta det på en jackrussel/Chihuahua! Och jag skulle oxå vilja veta, VARFÖR vill ni ha ett sådant till valpen??? Inget illa menat!
    Alltså vi tyckte bara att det passade väldigt bra och så.. lätt och dra över huvudet.. inget krångligt. Men det blir väll till och vänta med det. Köpa nåt annat så länge. Ganska svårt bara.. han har så liten hals.
  • fancydream

    Tack för alla svar =) Det blir väll till att kolla lite efter sånt här halvstryp.

  • fancydream

    Fridolina 82 skrev 2008-01-04 18:57:08 följande:


    Jag tror helt och hållet på att strypkoppel används i brist på uppfostran...Så om ni lägger ner energi på valpens uppväxt istället kommer ni märka att stryp är helt onödigt...Lycka till...
    Vi kommer börja på valpkurs med honom sen så då kommer ju dom tala om för oss vad vi ska ha för koppel till honom. så vi får se vad det blir =)
  • fancydream
    MissTag skrev 2008-01-05 01:06:33 följande:
    Men till en chihuahua/JRT kan det knappast behövas ett stryp nånsin? Jag menar, de lär ju inte dra omkull en?
    Det var inte riktigt det det gällde. Men struntsamma =)
  • fancydream

    Venus från Milo skrev 2008-01-04 22:52:10 följande:


    Jag har en liten blandras själv och hade svårt att hitta ett halsband som passade när hon var valp. Alla var för stora. Gissar att eran hund inte är mycket större än vad min var. Så mitt tips är att leta bland katthalsbanden. Tänk bara på att kolla knäpperna på katthalsbanden. De är ofta svagare än på hundhalsbanden. Själv stod jag snopen kvar med kopplet i handen en dag och såg valpen glatt skutta iväg på egen hand.
    Där kan man ju också kolla =) Tack för tipset.
    haha vilken liten rackare ;)
    Vad har du för ras?
  • fancydream
    ladydahmer skrev 2008-01-05 14:54:33 följande:
    strypkoppel på en sån liten räka? varför!?? lol
    haha.. "lol"?
Svar på tråden strypkoppel till 15 veckors valp