• fenomena83

    Tips på bra "leksaker" eller undehållning för autistiska barn??

    Vad gillar era autistiska barn att leka med? Som intresserar dom och sysselsätter dom länge och samtidigt är bra för koncentrationen och utvecklingen och inlärningen??
    Nu vet jag inte ännu om min son är autism men något liknande är det i allafall, och vi tycker att det är så svårt att hitta något meningsfullt för honom att leka med eller sysselsätta honom med.
    Det som han kan sitta med i timmar utan att tröttna är att rita, och ibland titta i böcker. Sen är det inte mycket annat. Han sitter på sin gunghäst eller så hoppar han i sängen eller lyssnar på musik i soffan övrig tid.
    Men vi skulle så gärna vilja hitta nån "leksak" som är bra för inlärningen och utvecklingen som han kan tycka är roligt. Vanliga fantasilekar fattar han ju inte alls, så bilar och leksaksdjur och annat sånt som vi har hemma leker han inte med längre. Innan gillade han pussel jättemycket, men helt plötsligt har han tappat intresset för det också. Vi funderar på om dom kanske är för lätta för honom så vi köpte några nya pussel som var lite svårare, men han verkar inte alls intresserad Synd för pussel är ju en sån grej som är himla bra.

    Vill gärna höra vad era barn sysselsätter sig med som är bra för intellektet och utvecklingen?
    Även om vår son kanske tycker att det allra roligaste som finns är att gunga på sin gunghäst så är det ju inte så stimulerande Fundersam

    Tänkte ta upp det här med barnhabiliteringen också men vi ska inte dit igen förrän 1a februari och så länge vill jag inte vänta.... så är mycket tacksam för lite svar!

  • Svar på tråden Tips på bra "leksaker" eller undehållning för autistiska barn??
  • fenomena83

    Hoppsan, jag glömde skriva att sonen bara är 3 år (eller han fyller 3 i mars). Så datorprogram är ju kanske lite avancerat än så länge. Eller kanske inte förresten, han är väldigt intresserad av datorn faktiskt, kanske ska prova nåt.
    Ska försöka fundera ut nåt att göra som har med sortering att göra också...
    Tack för tipsen!!!
    Vill gärna ha fler!

Svar på tråden Tips på bra "leksaker" eller undehållning för autistiska barn??