Inlägg från: MiaMariah |Visa alla inlägg
  • MiaMariah

    Vi som gillar vita/ljusa, lantliga, romantiska Shabby - chic hem.

    Schnuckums skrev 2008-01-26 14:52:09 följande:
    TIttar in så här på vår morgonkvist!Det var jätte jobbigt i går att lämna katten och man känner sig som den uslaste människan på jorden så i går kväll var det jobbigt!Tack för era fina ord om min byrå som jag visar i bloggen.Men framförallt TUSEN TUSEN TACK för era Grattis önskningar på min namnsdag! Ni är ju bara så goa allihop. Vill bara att ni ska veta att när min hemlängtan är som värst då så är det så mysigt att komma in hit och omsvepas av er värme och humor i denna tråden. Så STORT TACK ALLA!Jag fick blommor och kort av min make. I kortet skrev hann bla att älskar att ta del av och lära sig svenska traditioner. De har inte namnsdagar i USA.Om en liten stund efter frukost ska vi åka till en stad som heter Manchester. Där har de affärer som Gap, Ralph Lauren mm och de har en affär som har svensk, norsk, dansk och finländska saker.Jag är jätte glad och det ska bli så kul!Jag ska ta lite bilder därifrån och visa i bloggen om ni vill se?Ha nu en bra lördag alla och sträck på er för ni har gjort en människa väldigt glad i dag med bara några ord.STOR KRAM BODIL.
    Det vill vi absolut se!
  • MiaMariah
    Nenne2 skrev 2008-01-26 18:40:28 följande:
    Jag kanske kan få tips av er. Jag älskar oxå det lantliga ljusa. Vi ska nu inreda vår övervåning som är tapetserad i vita tapeter. Vad ska vi ha för färg på soffbord samt TV-bänk? Vi är mkt inne på ek, men samtidigt vitt. Skulle jättegärna vilja ha tips. Vi är inte styrda av hur resterande möbler ser ut då vi inte köpt några ännu. Vill bara veta vilka färger som är snygga på just soffbord samt TV-bänk. Om man kör vitt bord, kan man ha ek TV-bänk ellers nyggast enhetligt? Hur har ni det hemma?
    Tycker det är fint att bryta av det vita med nåt annat och då blir det ju fint med vitt bord och ek tv-bänk! Se i mitt galleri, vi bryter av det vita med ek i vardagsrummet och köket.
    musli skrev 2008-01-26 19:15:33 följande:
    Grattis på namnsdagen Bodil!Här är det rörigt värre, Hanna har problem med vänster benet som inte hänger med riktigt och hon snubblar och faller rätt mycket när hon springer... Vi ska till ortopeden med henne på torsdag så då får vi se... Bara det inte fortfarande är problem med höften så hon blir tvungen att operera eller ligga i sträck eller nåt annat tjafs!!! *suck*Så ni förstår kanske att jag lägger tid på annat just nu än att hänga här med er, vilket iofs är avkopplande och härligt, men just nu är jag bara såååå j*drans tankspridd så jag orkar inte riktigt...Massor med härliga kramar till er och jag lämnar som vanligt en hög med kramar här nedanför att ta för sig ur om man behöver en!*hög med massor med kraaaaaamaaaaar*
    Ajdå, stackars Hanna..
    LCroft skrev 2008-01-26 20:35:52 följande:
    Tack för vitpepparkorn och whiskey och alla som håller tummarna! Behövde lite upp piggande, jag som är hysteriskt rädd för magsjuka sitter med dåligt samvete, har flytt upp på vinden och låst dörren om mig, precis som det skulle hjälpa? Först var mannen halva dagen dålig och nu blev Rebecca  Men jag klarar inte av det, jag var så illa tvungen att klara det när Ida var sjuk men nu nej... Känner för att säga upp mig på jobbet och ha hem Ida igen, förbaskade dagis med alla smittor!!!! musli: Hoppas det är okej med lilla busan! Ja, då var minnet redan tomt, men delar ut kramar till höger och vänster, uppåt och neråt. Med långa armar och ansiktsmask
    Hoppas du klarar dig från magsjuka!
    Shyme skrev 2008-01-26 20:42:19 följande:
    Hej i tråden, nu var det ett tag sedan jag jag skrev här igen ... jobbar och står i så jag hinner knapt sitta vid datorn. Dessutom håller vi på och ska renovera vardagsrummet så det är allmän kaos här hemma. Tänkte i alla fall visa lite fynd jag gjort idag (skriver om det och butiken jag fyndat i i bloggen.  Fyndat - 30-50% rea.Secondhandbutik - 120 kr.
    Så mycket fint..
  • MiaMariah
    Hjorthan skrev 2008-01-26 23:11:00 följande:
    Hej tjejer, jag är hemma igen! Vilken härlig eftermiddag och kväll det blev. Maten var bara så kanon! Underbar räkcocktail, och den danska fläsksteken var mmmmmmmmmmmmmmmmm. Det kanderade ugnstekta äpplet med vaniljsås var farligt gott. Och mamma blev så nöjd så, och det var ju meningen med det hela. Den gamla gården var jättehärlig, det kändes som att komma hem till någons privata hem när vi kom in i hallen, väldigt mysigt. De har en hemsida, ni kan kolla in stället här www.gammeleksgarden.se och titta under galleri.Sen blev det som vanligt uppslupen stämning hemma hos mamma och pappa med den franska chokladtårtan och kaffe.  Så nu är jag supertrött, och sängen kallar. Måste bara berätta att det skett ett genombrott vad det gäller skåpet. Det stod ju i annonsen att det var en lånad mail, men jag mailade ju i alla fall. Och fick svar från svärsonen till damen med annonsen. Han berättade att skåpet fanns kvar, och att hans svärföräldrar tillbringade mycket tid i sin stuga och därför inte hade varit hemma några dagar. Men han skulle vidarebefordra namn och telefonnummer så att de kan ringa upp när de är hemma igen. Jiiiiippie, kanske skåpet kan bli mitt! Vågar inte jubla för högt än!
    Å vad härligt det lät, såg jättefint ut!
  • MiaMariah
    Hjorthan skrev 2008-01-26 23:29:32 följande:
    Ja det var så där härligt bohemiskt lite grann. De är inte färdiga helt med renoveringen ännu, men de har fått upp gammeldags tapeter i de flesta rum, och pyntat med gamla ting. Fast de flesta möbler var nyproduktion. De hade några härliga godbitar i skåpväg som jag gärna skulle haft i min ägo, härliga avlutade gamla skåp. Och så var det fina gamla trasmattor på golvet i hallen. Underbara spegeldörrar som man kunde dödat för. Och kakelugnar lite här och var. Dit ska jag helt klart igen. Tur att det ligger väldigt nära, bara c:a 1½ mil från oss.
    Vad mysigt, härligt att ni har så nära!
  • MiaMariah
    LCroft skrev 2008-01-27 12:27:15 följande:
    Gnällpellen Nilla har anlänt Vill nån byta liv med mig? Först Ida, sen mannen igår, igårkväll Rebecca och i natt Nico som ännu håller på... Har varit med Ida till vårdcentralen och andas spira, stackaren är så förkyld och rosslig att det inte är sant! Inte många minuter jag sovit i natt och jag är sååå slut! Vill inte! Kan inte alla bara bli friska NU? Ska försöka sova lite nu så jag orkar vaka med Ida inatt igen, ska ikväll på nytt och ta lite spira.
    Usch, vad tråkigt..
  • MiaMariah
    Hjorthan skrev 2008-01-27 18:37:10 följande:
    God kväll i tråden!Vilken härlig, och lite krävande dag jag haft idag. Först ut i skogen med maken, bror min och hans fru, svägerskans bror och hans fru. Jag och maken gick 1 mil, de andra gav upp efter halvmilen.Sen tog vi vägen om Ica Maxi på vägen hem, svettiga, och leriga om fötterna! Storhandling på Ica, bara nyttigheter! Hemma vid halv ett ungefär, uppackning av de 10 papperskassarna. Och sen ställde mig i köket och började laga mat. Klockan 18:00 var jag äntligen klar. Då hade jag tillagat kycklingsoppa, lins- och köttfärssoppa, grönsaksgryta, fiskgratäng, wokad gryta med kött, grönsaker och woknudlar, fick även till lite kokt ris och korv. Och sen hälldes allting upp i portionsförpackningar. Jag har fylllt frysen med 40 st förpackningar, det känns härligt! Fast jag är rätt mör i benen efter allt stående och gående. Vår äldste son var en pärla, han stod och skar alla grönsakerna, så det slapp jag. Och så fick jag ett telefonsamtal som gladde mig: damen med skåpet ringde mig och vi bestämde att vi kör och hämtar det i morgon!!!!!Om ni missat vilket skåp jag snackar om, varsågoda!www.blocket.se/vi/14618119.htm    glasen ska bytas ut, och sen får vi se hur det blir med målning. Kanske vi gillar skåpet som det är, annars blir det så klart vitt.
    Vilken härlig dag! Grattis till skåpet!
    zandrisen skrev 2008-01-27 20:00:11 följande:
    Åh, jag är så GLAD! Fick just veta att jag vunnit budgivningen på detta:Bjöd endast för de uuuunderbara lampetternas skull, och så vann jag med 10 kr marginal! Bjuder ju på vår lokala auktionsfirma genom bud via internet, mycket roligare än tradera Är så nöjd! Kommer att bli kanonfina på väggen nere i matrummet Nu ska jag läsa igenom vad ni pysslat med sen jag var in sist...
    Vilket fint fynd! Jag letar efter en tvättbräda..
    Mettan69 skrev 2008-01-27 20:09:28 följande:
    Therre. Här blommar snödropparna för fullt. FÖR TIDIGT.  Visst jag vill inte ha vinter lika länge som ni men här finns inte en gnutta snö. Vi har åkt pulka en dag denna vinter eller en fm för på em så var snön borta igen. Zandrisen. Grattis till vinsten. Jättefina saker.
    Vi fick snö i en dag!! Gråter Läs mer om det i min blogg - nytt inlägg
    hemochlycka.blogspot.com
  • MiaMariah
    Mettan69 skrev 2008-01-27 20:48:08 följande:
    MiaMariah: Så fin vide. Min svärmor plockade in blåbärsris häromdagen och de börjar blomma nu. Fint men ack så tidigt. Blir så ledsen över att våra fina årstider har blivit så ruckade. Vill ha vår, sommar, höst och vinter. Då mår vi som bäst tror jag.
    Ja, jag har också blåbärsris inne och det blommar också nu. Också för tidigt.. Ja, det känns riktigt obehagligt och jag tror som du att vi verkligen behöver skillnaderna, särskilt för oss som bor i det mörka Norden..
    Hjorthan skrev 2008-01-27 20:55:19 följande:
    Tack Mia! Visst mår vi allra bäst när vi får ha våra årstider. Det är ju det som är charmen också med att bo i ett land som har så skiftande månader. Man blir verkligen mörkrädd när det ruckar så på sig som det gjort de senaste åren.
    Ja, det är ju tjusningen med årstiderna, att det är skillnad.. Och apropå mörker så har jag blivit mörkrädd. Drar för gardinen för balkongdörren när det blir mörkt ute..
  • MiaMariah
    Hjorthan skrev 2008-01-28 16:01:34 följande:
    Nilla gumman, vilken helg du haft! Väldigt skönt att höra att det verkar ha vänt nu i alla fall.Tack för lyckönskningarna ang skåpet, men jag ropar inte hej än. Roger ringde för en stund sedan, de har haft strömavbrott på hans jobb och det är full kaos där inne. De har även tappat dataförbindelsen de har med frankrikefabriken och det vet jag av gammal erfarenhet att det kan ta hela natten att få igång igen. Så det blir inget skåp idag. Jag ska ringa till damen och meddela detta, och säga till henne att jag verkligen vill ha skåpet och kan föra över pengarna på en gång till deras konto, så hon inte säljer skåpet till någon annan. Lite ledsen i ögat är jag allt!
    Skönt att det fixar sig men förstår att du helst velat ha hem det idag..
Svar på tråden Vi som gillar vita/ljusa, lantliga, romantiska Shabby - chic hem.