• Cidi78

    Navelbråck. Någon som har/haft eller vet hur en op går till? Blir bråcket värre av en ny graviditet?

    Hej!

    Jag har precis opererat mig för navelbråck. De öppnar uppsom en halvmåne runt nedre delen av naveln. Ser inte för snyggt ut men vad ska man göra. Mitt navelbråck sprack och det blev akut operation (hade ont när jag tog på naveln och så var det lite vätska i naveln). Jag vet inte om det är en bra operation om du är gravid då de tippar en och fyller buken med någon vätska som gör att tarmarna flyttar på sig lite så läkarna kommer åt. De sätter ett nät och sen syr de ihop och tippar upp dig igen. Därav kan man få riktigt ont i ryggen och nacken.... tyvärr talar inte läkarna om detta innan utan det fick man ta reda på själv efteråt.

    Åk till vårdcentralen eller akuten och kolla så det inte har brustit och så kolla även om du får göra en sådan operation när du är gravid. Lycka till med allt!!!

  • Cidi78

    Jag märkte att det brast då det gjorde ont när man kom emot naveln, det kom vätska ur den och så gick det inte att trycka in bråcket. Det var stenhårt. Det är farligt om ett bråck brister därför måste man operera akut. Jag hade också navelbråck från födslen men det sprack nu när jag är 30... konstigt men sant! Lycka till och gå inte och ha ont i onödan. det är en läkare som måste konstatera att de inte är farligt!!

    //Cidi78

  • Cidi78

    Ledsen att säga men det är farligt om det brister då det inte blir någon blodtillförsel genom tarmen vilket i sin tur kan leda till att människan dör. Detta är nog inget du behöver oroa dig för då läkarna alltid oppererar en akut som i mitt fall om de anser att det behövs. Gå nu til doktorn och kolla!!

    Lycka till!!

Svar på tråden Navelbråck. Någon som har/haft eller vet hur en op går till? Blir bråcket värre av en ny graviditet?