• MissNice

    Navelbråck. Någon som har/haft eller vet hur en op går till? Blir bråcket värre av en ny graviditet?

    Hur mkt detaljer vill d uveta ang operationen? JObbar på operation så ja har sten koll på detaljer....
    Annars e d precis som d andra säger, man lägger ett litet snitt under navlen viker upp den lilla snutten o syr fast ett när om nu kirurgen vill d, eller så tar man suturtråd o syr me i ställer för nät, d beror lite på kirurgen!

  • MissNice

    TS: Låter som den där gyn dr babblat om en tarmbråcks op.

    Be om remiss till en kirurg....Vart bor du? Kanske vill ha tips

  • MissNice

    Om d e en titthåls så blir d kanske 3-4 hål utspritt på magen, (d beror på vart ditt bråck sitter) som e nån centimeter långt. Och ärren blekar ju...du e ju ung o d blir super fint!!!

    En öppen op, så lägger vi ialla fall på vårt sjukhus oftast  vid naveln strax ovan eller strax under. Som en glad eller lessen mun beroedne på om d e uppeför eller under,

    Blöder ja d knappt nånting  o operationen brukar gå snabbt!!! Ett rutin grepp..... jag gillar att stå på bråck op....d e ganska trevligt!!!

  • MissNice
    camillimill skrev 2008-02-29 19:47:21 följande:
    tösen81:Ska du snart ha ett barn till så är det Ingen bra ide att opereras innan. det blir skitfula ärr efteråt, och risken finns att det går upp igen, bråcket. Ofta så "lagar" man bråcket med ett metallnät som man syr fast bråcket med, och blir man gravid efter en sådan operation, så kan det göra ont eftersom det tydligen drar i magen.
    Ärren blir inte alls fula framförallt inte om d e en titthåls op. o e man ung o frisk för övrigt så brukar d inte va nå problem alls. Kan kan titta på sina andra ärr, (man oftast har på kroppen) syns dom mkt? Kan ju bedömma lite efter sitt eget läk kött....

    O metallnät...njea....det heter prolene! Ialla fall d vi använder. Finns lite andra märken oxå.
  • MissNice

    Sa ju inte att d e att rekomendera men men....


    Ärret vid en öppen op brukar bli ialla falla mindre än vad bråket e. Huden e hyffsat tänjbar o så man bhöver inte öppna mkt.


    Däremot e d detaljer kirurgen får avgöra!!!
    Kan du inte fråga om dom kan fixa bråket i samband me snittet??? Vore ju hyffas praktiskt. O berende på vart d sitter så kanske d går...bara en tanke!

    (ärren i fråga e ju inte lika fula som ett sortbråck...så d e lixom pest eller kolera! )


    Inte ska du va nerövs inte...kommer gå fin fint, det är en vanlig op o inget att oroa sig för!

  • MissNice
    Bruden1 skrev 2008-03-02 22:02:34 följande:
    Hur länge blir man sjukskriven efter en navelbråcksoperation??Vad e det man ska tänka på sen efter när man e sjuks.? restrektionerna?
    HUr länge du blir sjukskriven beror nog på va för typ av jobb du har. Men ja gissar på 10-14 dagar.  Du får tex inte lyfta....på x-antal dagar/ veckor/ månader...när pat åker ut  ur salen, därefter ha ja ingen koll ;)
  • MissNice
    camillimill skrev 2008-03-03 09:51:08 följande:
    tösen 81:nej, jag förstår vad du menar.Själv fick jag motsatta svaret när jag frågade en idiotläkare (gynekolog förvisso) om mitt bråck då när jag först upptäckte det för 2,5 år sedan. Hon sa att jag skulle träna magen (vilket indirekt betyder att jag ska utsätta magen för belastning)..Hon va iofs dum i huvudet, och träningen visade sig göra hela bråcket värre, och dessutom fick jag rejält ont, så det är säkert inte att rekommendera..Hade jag varit du så hade jag absolut inte opererat mig innan bebis nummer två. dels så är säkert väntetiden några månader (och vill du verkligen opereras i sommar och inte kunna sola och bada på hela sommaren kanske) och dels så är ju läkningsprocessen på ett sår betydligt längre tid än från sommaren till september då du eventuellt blir gravid. Jag hade inte ens riktat in mig på barn i september om jag hade blivit opererad nu i mars månad, eftersom det bara är ett halvår kvar. jag tror att de är bra om man kan ge såret mer tid än så att läka och helt och hundra bli bra innan man tänjer så på ärrbildningen igen med en graviditet.
    Har men ett litet bråck e d bra att träna, d kan få magmusklerna att  gå ihop igen
Svar på tråden Navelbråck. Någon som har/haft eller vet hur en op går till? Blir bråcket värre av en ny graviditet?