• Anonym

    Åkt fast för rattfylla! Vad händer nu?

    Anonym skrev 2008-01-11 17:30:43 följande:
    Anonym (nix)Min syster som hade 1,6 i blodet fick fängelse eller fotboja och detta var första (och förhoppningsvis sista) gången hon gör nåt sånt så visst kan man få fängelse!
    Samma sak var det med svärfar som jag skrev om i inlägg nr 20. Han åkte fast (pga att han krockade) och det var den gången som gjorde att han blev dömd till fängelse.
  • Anonym

    Janne77 skrev 2008-01-11 17:32:02 följande:


    Han har garanterat druckit på morgonen också, hade han 1,6 promille i blodet mellan 10-14 och bara hävdar att han drack igår kväll, så borde promillehalten igår kväll varit dödande.
    Även om han inte druckigt på morgonen tycker jag det e märkligt att han ens blir chockad att det gav utslag trodde alla visste att man inte ska ta bilen dagen efter och kl 10-14 kan han inte väntat många timmar sen han drack senast, som sagt 1,6 e ju ganska mkt...
  • Anonym

    Känner man sig normal med 1,6 promille i utandningsluften så har man stora problem skulle jag vilja säga...tyvärr. Har han inte druckit idag (betvivlar det) så drack han alldeles för mkt igår och att klara dessa halter gör ingen måttligdrickare. Med tanke på ert kommande barn så kanske det var tur i oturen att detta hände? Vet för övrigt inte vad straffet kommer att bli förutom ett indraget körkort.

  • Anonym

    vill bara säga att ni väntar barn kan mildra straffet. vet jag för min sambo höll på o åka dit men skulle få mildare för han skulle bli pappa

  • Anonym

    man blir ju rädd när man läser här att det är så många som kör fulla. Hur många kör fulla som inte åker dit?
    Är ni inte rädda om era medmänniskor?

  • Anonym

    Som andra har sagt, har man 1,6 i promille och själv inte känner sig berusad så har man grava alkoholproblem och dricker ofta och mycket.

  • Anonym

    Mildare straff för att mannen ska bli pappa?
    Hörs inte klokt egentligen i mina öron. Då är det bara att ut o göra till en unge o köra med det sen att man ska bli pappa för då får man mildrare straff. Borde vara tvärtom. Ska man ha barn så måste man ju visa mer ansvarstagande!

    Nu är inte detta menat at kritisera någon utan bara tankar jag fick när jag läste det.

  • Anonym

    Fy faan. Har man druckit och har 1,6 promille så borde man väl fatta att man inte ska köra bil eller?

    Nu vill jag bara berätta det här för det är så likt det som hände sommaren 2004.
    En person drack på kvällen och satte sig i bilen på förmiddagen och trodde att den var nykter!
    Min kusin korsar ett övergångställe, han var 18 år! Ja, var, han blev påkörd av denna idiot som körde bilen! Och omkom!
    Det visar sig att föraren har 1,5 promille i blodet och hade supit fram till 5 på morgonen och satte sig i bilen kl 11.15..

    Så tror inte ts pojkvän har druckit på kvällen. Han måste ha druckit på morgonen eller till väldigt sent på natten!

  • Anonym

    Ja, jag håller med många andra. Har man 1,6 i promille dagen efter, och inte känner av det, då har man alkoholproblem! Jag har erfarenhet av alkoholister genom mitt jobb så jag vet att man kan komma upp i så höga halter utan att känna så mycket av det, men då är det personer som har långvariga alkoholproblem. Så antingen har han det, eller så ljuger han om när han slutade dricka. Jag har själv haft 1,5 i promille en gång, och då var det inte aktuellt att sätta sig i en bil om man säger så...

  • Anonym

    Min svägerska åkte fast för rattfylleri, vet dock inte vilken promille hon hade för hon fick indraget körkort och måste köra upp igen om hon vill ha tillbaka det. Men det blev rättegång och hon fick fotboja i några månader

Svar på tråden Åkt fast för rattfylla! Vad händer nu?