• Anonym

    Åkt fast för rattfylla! Vad händer nu?

    1.6 Pm är GROVrattfylla, även kommer han dömmas för grov vårslöshet i trafik eftersom han körde ner både staket och stolpe. Döms man till grov rattfylleri och grov vårslöshet så finns det tyvärr ingen annan utväg än fängelse. Finns bara 1 dokumenterat fall sen -95 som slapp fängelse då den människan led utav både psykiska och fysiska problem och var därför "tvingad" utav sitt tvång att åka hem i bilen. Så tyvärr, ser ingen annan utväg än fängelse.

  • Anonym

    måste tillägga, otroligt stora psykiska besvär som alltså är extremt ovanligt att man har när man "kan" köra bil

  • Anonym

    Har inte läst tråden, men vill berätta att jag åkte fast i en rutinkoll en gång dagen efter fest.

    Blåste 0.26, vilket ju precis är över gränsen på 0,2.

    Fick bara böter på 1500:-, men det var ju lindrigt sas.

    Det jag ville komma fram till var att jag en vanlig festkväll efetr 5-6drinkar/cider, fortfarande var berusad vid 10 (Slutade vid midnatt)

    Och med tanke på hur mycket de flesta killar dricker så är det inte otroligt att han hade hög promillehalt dagen efter även om han slutade dricka tidigt.

    Trist för er utan hans kk, men tur att han inte skadade nån!

    Kan tillägga att INGEN som jag tordats berätta detta för kör dagen efter! INGEN!

    Riktig läxa lärde vi oss allihopa.

  • Anonym

    Jag känner inte din man, TS, men såhär mycket kan jag om alkohol att jag kan sluta mig till att om han inte ljuger, och jag får ju tro dig på ditt ord, så har han haft en promillehalt på 3,25 klockan 1 på natten när han slutade dricka.
    De flesta av oss skulle varit medvetslösa vid den halten alkohol, och absolut inte mått tillräckligt bra för att sätta sig i bilen dagen efter. Sa han nåt om att han däckade på festen, eller mådde han okej och gick och la sig?
    Nej, man behöver inte dricka alkohol varje dag för att vara alkoholist, och återigen, om han inte ljuger om när han slutade dricka, och det får jag tro ditt ord på eftersom jag inte känner honom, så är han just alkoholist och behöver hjälp.

    Det som kommer hända är att det blir rättegång. Han har krockat och dessutom gjort sig skyldig till grov rattfylla. Vet polisen om att han dessutom krockat, vilket jag antar så kan han bli dömd för både rattfyllan och vårdslöshet i trafik(ev grov). Det KAN leda till fängelse, men mest troligt, om han är tidigare ostraffad så får han fotboja. Böter blir det absolut också. Studerar han blir böterna inte så höga pga inkomsten, men absolut så att det känns. Räkna med minst 7-8000, kanske mer.

    Polisen kommer antagligen precis som många här i tråden förstå att han har alkoholproblem, iochmed halten alkohol och att han var fullt körduglig trots denna. De vet också att bara alkoholister kan stå på benen med den promillehalten. Det kommer antagligen innebära att han måste bevisa att han är nykter innan han får ta om sitt körkort igen. Det kommer dröja minst ett år innan han får ta om körkortet, och då får han både skriva teorin och köra upp igen. Kanske tar det längre tid.
    Räkna med någon slags behandling för alkoholproblematiken om han vill ha igen sitt körkort.

    Hoppas du inte tar illa upp av mitt svar, jag har försökt vara respektfull oavsett vad mina åsikter i det här fallet är.

  • Anonym
    Anonym (ledsen) skrev 2008-01-15 22:02:13 följande:
    visst det är klart att jag försöker skydda min pojkvän till en viss gräns. men det han gjorde var helt fel och visst, han förtjänar sitt straff! hade vi inte haft ett litet barn påväg hade det inte varit lika viktigt för mig att veta vad hans straff kommer att bli. men nu vill jag veta så jag vet vad jag ska förbereda mig på, om vi kommer bli helt panka och inte ha nånstans att bo eller om jag kommer att bli ensam mamma en längre tid mm. jag vill liksom kunna tänka lite längre fram och att det kanske inte kommer att bli som vi tänkt oss längre..
    Ensam mamma nej. Blir det mot förmodan fängelse handlar det om ett par månader, max ett halvår och man sitter inte ens hela tiden. Det kan bli kärvt med ekonomin för böterna är som sagt inkomstgrundade och de ska vara kännbara.
  • Anonym

    Min pappa körde rattfull och åkte dit.
    Följderna för honom blev rättegång, där fick har inte fängelse utan samhällstjänst och att han skulle gå till psykolog ett antal gånger det första året efter rattfyllan, sedan hade han tester han fick genomföra under 2 år efter rattfyllan då kan skulle visa att han inte var alkolist(har var alltså tvungen att vara helt ren på dessa tester) och han kunde skaffa nytt körtkort ungefär 2-3 år efter rattfyllan.

    Min killes kompis åkte dit för rattfylla och där var de betydligt hårdare med tester osv. Han fick genomföra typ 2 tester/år som var plannerade men sedan kunde de närsom helst, vilken dag som helst dyka förbi och begära att få göra test på honom. Så han kunde ju under första året/åren inte dricka en droppe efetrsom han inte visste när de skulle dyka förbi. Sen vet jag inte vilka andra påföljder han fick.

    Tycker det är bra att ta i ordentligt i straffet för rattfylla, att dock sätta personen i fängelse om det är första straffet tycker jag är att ta i. Tror inte dom gör så faktiskt.

  • Anonym

    är tjej kkörde rattfull för två år sen .. fick 2 mån fängelse indraget körkort 18 mån ..
    hade 1,92 i promille .... är 24 år . Har inset att JAG IAF har problem med spriten .. men har iaf varit nykter 1 & ett halvt år nu .. händelsen fick mig o tänka till .

  • Anonym

    TS var glad att detta hände nu, innan barnet är fött.
    Många som åker fast för rattfylla tänker till och lär sig en läxa.
    Hoppas han har ångset och tänker till nästa gång han tar en sup.
    Alla bör veta att man inte kör dagen efter en fest. Men men, skadan är redan skedd, så nu kan ni bara vara glada att inget värra hände.
    Och det bästa man kan möta när man kör i fyllan är polisen. Tänk på det!

  • Anonym

    En kompis pojkvän fick indraget körkort, samtal m terapeut samt fotboja (!) 3 mån, inga utgående samtal fick ringas heller.

  • Anonym
    Trajsan skrev 2008-01-18 08:00:51 följande:
    Anonym (26aug) skrev 2008-01-17 20:45:44 följande:
    Av vad jag har fått höra i både en rättssal och vad jag fått lära mig i skolan då jag läser juridik så finns det inga sådana fall. Personen ifråga måste ha ljugit för dig om sin PM-Halt för att verkfa "tuff" utav någon anledning. Finns ingen åklagare i hela Sverige som skulle lämna ut körkortet dagen efter till personen som kört rattfull. Det är ren och skär lögn
    JAg vart av me körkortet 2 mån fängelse .. fick straff o brev hem om Indraget körkort 2 ÅR efter händelsen .. Ja har på papper att ja ha INDRAGET körkort men körkortet ha ja kvar i plånboken så .. lite illa tycker ja att få köra efter en grovrattfylla 2 ÅR efter PRICKFRITT , sen ska de komma o ta det o ja ska ta om hela skiten . OK självklart ska ja ha mitt straff men kune väl dragit in det för att dsen få tebax då .. ja fick ju endå köra så läng tid iaf ...
    LITEN MISS KANSKE ...
  • Anonym
    Anonym skrev 2008-01-19 20:06:22 följande:
    JAg vart av me körkortet 2 mån fängelse .. fick straff o brev hem om Indraget körkort 2 ÅR efter händelsen .. Ja har på papper att ja ha INDRAGET körkort men körkortet ha ja kvar i plånboken så .. lite illa tycker ja att få köra efter en grovrattfylla 2 ÅR efter PRICKFRITT , sen ska de komma o ta det o ja ska ta om hela skiten . OK självklart ska ja ha mitt straff men kune väl dragit in det för att dsen få tebax då .. ja fick ju endå köra så läng tid iaf ... LITEN MISS KANSKE ...
    Jag hade 1.92 i promille
  • Anonym

    Torskade med 2.54 promille. Fick bara böter o lite bannor. Indraget kort i 18 månader.
    Vad jag skulle behövt då var ju en behandling, nu gick det några år till innan jag fattade att jag va alkoholist o åkte på behandling.

    Nu har jag vart nykter i TVÅ år!!

  • Anonym
    Muminski skrev 2008-01-20 14:53:14 följande:
    Oj 2,54 Grattis till två nyktra år!
    Tack Kaiza!!!
  • Anonym
    Anonym skrev 2008-01-20 16:52:36 följande:
    Tack Kaiza!!!
    grattis varit nykter själv 1 o ett halvt hade 1,92 promille
  • Anonym

    hej ts min sambo blev oxå dömd för rattfylla han hade 2.16 promille hade även stulit en bil. han fick 2 månader fängelse (fick fotboja ist) och blev av med körkortet 18 månader (fick alkolås ist) i 2 år så att han kunde fortsätta köra bil då det behövdes för att ta sig till jobbet men han fick bekosta det själv och allt som allt gick det på över 80.000.

Svar på tråden Åkt fast för rattfylla! Vad händer nu?