Inlägg från: skåne tjej |Visa alla inlägg
  • skåne tjej

    Vad kostar det att gå på Lundsbergs skola ??

    Anledningen till varför det inte står på deras hemsida beror kanske på att de som studerar där inte behöver bekymra sig om storleken på terminsavgiften

  • skåne tjej

    Har du funderingar på att låta ditt barn gå på Lundsberg?
    Isåfall varför? (inte menat som kritik, utan jag är bara allmänt nyfiken.)


    Sarge skrev 2008-02-29 21:33:49 följande:
    Hmm....känns som att ingen vet riktigt.....jag ska nog kontakta skolan & höra efter !Har svårt att tänka mig att det skulle vara gratis!
  • skåne tjej

    Jag tror inte det är så dyrt att man behöver bli ekonomiskt oberoende
    Men jag tror sannerligen att det är en bra skola om man har de ekonomiska förutsättningarna. Barnen skaffar sig ju åtminstone bra kontakter inför framtiden.
    Men är skolan öppen för vem som helst?
    eller är det bara särskilt utvalda som får gå där?


    Sarge skrev 2008-02-29 23:36:58 följande:
    annelie ek skrev 2008-02-29 23:08:43 följande:
    Njae, jag vet inte...min dotter är bara 7 månader så det ligger låååångt fram isåfall.Däremot har man ju naturligtvis funderingar på framtiden & vill ge henne alla tänkbara förutsättningar till ett bra liv. Det blev bara så att jag funderade på vad det egentligen kostar när jag satt & bläddrade i Svensk Damtidning & Lundsberg dök upp där Men visst, skulle man har dom ekonomiska förutsättningarna den dagen det gäller så varför inte?Ska bara se till att bli ekonomiskt oberoende först..ha ha
  • skåne tjej

    Men om man bor på ett internat under t.ex sin gymnasietid så säger det väl sig själv att de allra flesta får nya vänner, som i sin tur leder till framtida kontakter. De allra flesta som studerar på lundsberg har antagligen välbärgade föräldrar och kommer på så sätt från samma bakgrund. Det är nog högst ovanligt att en student som utländsk härkomst som bott några år i rosengården (Malmö) söker sig till och kommer in på lundsberg.
    Har aldrig hört talas om en person som utländsk bakgrund som läser där.


    humma skrev 2008-03-01 00:01:50 följande:
    Men att skaffa sig kontakter är inte alltid helt lätt om man inte kommer från "liknande" bakgrund. Iallafall inte kontakter som håller i sig. Finns säkert undantag iofs.Mina väninnor på Lundsberg (jag gick inte där) hade mest kontakt med sina vänner oavsett ålder och vart vi gick i skolan. Vanligt med en utlandsperiod också. Samma gällde för deras äldre och yngre bröder.
Svar på tråden Vad kostar det att gå på Lundsbergs skola ??