• Ell

    Har du frågor kring underfunktion av sköldkörtel/Levaxin före eller under graviditet?

    Vilken bra tråd! Jag fick göra sköldkörtelprov för ett par veckor sedan (är i vecka 8 nu) och det visade sig att jag behövde äta levaxin. Läkaren förklarade himla konstigt för mig så jag är osäker på om jag har över eller underproduktion. Jag äter nu 100 mikrogram-tabletter, en om dan. Är det en hög dos att börja med? Blir lite osäker då han sade att jag låg på gränsvärdet men när jag läser på fass finns det mycket svagare tabletter. Jag ska göra nya prover om fyra veckor.

    Hoppas ni kan hjälpa mig!


    ♥ (¯`°?.¸ ♥ Wilmer ♥¸.?°´¯) ♥
  • Ell

    Tack! Hittade bra information på sjukvårdsupplysningens hemsida. Vad arg jag blir över att min läkare inte förklarat mer kring detta!! Hade ingen aning om att det var så "allvarligt" att ha detta. Han har inte sagt nåt alls egentligen mer än att jag ska äta tabletterna och ta nya prover om en månad. Dåligt!!!


    ♥ (¯`°?.¸ ♥ Wilmer ♥¸.?°´¯) ♥
  • Ell

    Pearl: Men vad läskigt att det kan orsaka missfall!! Speciellt nu när jag är gravid.... ska kolla med läkaren så fort jag kan vad jag låg på!


    ♥ (¯`°?.¸ ♥ Wilmer ♥¸.?°´¯) ♥
  • Ell

    oxe: jo det verkar ju vara en hög dos och anledningen till att jag ifrågasätter den såhär i efterhand är att läkaren sade till mig att jag låg på gränsvärdet och därför skulle börja på en låg dos. Jag visste inte då att 100 var en ganska hög dos, trodde inte det fanns lägre. Ska dock till en annan läkare på mvc på onsdag och ska fråga den läkaren lite mer, allt står ju liksom i min journal och om den läkaren tycker det verkar konstigt måste den ju kunna vidta åtgärder.


    ♥ (¯`°?.¸ ♥ Wilmer ♥¸.?°´¯) ♥
Svar på tråden Har du frågor kring underfunktion av sköldkörtel/Levaxin före eller under graviditet?