• Majsan81

    Hur gör ni som bor i en etta eller liten tvåa?

    Hej
    vi bor i en liten tvåa på 40 kvm och har tänkt att bo kvar tills bebisen blir 1 år för att sedan flytta större. Tyvärr är vårt sovrum så pass litet att det knappt går in en vanlig spjälsäng... vi har ett väldigt litet badrum (knappt något utrymme alls) med duschkabin så något skötbord går inte in där och det går inte att ha något över något badkar heller. Jag är lite skeptisk till skötbord och tänker att kanske jag kan byta på golvet, i soffan eller på sängen med underlägg så klart. Givetvis hade det varit urmysigt med ett skötbord, spjälsäng och bebishörna såklart men ack det är för litet vi bor...

    Hur gör ni? Har ni några tips?

  • Svar på tråden Hur gör ni som bor i en etta eller liten tvåa?
  • malla69

    Flytta vet ja! Hade jag inte fått plats me nåt hade jag flyttat på en gång.

  • Nikas

    Jahaaa oooj det tänkte jag inte på... det är ju "BARA" att flytta till nåt större såklart... hmmmmm....

    ;)

    Jag vet inte var du bor, men iallafall JAG/VI bor i Stockholm, här har vi våra jobb, och allting. I Stockholm är det INTE BARA att flytta... bara så du vet ;)

  • vovvemor

    Måste bara inflika att när det gäller skötbord och skötplats, så har vi varken använt salvor, tvättlappar eller annat, så det behövs ju ingen extra plats till om man inte vill. Vi sköljer av rumpan i dusch eller handfat och tvättar med lite olja bara (=ordentligt rent, inga röda rumpor och lite sopor), dessutom har våra barn bajsat på toaletten från rätt späd ålder och då behövs det ju knappt tvättas alls.


    Nikas skrev 2008-03-07 10:00:35 följande:
     Vet inte riktigt, måste mäta, men jag vill absolut ha skötbord. Tänker inte byta bajs blöjor mitt i natten på sängen när en av oss ska försöka sova... blääää.. på soffan går också bort, tror jag! var ska man då ha alla blöjor, salvor, puder, tvättlappar m.m??? näää.. ingen lösning för oss iallafall. Får vi inte till det med skötbordet i sovrummet, så får det bli i vår stora HALL! Dusch/Badrummet funkar ej, vill gärna ha kvar den förvaring vi har där, och mer än så får inte plats :)
    *****Daga-bus 050912 och Einar-lus 070516*****
  • Majsan81

    Malla69: Vi har en bostadsrätt och det är inte kul att lägga 1 miljon extra på ett extrarum när man letar treor.... jag kommer inte få nån bra mammapeng och sambon har inte hunnit jobba upp sin lön efter att han har studerat. SJälv studerar jag nu så nej i dessa tider är det inte bara att flytta för alla.

    Tack alla ni andra för era tips!

  • Tompaslillsyrra
    vovvemor skrev 2008-03-07 10:18:08 följande:
    Måste bara inflika att när det gäller skötbord och skötplats, så har vi varken använt salvor, tvättlappar eller annat, så det behövs ju ingen extra plats till om man inte vill. Vi sköljer av rumpan i dusch eller handfat och tvättar med lite olja bara (=ordentligt rent, inga röda rumpor och lite sopor), dessutom har våra barn bajsat på toaletten från rätt späd ålder och då behövs det ju knappt tvättas alls.
    Låter bra tycker jag! =) Hur har ni pott/toaletttränat era barn? *nyfiken*
  • Spartacus

    skötbordet kommer nog bäst till nytta vid byte av bajsblöjor då man har tillgång till vatten och avlastningsyta, men det är ju absolut itne nödvändigt!

    jag vet att man antagligen sen ändå bara kommer slänga ut en handduk på säng eller soffa, eller kanske t om matbord när man vant sig riktigt

    jag har sytt ett babynest (se mitt galleri, men där är nestet ihopdraget med snörena) som man kan ha i sängen, i vagnen och på soffan, ja överallt... uppknutet är det ett perfekt underlag för blöjbyte, och ihopdraget blir det en liten myspöl som är bra att ha om man oroar sig för att rulla vöer barnet, dessutom håller sig ju barnet bättre på rygg eftersom det blir svårt att vända sig...

    jag såg massa fördelar med babynestet och det måste ju vara tiptop för er som bor mindre! det är inte svårt att sy, jag är riktigt dålig på att sy men lyckades...

    lycka till hur du nu än gör!!

  • Lisa E

    Vår lägenhet i sthlm är en 1½ på 35 kvadrat. Vi har köpt en resesäng med skötbord på resesängen.

  • Nikas

    Ja alltså okej då, jag MÅSTE väl inte ha ett skötbord... men jag är så himla orolig att man sölar ner (eller ja inte jag utan bebisens kiss och bajs) om man byter i soffan, golvet/mattan/köksbordet m.m.

    Vad kan man använda för underlag av plasttyp? Då menar jag bara plast, sedan så lägger man ju en handduk på den plasten.... åh jag är helt slut i huvudet, orkar inte ens fundera längre :S

    Egentligen har vi väl inte plats för skötbord... men jag vet inte hur jag ska lösa det med tvättlappar, blöjor, småhanddukar, småbodys att byta om till ifall de är nerkissade/nerbajsade. Vill ju inte dra upp lillskiten ur sömnen varje gång genom att gå upp och gå runt i läg. och hämta allt jag behöver innan jag ska byta.

    Har någon råd att komma med? Är jag bara utspridd i huvudet???

Svar på tråden Hur gör ni som bor i en etta eller liten tvåa?