• Cerdrica

    Val av organisation och oklara väntetider mm = frustration!

    Jag skulle VILJA att det var som du skrev men jag tror inte att det är möjligt. Många köar till mer än ett land och ser vilket land de snabbast kommer fram i kön till och därför kan man inte säga hur många som står i kö till ett enskilt land.
    Det är officiellt bara de som har en färdig hemutredning som köar men verkligheten ser annan ut. Vi kom hem med vår son via FFIA förra året men har ett par års kötid hos AC som vi kommer använda för syskon. Länder vi är intresserade av idag är bla Kirgizistan, Indien, Korea och Etiopien så man kan ju säga att vi köar för dessa länder. Den dag vi är klar med syskonutredningen kommer vi med stor sannolikhet stå långt fram i kön och detta kan ju inte organisationerna veta. Alltså, de vet ju att vi är medlemmar men de vet ju inte vilka länder vi är kvalificerade för eller intresserade av och inte när vi kommer lämna in vår hemutredning.

    Det är skitjobbigt att inte kunna få svar men sanningen är att ingen vet. Inte här i Sverige, inte i länderna. Ingen kan veta hur många barn som överges i respektive land eller hur många ansökningar som kommer in. Tyvärr.


    Den som lever får se
  • Cerdrica
    rallarrosen skrev 2008-03-28 15:04:15 följande:
    Ja, kanske svårt i praktiken innan papper gått iväg, är verkligen uppretad idag, kanske PMS , men gillar ej dagens system...
    Ingen fara, jag vet hur det är. Och det är helt ok att få nog och bara lacka ur på skiten ibland.

    Jag tycker att organisationerna, speciellt vissa av dem, behöver jobba mer på system som underlättar så mycket som möjligt för de sökande. ACs kölistor är faktiskt skitbra, så bra man kan göra det liksom och jag tycker att alla organisationer borde ha så för sina inloggade medlemmar. Likaså tycker jag att det på något vis bör framgå på landinfon (för icke inloggade medlemmar) ungefär hur lång väntetid det är för att skicka papper - om man blir medlem idag dvs.
    Att AC vägrar tala om per telefon vilka länder man kan tänkas kunna skicka till är så idiotiskt att man kan få krupp för mindre. Jag menar hur i h-vete ska man då veta om man ska bli medlem eller inte?! De har ju generell landinfo på hemsidan, nog måste man i så fall kunna prata med en person om samma sak? När vi skulle påbörja vår adoption ringde vi samtliga organisationer och alla utom AC hjälpte oss och gick igenom vilka länder som kunde tänkas vara något för oss.

    Att tala om hur många som har papper i ett land och vilka ködatum de har vore bra för de som väntar men kanske lite väl mycket info. Det finns ju länder där det kommer väldigt få barn osv. Fast å andra sidan, jag kan ju inte se hur det kan vara känsligt att någon vet vilket ködatum man har eller att man har papperna i ett visst land. Det är ju inte så att någon ber organisationerna tala om VEM som har papper var...
    Den som lever får se
  • Cerdrica
    rallarrosen skrev 2008-03-28 15:14:31 följande:
    Skulle ändå önska större öppenhet från org sida! Inte att de skulle kunna säga nåt om framtiden eller hur det går i de i olika länderna utan just hur det ser ut NU och hur det sett ut förr. Antalet sökandemedlemmar, låtvara att de kanske går via en annan org senare. Hur deras ekonomi ser ut mm. Resultat (hemskt i detta ämne men ändå, ni fattar...)
    Fast ekonomin ska du som medlem kunna få insyn i! Jag kan inget om sådant men det kan man kräva, sådant måste redovisas för medlemmarna.
    Den som lever får se
  • Cerdrica
    Sally skrev 2008-03-28 19:31:58 följande:
    Jag har tyckt i och för sig att det är riktigt dåligt att alla organisationer har ökat sökandeavgift till nästan dubbla. BFA var ganska sent med det - först 2008 har de ökat från sådär 850 till 1500:-. Förklaring? Att det är så många som väntar (ungefär 600 sökande och sådär 50 barn förra året). Vadå? Det betyder att de inte behöver göra något alls för typ 550 par/ensamstående. Varför ska det plötsligt kosta MER? Det är snarare ett argument för att sänka avgift. Det är samma med alla organisationer - det är ett mycket större intäkt att folk köer i flera år i sverige först, och att de flesta köer i flera organisationer och således eventuellt inte adopterar från alla. Har aldrig riktigt häng med argumentet...Bara lite tankar.....
    Organisationerna är ju just organisationer och inte företag, alltså ska de inte gå med vinst. Var adoption är upplagt så att den går jämt ut men när en adoption från Kina tar fyra år i stället för ett år så dröjer det ju tre år innan organisationen får in andra delen av betalningen. Men de ska ändå ha löner, ändå serva paret som ringer, mailar och dessutom behöver förlänga sitt medgivande som kanske ska skickas och fixas med. Jag förstår att de måste höja avgifterna men det är skittrist.
    Den som lever får se
  • Cerdrica
    Batippan skrev 2008-03-29 09:23:40 följande:
     Däremot upplyste ac oss om att kanske det och det landet passade men att de ville se utredningen först.
    Fast inte ens detta kunde AC göra när vi ringde... Det kunde alla andra organisationer även om de så klart inte kunde lova något.
    Den som lever får se
Svar på tråden Val av organisation och oklara väntetider mm = frustration!