• phillipha

    Fick sparken...på TELEFON!!!!

    Jag jobbar på en Ica butik. I morse så ringde jag in och sjukanmälde mig, har maginfluensa så då kan man ju knappast sitta i kassan....

    För en knapp timme sedan så ringde min chef (var inte honom jag pratade med när jag ringde) och frågade vad som var fel på mig... Jag sa då samma sak igen och han suckade och sa: "Jaha Jenny, det var ju synd att du inte kom in idag..."
    Okej tyckte jag... jo visst det är ju alltid tråkigt att vara sjuk...
    Han fortsatte: "Jo det är så att jag kommer inte förlänga din provanställning så du har två veckor kvar att jobba här"

    WHAAAT!!!!!!????? Jag fattade ingeting.... Jag frågade varför och han svarade " Nä det handlar om att du inte har kommit in i gruppen ordentligt..., dom andra tycker inte du passar här"

    Inte en enda av "dom andra" som jag jobbar med han försökt (jo kanske två) få med mig i gruppen... och jag tycker det är svårt att veta hur jag ska bete mig tillsammans med människor som redan känner varandra.

    Usch vad ledsen jag är! Och vi som precis har köpt en lgh...Hoppas att banken inte börjar knorra nu....

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-04-10 16:08
    Hej igen alla trevlig FLmänniskor!

    Som en del på pekat så kan chefen sparka en hur han behagar eftersom jag går på provanställning och det är absolut inte det som jag blir arg/ledsen över (jo klart det är trist att bli av med jobbet) utan hans sätt att göra det på!

    Jag har varit sjukskriven en gång tidigare men då var det för jag hade ramlat och skadat båda mina handleder + att jag hade stora skrapsår som blödde och varade sig i en vecka(!) så jag fick ett läkarintyg den gången...

    Han är ett rötägg!!! Så är det bara. Ska visserligen bli skönt att inte jobba för honom längre men det är ändå trist. Ett jobb måste man ju ha!

  • Svar på tråden Fick sparken...på TELEFON!!!!
  • Zimlis

    USCH va tråkigt, har själv blivit uppsagd via telefon så jag vet lite hur det känns.. Fast jag fick en lögn matad rätt in i örat och det sved kan jag lova.. men men skitsamma jag är faktiskt jätteglad över att jag inte jobbar kvar där.

    Anser dock att det är dålig stil att säga upp en person via telefon - oavsett om de får göra det el inte.

    I mitt fall va det dock ganska skönt, eftersom jag totalt bröt ihop efter samtalet och det pga att jag va så arg och besviken och ja totalförbannad för att människan hade mage att ljuga för mej.

    Fick givetvis problem med den arbetsgivaren även efteråt, när det va dags att få ett arbetsgivarintyg - men efter massa tjat så dök det till slut upp (typ 2 dagar innan tiden gick ut till att a-kassan skulle ha in det, så jag hann precis)

  • Ammi82

    Konstigt att han just idag, när du anmälde dig sjuk, blev "sparkad..."

    Vissa tycker att man ska jobba sjuk som frisk.


    Nya bilder i galleriet
  • Zimlis
    Ammi82 skrev 2008-04-10 11:18:14 följande:
    Konstigt att han just idag, när du anmälde dig sjuk, blev "sparkad..." Vissa tycker att man ska jobba sjuk som frisk.
    Så va det på det stället jag blev uppsagd ifrån - de hade precis personal så att det täckte upp dagen, man fick helt enkelt inte bli sjuk för då sabbade man för nån annan.
  • Ammi82
    Zimlis skrev 2008-04-10 11:23:00 följande:
    Så va det på det stället jag blev uppsagd ifrån - de hade precis personal så att det täckte upp dagen, man fick helt enkelt inte bli sjuk för då sabbade man för nån annan.
    Nya bilder i galleriet
  • Frosk

    Så var det på mitt jobb också. Och chefen var noga med att påpeka att är någon sjuk så tänk på att kompisen får köra två maskiner!

  • Anna Paulita
    Fidelis ad urnam skrev 2008-04-10 10:52:52 följande:
    Provanställning är just en provanställning, fast tjänst blir det inte förrän efter provanställningen är klar och det har övergått till fast.
    Ja, jag vet det. Men det var ett uttryck för TS, att få sparken. Vad spelar det egentligen för roll hur det ser ut tekniskt?? Hon har ju blivit av med jobbet. Vill hon kalla det att få sparken så är det väl okej. Tycker det är onödigt att märka ord.
  • Anna Paulita
    Anemia skrev 2008-04-10 11:00:19 följande:
    om du inte har kommit in i gruppen är det inte bara ditt fel, utan de andras, och dessutom chefens jobb! Det är ju han som har ansvar för att det fungerar på arbetsplatsen för 17!Sen är jag mkt tveksam till att man inte får fortsätta en anställning av den anledningen fakiskt.. tycker det låter väldigt skumt...jag tycker att du ska kontakta faket faktiskt.
    Jaghåller med om att det är chefens jobb också, han borde för övrigt ha vetat om det innan. Och då gjort ngt för att hjälpa TS tycker jag.

    Men en provanställning kan avslutas i princip hur som helst. TS har inga rättigheter alls i frågan.
  • Sarah84

    När ja läser detta så känns de som att du fick "sparken" för att du e sjuk idag. Men han valde en annan anledning. Men förmodligen e han ett rötägg som inte e värt att jobba för. Hoppas du hittar nått bättre jobb. =)

  • Zimlis
    Frosk skrev 2008-04-10 11:26:57 följande:
    Så var det på mitt jobb också. Och chefen var noga med att påpeka att är någon sjuk så tänk på att kompisen får köra två maskiner!
    Så ruttet är det..
  • Eisa

    Men vaddå inte kommit in i gruppen?
    Det känns som att det beror på att de andra har svårt att välkomna en.

Svar på tråden Fick sparken...på TELEFON!!!!