Inlägg från: soffipropp01 |Visa alla inlägg
  • soffipropp01

    Mera Cerazette-symtom

    Vi planerar inte att skaffa fler barn, men det var här forumet för prev.medel fanns...

    Har sett att det disskuteras friskt ang Cerazette. Jag har ätit ca 1,5 karta nu och det har flanerat runt många frågor om biverkningar i mitt huvud. Illamående, huvudvärk, oupphörliga blödningar mm (alla stämmer in på mig, suck). Jag brukar (innan Cerazette) ha spänningar i brösten inför mensen. Men den senaste gången har det inte släppt. Dom ömmar något så vansinnigt OCH har blivit stora som kanonkulor! (kan inte vara gravid, har ju haft blödning i 11 dgr nu!). Ni som har längre erfarenhet av dessa piller: Går detta över?? Annars måste jag sluta med dom, för detta är ju inte speciellt bekvämt...!

    Ha det gott i vårsolen!

  • Svar på tråden Mera Cerazette-symtom
  • soffipropp01

    När jag var ung (tonåring) åt jag vanliga p-piller och förstod först när jag slutade med dom att jag faktiskt hade en sexlust! Trodde väl att det skulle vara bättre med mini-piller men jag vet inte ännu. Har ju haft mens nästan hela tiden. Och bara det tar ju bort sexlusten...
    Men så här ont i brösten jag har nu... Det känns nästan som mjölkstockning!
    Har funderat på kopparspiral men är lite orolig att jag ska få jätterikliga blödningar. Har ganska rikliga i normala fall. Annars kunde ju det vara ett alternativ.

  • soffipropp01

    Jag hade hormonspiral i 6 år efter andra barnet. De första 4-6 månaderna hade jag mens som vanligt och blev påverkad av hormonet i form av dåligt humör och nedstämdhet. Men det stabiliserade sig och mensen försvann och mensvärken med den... Men en ny hormonspiral känner jag inte alls för just nu.

    Om jag håller ut ett tag till kanske det blir bättre så småningom. Bara värken i brösten försvinner!! Det är ganska många som nämner att sexlusten försvinner och det är ju inte bra. Då blir pillren lite väl effektiva eller hur...

    Jag får se hur jag gör. Ena stunden vill jag sluta tvärt med dom. Andra stunden vill jag fortsätta och se om det funkar... Jag vet bara inte vad man ska ha i stället. Det mesta är ju hormonbaserat. Har fått ganska kraftiga pms-besvär efter barnen och trots allt så lindrar hormonerna detta något.

  • soffipropp01

    Till Bubblan79: Det kan vara därför mensen är som den är! Jag var magsjuk för några veckor sedan och var tvungen att ta pillret på e.m istället för på morgonen. Det var faktiskt efter det som mensen inte försvann. Efter 3½ veckas blödningar, så verkar det faktiskt som om det är på tillbakavägen, äntligen!! Mina bröst har slutat ömma oxå (men fortfarande större dock), vilket är en otrolig befrielse...
    Har varit väldigt noga med att ta pillrena samma tid varje dag det senaste. Har bestämt mig för att fortsätta ett tag till med dom nu när alla jobbiga symtom verkar dra sig tillbaka.

Svar på tråden Mera Cerazette-symtom